Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 augustus 2014

Nintendo werkt aan eerste iPad-game

Nintendo was tot nu toe huiverig met het uitbrengen van games voor iPhone en iPad. Er zou zelfs ruzie binnen de top van het bedrijf zijn over het wel of niet uitbrengen van spellen voor iOS-apparaten. Nu is het echter zo ver, de eerste iPad-game van Nintendo.

De Pokémon-afdeling van Nintendo werkt aan een versie van het populaire ruilkaartspel Pokémon Trading Card Game Online die bedoeld is voor de iPad. Het spel komt nog dit jaar uit, dit bevestigde Nintendo tegenover VentureBeat. Een precieze releasedatum werd niet genoemd. 

Pokémon Trading Card Game Online is een veelgespeelde online variant van het Pokémon-kaartspel waarbij spelers wereldwijd kunnen spelen. Pokemon Card Game geeft Nintendo te mogelijkheid om met een relatief eenvoudig spel te beginnen en geld te verdienen met in-app aankopen.


 
Het gaat al enige tijd financieel slecht met Nintendo. De afgelopen kwartalen moest de spelfabrikant een flink verlies rapporteren. Nieuwe consoles krijgen maar langzaam tractie en ook het recent uitgebrachte Mario Kart 8 kon het Japanse bedrijf niet aan betere resultaten helpen. Mogelijk kan de Japanse maker van bekende games met iOS een nieuwe bron van inkomsten aanboren.

Reageer op artikel:
Nintendo werkt aan eerste iPad-game
Sluiten