Nintendo werkt aan eerste iPad-game

13 reacties

Nintendo was tot nu toe huiverig met het uitbrengen van games voor iPhone en iPad. Er zou zelfs ruzie binnen de top van het bedrijf zijn over het wel of niet uitbrengen van spellen voor iOS-apparaten. Nu is het echter zo ver, de eerste iPad-game van Nintendo.

De Pokémon-afdeling van Nintendo werkt aan een versie van het populaire ruilkaartspel Pokémon Trading Card Game Online die bedoeld is voor de iPad. Het spel komt nog dit jaar uit, dit bevestigde Nintendo tegenover VentureBeat. Een precieze releasedatum werd niet genoemd. 

Pokémon Trading Card Game Online is een veelgespeelde online variant van het Pokémon-kaartspel waarbij spelers wereldwijd kunnen spelen. Pokemon Card Game geeft Nintendo te mogelijkheid om met een relatief eenvoudig spel te beginnen en geld te verdienen met in-app aankopen.

pokemon-ipad
 
Het gaat al enige tijd financieel slecht met Nintendo. De afgelopen kwartalen moest de spelfabrikant een flink verlies rapporteren. Nieuwe consoles krijgen maar langzaam tractie en ook het recent uitgebrachte Mario Kart 8 kon het Japanse bedrijf niet aan betere resultaten helpen. Mogelijk kan de Japanse maker van bekende games met iOS een nieuwe bron van inkomsten aanboren.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Gezalfde

  Waarom niet de oude Pokémon games porten en met verbeterde Graphics uitbrengen op ios? Dat zou beter verkopen denk ik zo.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ben ik met je eens, dat zou ik liever zien en is denk ik ook een betere keuze.

 • Profielfoto
  BenitoAjax

  @Gezalfde: Helemaal mee eens! Waarom niet een Pokémon Blue/Red/Yellow uitbrengen op iOS? Ik hoef niet persee verbeterde graphics, maar zou wel leuk zijn.

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Lauwste zou zijn als ze mario kart, super smash etc etc naar iOS brengen met multiplayer. Maar at zal er helaas niet komen denk ik.

 • Profielfoto
  SvS

  Lauwste zou zijn als ze mario kart, super smash etc etc naar iOS brengen met multiplayer. Maar at zal er helaas niet komen denk ik.

  Leukste, bedoel je?
  Vind ik ook en dan helemaal in combinatie met Airplay! Zou top zijn (en goedkoper uiteindelijk;-)

 • Profielfoto
  hatolex

  @all,
  Nintendo is een commercieel bedrijf, dat brengt uit wat naar hun idee het meest rendeerd, niet wat wij het liefste willen (helaas). :sad:

 • Profielfoto
  Hydræ

  Sluit maar achter aan in de rij. Ik geef het ze te doen, op te boksen tegen alle gamestudio’s die al jaren actief zijn in de iOS wereld.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Als ze de Pokémon games heruitbrengen voor iPhone zullen ze aan mij een pak geld verdienen!

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Reactie van een tweakers.net bezoeker.

  De opmerking hierbij is dat het niet Nintendo is die dit spel maakt, maar The Pokémon Company International, een onafhankelijke organisatie die instaat voor het beheer en ontwikkeling van de Pokémon games. Nintendo en TPCi delen enkel de rechten op de Pokémon games.

  TPCi heeft in het verleden al iOS applicaties gemaakt, en het is geen enkele indicatie dat Nintendo voor hun eigen spellen ook mobile apps gaat maken. De veronderstelling dat Nintendo de ontwikkelaar is van Pokémon is een veelvoorkomend misverstand

 • Profielfoto
  SvS

  Dank, Eple.
  Een groot gemis, Lego bijv. maakt ook voor alle platformen games en dat doen ze goed. Ze zagen omzet dalen van verkoop Legosteentjes, maar door digitale wereld te omarmen doen ze het tegenwoordig weer erg goed.

 • Profielfoto
  essiw

  Inderdaad, zoals Eple zei, dit staat in het artikel:

  ““Yes, we can confirm that is the Pokémon TCG Online iPad app, and it’s coming later this year,” a spokesperson for The Pokémon Company, a wholly-owned subsidiary of Nintendo, told GamesBeat.”

  Dus een dochterbedrijf van Nintendo brengt dit spel uit.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Zou wel leuk zijn als er op een fatsoenlijke manier een gameboy emulator kwam en je voor 5 EUR de classics kan spelen (Pokemon, maar ook Mario etc). Denk dat zo iets nog goed zou verkopen ook..

 • Profielfoto
  jeffreybogaart

  Het leuke is dat er een Emulator is die kan draaien op je iPhone & iPadzonder dat deze een jailbreak vereist!

  Weet niet of ik hier een linkje mag plaatsten, maar zo ja kijk even hier !