Maarten
Maarten Nieuws 25 augustus 2014

‘Nieuwe M7 coprocessor op komst’

Eén van de features van de iPhone 5S was de M7 coprocessor. Een nieuwe chip, speciaal voor de verwerking van bewegings­data. Vandaag verscheen er een tekening van de mogelijke opvolger van de M7-chip. Met dezelfde taak, maar nieuwe functies.

De tekening van de chip met de codenaam ‘Phosphorus’ werd door het Chinese GeekBar ontdekt en op Weibo gepubliceerd. De nieuwe chip lijkt onder andere in staat om te communiceren met externe apparaten. Een logische toevoeging met het oog op de iWatch-geruchten en de introductie van Health en HealthKit in iOS 8. 

De tekening van ‘de nieuwe M7 coprocessor’ (klik voor vergroting)

Als de communicatie met bijvoorbeeld een hartslagmeter via de nieuwe coprocessor loopt, zal dit proces energiezuiniger zijn dan dat ook de A7 ( later A8) moet worden geactiveerd. Daarmee wordt het interessanter om verschillende randapparatuur te gebruiken met de iPhone.

Met een verminderde aanslag op de accu is een langdurige verbinding met bijvoorbeeld een werkende iWatch logischer. Verschillende sensoren kunnen zo voor een langere tijd informatie doorsturen naar de iPhone. Wat voor sensoren realistisch zijn om te verwachten in de iWatch legt arts-onderzoeker en gastredacteur Menno Kiel uit in zijn artikel wat eerder op OMT verscheen.

Hoewel GeekBar er zelf erg in gelooft, zet 9to5Mac de kanttekening bij het schema dat de tekening een vrij mager bewijs is. Toch is de beredenering logisch en is een opvolger van de M7-chip met bovenstaande nieuwe functionaliteit geen vreemde gedachte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe M7 coprocessor op komst’
Sluiten