‘Massaproductie iPad Air 2 met anti-reflectie-glas gestart’

7 reacties

Terwijl iedereen zich opmaakt voor de iPhone 6 die op 9 september gepresenteerd zal worden, is Apple begonnen met de massa­productie van de volgende generatie iPad Air en mini. Dit claimt het doorgaans betrouwbare Bloomberg op basis van eigen bronnen.

Uit eerdere geruchten valt op te maken dat een vingerafdrukscanner met Touch ID de killer feature van de iPad Air 2 wordt. Volgens Bloomberg zal Apple echter nog een waardevolle toevoeging aan de nieuwe iPads doen: Een scherm dat voorzien is van een speciale anti-reflectie-coating.

Zowel de iPad mini 3 als iPad Air 2 zullen volgens de bronnen van de zakelijke nieuwssite deze coating krijgen. Deze zal vooral van pas komen bij iPad-gebruikers die veel lezen of bij gebruik buitenshuis. Het is nog onduidelijk hoe de coating samengesteld is en of deze invloed op de beeldkwaliteit zal hebben.

iPad-TouchID-640

 

Naast Touch ID en aan anti-reflectie-scherm worden er ook kleine wijzigingen aan het ontwerp van de nieuwe iPads verwacht. Eerder gepubliceerde foto’s uit de Chinese productieketen wijzen op een nog dunnere iPad die ontdaan is van de fysieke knop voor schermvergrendeling. Ook zijn de openingen voor de speakers aan de onderkant aangepast.

De nieuwe iPad Air en iPad mini worden nog voor kerst verwacht. Meestal presenteert Apple de iPads in een apart evenement dat ongeveer een maand na het iPhone-evenement plaatsvindt.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Opnieuw dunner, lichter, sneller, minder reflectie, Touch ID en softwarematig exact de zelfde mogelijkheden als elke andere iPad die straks iOS8 kan draaien?

  of gaat Apple dit jaar eindelijk next level?

  • Touch ID driven user accounts bijvoorbeeld,
  • Splitscreen,
  • JARVIS achtige SIRI mogelijkheden. volledig stem gestuurd mocht je dat willen

  *
  (Met de iOS8 vernieuwingen liggen een aantal van dit soort dingen allemaal binnen bereik.)

 • Profielfoto
  polansky

  Anti reflectie coating – hoop dat we dat ook snel weer terug zien bij de MBP’s en iMacs.

 • Profielfoto
  Nikita

  Zo’n dergelijke coating kan je op je buik schrijven… Ik denk niet dat ze zoiets kunnen maken met dezelfde stevigheid als glas.

  Een andere mogelijkheid is werken met polarisatiefilters, zoals Nokia met zijn ClearBlack Displays doet. Dat werkt prima, ik kan buiten in de zon mijn telefoonscherm ook nog zonder moeite aflezen.

 • Profielfoto
  Kuin

  Zo’n anti reflectie glas is meer dan welkom! In de zon werken met m’n iPad is toch vrijwel onmogelijk

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is toch wel komisch. Eerst waren schermen (van MacBooks en iMacs) mat. Toen moest alles naar glimmend glas en nu komt er weer een trend naar anti-reflectie en wellicht mat. Uiteindelijk is dat natuurlijk toch handiger.

 • Profielfoto
  Nikita

  Iedereen was lyrisch over het feit dat TFT schermen in de tijd niet-reflecterend waren zoals CRT’s… Ik heb ook nooit het hele glossy-gedoe echt gesnapt. Er werd wat gezegd over dieper contrast, maar dat is ook op te lossen met een beter paneeltype, dus eigenlijk was de glossy laag er om de verbloemen dat je naar een kutpaneeltje zat te kijken:nerd:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hahaha….ik denk dat je gelijk hebt, Nikita. Glas geeft volgens mij vooral de illusievan grotere scherpte, maar de scherpte hangt natuurlijk alleen af van het aantal pixels; de resolutie van je scherm en de lichtsterkte van de verlichting. Denk ik.