Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 augustus 2014

‘Massaproductie iPad Air 2 met anti-reflectie-glas gestart’

Terwijl iedereen zich opmaakt voor de iPhone 6 die op 9 september gepresenteerd zal worden, is Apple begonnen met de massa­productie van de volgende generatie iPad Air en mini. Dit claimt het doorgaans betrouwbare Bloomberg op basis van eigen bronnen.

Uit eerdere geruchten valt op te maken dat een vingerafdrukscanner met Touch ID de killer feature van de iPad Air 2 wordt. Volgens Bloomberg zal Apple echter nog een waardevolle toevoeging aan de nieuwe iPads doen: Een scherm dat voorzien is van een speciale anti-reflectie-coating.

Zowel de iPad mini 3 als iPad Air 2 zullen volgens de bronnen van de zakelijke nieuwssite deze coating krijgen. Deze zal vooral van pas komen bij iPad-gebruikers die veel lezen of bij gebruik buitenshuis. Het is nog onduidelijk hoe de coating samengesteld is en of deze invloed op de beeldkwaliteit zal hebben.

 

Naast Touch ID en aan anti-reflectie-scherm worden er ook kleine wijzigingen aan het ontwerp van de nieuwe iPads verwacht. Eerder gepubliceerde foto’s uit de Chinese productieketen wijzen op een nog dunnere iPad die ontdaan is van de fysieke knop voor schermvergrendeling. Ook zijn de openingen voor de speakers aan de onderkant aangepast.

De nieuwe iPad Air en iPad mini worden nog voor kerst verwacht. Meestal presenteert Apple de iPads in een apart evenement dat ongeveer een maand na het iPhone-evenement plaatsvindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Massaproductie iPad Air 2 met anti-reflectie-glas gestart’
Sluiten