Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 20 augustus 2014

Mailbox app nu ook voor de Mac – het mailvegen kan beginnen

De sensatie was groot toen Mailbox voor iOS vorig jaar uitkwam. Niet alleen omdat het zoontje van Senior Vice President Eddy Cue één van de makers was, maar vooral omdat het wegwerken van mail een nieuwe dimensie kreeg. Nu kan het ook op je Mac.

De kracht van Mailbox is dat het mail niet beschouwt als mail, maar als todo’s. En daar handelt het naar met zijn workflow en interface. Mailtjes kunnen op je iPhone met een swipebeweging gearchiveerd of verwijderd worden, of uit het zicht geplaatst worden om te behandelen op een ander moment. Mailbox voor de Mac neemt dit over van zijn iOS broertje.

Zodra je met je muis boven een mailtje hangt kun je verschillende swipebewegingen maken. Naar rechts swipen archiveert of verwijdert het mailtje. Met een veeg naar links verplaats je het naar een lijst of laat je een mailtje op een ander moment weer verschijnen.

Ongestoord een mailtje tikken in Mailbox

Maar Mailbox voor de Mac is meer dan een simpele kopie van de iOS variant. Het is namelijk ook mogelijk om op je iPhone een mailtje te markeren om te lezen zodra je achter je Mac zit. Dit is bijvoorbeeld handig bij mailtjes waarbij je veel moet typen.

Daarnaast maakt Mailbox voor de Mac gebruik van shortcuts. Zodra je de Command-toets indrukt veranderen alle knoppen van Mailbox in shortcuts. Handig voor de beginnende mailverwerker, maar na een gewenningsperiode kun je dus ook je mail wegwerken met alleen je toetsenbord.

Knoppen veranderen in shortcuts

Mailbox voor Mac bevindt zich in een beperkte bètafase. Je kunt je aanmelden voor de bèta op de website. Wil je vandaag nog aan de slag met Mailbox, op Facebook geven we 5 bètacoins weg waarmee je direct aan de slag kunt.

Reageer op artikel:
Mailbox app nu ook voor de Mac – het mailvegen kan beginnen
Sluiten