Mac vs. PC is weer helemaal terug

89 reacties

Hello i’m a Mac, and i’m a PC. Ken jij de Mac vs. PC commercials die Apple van 2006 tot 2009 maakte nog? Ze zijn weer helemaal terug, behalve dat Microsoft dit keer de initiator is. De Windows-maker gaat met de Surface 3 vol in de aanval tegen de MacBook Air.

Onder de noemer “the tablet that can replace your laptop” wordt de Surface vergeleken met de Air. Microsoft heeft goed geluisterd naar Apple’s recente commercials. Het zinnetje You’re more powerful than you think dat vooral in iPhone-commercials gebruikt wordt, krijgt een heel andere betekenis.

https://www.youtube.com/watch?v=YfpULoEZIHk
https://www.youtube.com/watch?v=1jP4O7rEHQ8
https://www.youtube.com/watch?v=yYC5dkQlQLA

Dachten we eerst vooral aan de Surface als iPad Killer, de laatste tijd blijkt dat Microsoft zijn oog vooral laat vallen op gebruikers van de MacBook Air. Een overstapsubsidie moest de laatste twijfelaars over de streep trekken.

De vraag is natuurlijk: Kunnen er ook hippe stickers op zo’n Surface Pro 3?

Reacties

89 reacties
 • Profielfoto
  arturo

  Laatste stuiptrekking van de Surface ?

 • Profielfoto
  SvS

  Behoorlijk kinderachtig van MS, als je t mij vraagt.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Tablet is ook echt hetzelfde als een laptop……. O nee, toch niet. Hele grote fail in mijn ogen

 • Profielfoto
  pproord

  Hè jammer, dacht even dat ze echt een nieuwe Hi i’m a mac hadden. Dit is telleurstellend.

 • Profielfoto
  Brainy

  Behoorlijk kinderachtig van MS, als je t mij vraagt.

  Ja, alleen Apple mag andere afzeiken…

  Ziet er goed uit. Ik hoop dat dit een succes wordt voor Microsoft. Een beetje serieuze concurrentie is altijd goed.

 • Profielfoto
  SvS

  Tablet is ook echt hetzelfde als een laptop……. O nee, toch niet. Hele grote fail in mijn ogen

  Idd, dat bedoel ik ook. Ik vergelijk 27″ iMac toch ook niet met een lelijke Windows laptop.

 • Profielfoto
  arturo

  Het duurt volgens mij nog wel even, voordat een tablet/ iPad een laptop/MacBook / pc volledig kan ontvangen. Het is ook niet sterk om in een commercial je druk te maken om een ander merk, dat is niet sterk. Men kan in een commercial beter laten zien hoe geweldig je eigen product is. Al met al ….echt des Microsofts. Niets te zien gewoon doorlopen.

 • Profielfoto
  sannie

  Ik was laatst bij een meeting op het kantoor van Microsoft (dit is trouwens de enige plek waar ik die dingen ooit in gebruik heb gezien). Van de vijf surfaces die aanwezig waren in de kamer….waren er 4 aan stroom gekoppeld……de vijfde wilde dat ook, maar er was geen ruimte meer.

  Met deze 3e versie creëert Microsoft nog meer stof rondom het device…..is het nou een tablet of een laptop? Dat keyboard werk overigens vreselijk…..daar is geen dag op te werken.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Heel logisch hoor, een medium-tablet vergelijken met de mooiste laptop ter wereld…wie maakt het tegenfilmpje? Iets met gratis bijgeleverde virussen, zodat je de virusscanners kunt testen. Of de kosten van Office 365, of het wrakke keyboard, of de batterij-die-steeds-leeg-is, of de directe devaluatie van je aankoop op het moment dat je de winkel verlaat….

 • Profielfoto
  3dGuy

  Natuurlijk gebruiken ze behoorlijk mank lopende vergelijkingen! En ze vergelijken een laptop met een tablet…. Een soort van Apples met peren dus.

 • Profielfoto
  Airswing

  Wat slecht.

 • Profielfoto
  65554

  Ik vind dat microsoft dit wel mag doen, apple deed dat ook.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Overstap subsidie?? Nou je zal al bijna mijn hele familie om moeten willen brengen voor ik besluit met een Surface over straat te gaan… brrrrr… moet er werkelijk niet aan denken.

 • Profielfoto
  maessam

  Ik word nog liever strijder in Syrië dan Windows gebruiker.
  Er is geen groter stressmoment dan Windows 8 te moeten gebruiken als je een Mac gewoon bent, wat werkt die rotzooi dan toch slecht…

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Als Apple Windows, Microsoft en Android afzeikt op de WWDC bijvoorbeeld vinden jullie het allemaal helemaal geweldig, maar Microsoft mag Apple niet afzeiken?

  Beide machines hebben hun voordelen en nadelen. De Surface heeft bijvoorbeeld een veel, veel beter scherm dan de MBA en is lichter. De MBA heeft weer een betere batterijduur en toetsenbord. ga zo maar door… De Surface is overigens wel sneller dan de MBA

  Voor mij is de Surface Pro 3 ook een nutteloos product, maar Microsoft mag toch wel zelf geloven in hun product en Apple een beetje afzeiken? Wat is het probleem? Apple doet het net zo hard.

 • Profielfoto
  sunapple

  Stop trying to make the Zune happen, its not going to happen.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Ik kan niet meer stoppen met lachen… Hahahaha ….
  Wat een zielige poging weer!
  Echt de weg kwijt…

 • Profielfoto
  Ross

  Apple was hier eerder mee begonnen. Microsoft mag dit ook als ze dat willen. Dus niks kinderachtig.

  Het is dat de besturingssysteem Windows echt niet fijn werkt. Als dit van Apple was geweest, hadden we er anders naar gekeken.

  Feit is dat osx gewoon niet te vervangen is met Windows als je dit bent gewend.

  Concurrentie is alleen maar goed. Apple zal hierdoor innovatiever moeten worden.

  En ja het display van de Air is inmiddels achterhaald. Een beetje zelfkritiek moeten we aankunnen.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Ik heb een surface pro van mijn werk. Hoewel het de surface pro 1 is, vindt ik het aparaat prima werken. Maar als ik productie werk moet doen, dan komt toch elke keer mijn macbook pro retina uit mijn tas;-)

  Maar om je powerpoints weer te geven, of stukken van studenten na te kijken is de surface pro een prima aparaat. Hoewel ik hem zelf nooit zou aanschaffen.

 • Profielfoto
  madcat

  Blijkbaar werkt de campagne niet tegen de ipad, dus proberen ze het met macbook.

  Who needs a stylus, bah;)

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat dit apparaat best het verschil kan maken voor een hoop mensen.
  Geen iPad notitieblok en laptop meer nodig. alles in een compact apparaat dat zich qua houding aanpak aan wat jij op dat moment wil of moet doen. Geen gewissel tussen dedicated apparaten meer maar 1 apparaat dat een hybride is. Het ein resultaat ziet er misschien raar uit. En het is geen Apple product. Maar dat betekend niet gelijk dat het gedoemd is te falen.

  Mede door deze commercials zie je hoe een tablet een laptop vervanger kan zijn en op zijn minst de zelfde dingen kan als een laptop.

  Dat het apparaat misschien niet fijn werkt op schoot en dat de accuduur maar 9 uur is ten opzichte van 13 uur die je mat een macbook haalt neem je op de koop toe. De verschillen maken het apparaat gaaf genoeg om eens uit te proberen.

  Er draait ook Mac OSX op als je het aan durft het apparaat te hackintoshen.

  Natuurlijk valt er van alles op en aan te merken. De surface Pro 3 heeft een groot deel van de bezwaren weg genomen. En als ik MS mag geloven zijn de verkoop cijfer eindelijk positief met de Surface Pro 3. MS heeft al eens eerder bewezen dat ze na een paar jaar een product alsnog succesvol kregen met de XBOX.

 • Profielfoto
  bassbug

  Wat me tegenvalt is de ‘tokkie gehalte’ van de reclames.
  Als ik in de markt was voor zoiets zou ik op basis van de reclames niet weten wat de SP nou echt voor toegevoegde waarde heeft? Waar excelleert het echt in?

  Voor de rest lijkt het me een hype apparaat waarmee mensen even een tijdje kunnen showen en daarna in de kast belanden.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Ross & Madcat
  Zelf heb ik ooit mn 13″retina MacBook Pro weg gedaan en voor dat geld de 1e generatie Surface Pro gekocht. En ik moet zeggen. Geen dag spijt gehad. Als deze Surface Pro op is ga ik zeker weer een aanschaffen.

  Nu moet ik er wel bij vertellen dat dat puur is omdat je direct op het scherm kan schetsen, schilderen, animeren en illustreren. Ongeacht wat ik wil doen het apparaat is flexibel genoeg om zich van teken papier tot schilders ezel tot laptop ISH werkpaard te transformeren.

  Ik ben illustrator / animator en dan is de formfactor super handig. Helaas maakt Apple niks in deze formfactor. En daar hebben ze vast een goede reden voor. Al is het maar om de simpele reden dat ze je nu een iPad EN een laptop kunnen verkopen en dat anders maar 1 apparaat had geweest.

 • Profielfoto
  knekkie

  …niet weten wat de SP nou echt voor toegevoegde waarde heeft? Waar excelleert het echt in?.

  Dat probeert het in deze 3 reclames juist te laten zin.

  het verteld je dat het apparaat de zelfde processor heeft als de Macbook Air, Ook voorzien is van Mini Displayport en USB3, Daarnaast een Touchscreen heeft, een stilus en dat ie door zijn verwijderbaar toetsenboard ook als tablet te gebruiken is.

  dat zijn in mijn ogen aardig wat verschillen ten op zichte van de MacBook Air.
  Of het de verschillen zijn die jou interesseren dat is een ander verhaal.
  De grafische doelgroep die ooit wel eens met een wacom tabllet gewerkt heeft of dat nu dagelijks doet met daaraan gekoppeld hun laptop zou dit apparaat heel interessant kunnen vinden. Hij is goedkoper dan het alternatied van Wacom zelf, is ergonimischer en doet qua performance niet onder voor die apparaten.

  Voor onderweg een super handig apparaat voor creatieve gebruiker.
  In de sudio kan je er nog een groot scherm op aansluiten en rand apperatuur net als vele dit doen met hun Macbook. Wil je echt zwaar werk doen die je voorheen ook niet op een laptop deed dan heb je vast nog een desktop voor die doel einden.

  Eenmaal in de software merk je in office of Adobe CC geen verschil meer op dat apparaat. je mist misschien de mac only software. En als je echt niet kan wennen aan windows er draait ptima MacOSX op.
  Het is gewoon een andere mindstate.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik krijg nu toch wel erg veel zin om een Surface te halen, filmpjes werken goed dus:-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Voor wie open staat voor vernuftige technologie die niet perce bij apple afkomstig hoeft te zijn is de surface Pro op zijn minst het proberen waard.

 • Profielfoto
  eezacque

  Het is hier nog te vroeg voor, maar is er iets bekend over de duurzaamheid van de Surface Pro? De zwakke plek van een MacBook is dat het ding zijn warmte niet kwijt kan, waardoor componenten niet lang meegaan, en omdat alles direct op het logic board gesoldeerd zit, valt het ding ook niet te repareren. Doet MS het hier beter dan Apple?

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat is er trouwens kinderachtig aan deze manier van adverteren?
  (vergeet niet dat dit in de US de normaalste zaak van de wereld is.)

  Als jij je met jou product wil onderscheiden van de marktleider is deze aanpak heel doeltreffend. de kijker zit gelijk hoe het apparaat verschilt van wat de norm is. het is aan de kijker of die de verschillen de moeite waard vind ja of nee.

  Ik persoonlijk vind het super jammer dat Apple geen vergelijkbaar apparaat heeft.;)

 • Profielfoto
  madcat

  @Ross & Madcat
  Zelf heb ik ooit mn 13″retina MacBook Pro weg gedaan en voor dat geld de 1e generatie Surface Pro gekocht. En ik moet zeggen. Geen dag spijt gehad. Als deze Surface Pro op is ga ik zeker weer een aanschaffen. […]

  Fijn dat voor je dat het beter bevalt dan de macbook pro.
  Wat is je ervaring met wacom icm met je werk?

  Zelf “snap” ik de tablet/laptop niet helemaal, een 11″ tablet heeft in mijn ogen toch een andere interface nodig als een laptop van 15″. Zodra je op de surface pro in “echte windows mode” gaat is het toch allemaal vrij klein. Daarnaast kan je de surface pro niet lekker op je schoot nemen.

  Hetzelfde geld trouwens voor de phablets, dat begrijp ik ook niet helemaal. Dat is in mijn ogen ook te groot voor een telefoon en te klein voor een tablet, al hoewel wel veel mensen blij zijn met de ipad mini (die ik zelf ook te klein vind om lekker op te browen)

  Maar fijn om te horen dat er wel een markt is, over een paar jaar zullen we zien hoeveel marktshare de “tabtop” heeft ingenomen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het is hier nog te vroeg voor, maar is er iets bekend over de duurzaamheid van de Surface Pro? De zwakke plek van een MacBook is dat het ding zijn warmte niet kwijt kan, waardoor componenten niet lang meegaan, en omdat alles direct op het logic board gesoldeerd zit, valt het ding ook niet te repareren. Doet MS het hier beter dan Apple?

  er zijn al diverse reviews te vinden waarin de Surface Pro door de reviewers als een koel apparaat wordt aangemerkt. Alleen onder zware belasting kan hij erg heet worden. Dit is niks geks als je kijkt naar Apple laptops. daar gebeurt dit ook mee.

  Hoewel niet altijd even serieus te nemen lovende revieuw op Nu.nl
  http://www.nu.nl/tech/3846086/review-surface-pro-3-slaagt-als-laptop-met-vlag-en-wimpel-.html

  een uitgebreide revieuw hier op nu tech http://www.nutech.nl/reviews/3846039/surface-pro-3-drie-keer-scheepsrecht-microsoft.html

  een al wat serieuzere review van een wat neutralere site: http://www.tabletsmagazine.nl/tablets/microsoft-surface-pro-3/

  een review van een site die neutraal is als het maar kan:
  http://tweakers.net/reviews/3638/microsoft-surface-pro-3-meer-laptop-minder-tablet.html

  Cnet is ook te spreken over:
  http://www.cnet.com/products/microsoft-surface-pro-3/2/

  techradar is ook niet erg negatief±
  http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/tablets/microsoft-surface-pro-3-1249750/review

  Als je gaat zoeken kan je positievere reviews vinden. Kijk maar eens op artiesten sites die dit apparaat als digitale schetsblok / schilders ezel hebben getest.

  en internet zou internet niet zijn als je ook genoeg slechte reviews kan vinden.
  Het enige dat niet liegt zijn de verkoop cijfers. De Surface Pro 3 heeft nu al beter verkocht dan de eerste twee generaties bij elkaar.

 • Profielfoto
  eezacque

  @knekkie: dank voor het overzicht.

  Is er ook iets bekend van service? Van Apple staat me vooral bij dat je voor service moet betalen via Applecare, anders wordt je genegeerd (tenzij je de moed hebt op een leverancier net zo lang in te beuken tot ‘ie meegeeft). Hoe doet Microsoft dit?

 • Profielfoto
  dordt

  Nooit.

 • Profielfoto
  knekkie

  Fijn dat voor je dat het beter bevalt dan de macbook pro.
  Wat is je ervaring met wacom icm met je werk?

  Voor ik een 2013 Mac Pro had was de Surface Pro mijn daily driver welke ik als desktop gebruikte als ik in de studio werkte door hem aan te sluiten op mn Wacom Cintiq HDTouch. Via minidisplayport naar DVI adapter past dat en werkt dat prima. stekkertje los en ik werk net zo makkelijk buiten de sudio verder.

  Zelfs nu ik voor wat meer performance bij renderen een Mac Pro heb werkt de combinatie naar behoeven. Het gaat mij om de formfactor. en die klopt. die is met de 3e generatie alleen maar verfijnd. De surface Pro gebruik ik nog steeds voor alle dingen waar je normaal geproken je iPad en of laptop uit je tas zou trekken.

  Zelf “snap” ik de tablet/laptop niet helemaal, een 11″ tablet heeft in mijn ogen toch een andere interface nodig als een laptop van 15″. Zodra je op de surface pro in “echte windows mode” gaat is het toch allemaal vrij klein. Daarnaast kan je de surface pro niet lekker op je schoot nemen.

  Het apparaat werkt net zo fijn op schoot als een schetsblok (bij tekenen of notities maken)
  bij gebruik op schoot zoals bij een laptop dan heb je met de 1e generatie pech. dat apparaat valt om als je niet stil zit. Dit is bij de 3e generatie flink verbeterd claimt MS en de reviewers beamen dit hoewel een laptop op schoot 10x stabieler blijft. Aan de andere kant zie ik weinig laptop gebruikers hun laptop op schoot gebruiken behalve in de trein of in het vliegtuig.

  Maar fijn om te horen dat er wel een markt is, over een paar jaar zullen we zien hoeveel marktshare de “tabtop” heeft ingenomen.

  Voor elk product is een markt. MS is er van overtuigd dat de doelgroep die het meest profiteert van een apparaat als deze de artiesten en creatievelingen zijn. en die gebruiken nou over het algemeen een Macbook . dus logisch dat men probeert het product te vergelijken met de Macbook om zo de apple gebruiker te laten zien hoe het verschilt en wat er voor de doelgroep gunstig aan kan zijn. Dat het geheel in de stijl van Mac VS PC gebeurt is alleen maar grappig te noemen. koekje van eigen deeg. Vroeger had Apple het nodig om markt te pakken. en is dit zo voor MS. Ik den dat het concept van de Surface sterk genoeg is om te overleven.

  Het is wachten op een degelijk alternatief van Apple zelf. Als Apple er met een komt geven ze indirect toe dat MS in de juiste richting zat.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik vind het altijd zo grappig hoe Microsoft dingen vergelijkt.

  Vaak staan er deze dingen in hun vergelijkingen:
  Deze laptop heeft een scherper scherm. Hij heeft ook meer pixels in totaal, dus meer pixels per inch. Ook is de resolutie dus hoger dan een andere laptop.

  Of;

  Deze laptop heeft een touch scherm. In tegenstelling tot andere laptops, kun je dit scherm met je hand bedienen.

  Ze maken van 1 ding vaak 2 of meer dingen.
  Net als in deze reclame;
  ‘Touch’ – nope
  ‘Pen’ – nope
  Ook die pen maakt gebruik van aanraakgevoeligheid…

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Ben ik dan de enige die dit een geweldig apparaat vind? Ik ben trouwens alleen bekend met de Lenovo Helix maar concept is hetzelfde.

  [sarcasme mode:aan]
  Immers, het ligt nooit aan de gebruiker he maar die $%^@! computer doet het nie. Nu zijn we blij dat Apple heeft besloten om niets meer aan die dombo’s over te laten en alles te verbergen in iOS. Wat een vooruitgang, wat een techniek echt heel veel beter dan Microsoft die zo dom is om één desktop dusdanig te maken dat het op de huidige computers gebruikt kan worden maar ook touch-friendly is voor tablets. Het is toch veel beter een apart OS te hebben voor elk apparaat met een soortgelijk maar toch verschillende toepassingen voor elk OS. Ja, dat is wat vandaag de dag de gemiddelde Apple gebruiker vooruitgang noemt. Door een zodanig OS gebouwd te hebben was het een schot voor open doel voor MS om een combinatie van tablet en laptop uit te brengen. Wij vinden het een dom idee dat één apparaat een laptop en een tablet kan zijn, nu hoeven we niet meer alles op te slaan in een cloud of verwisselbare schijf. Echt raar dat je niet constant hoeft te synchroniseren tussen twee typen apparaten. Ook de functionaliteiten van een desktop te hebben op een tablet, dat is toch raar, dat doe je gewoon niet. Zoals 3dguy en krijnb al zeggen, het zijn appels en peren dat kan niet.
  [sarcasme mode:uit]

  Goed je kan discussiëren over het OS dat op Surface 3 meegeleverd wordt maar het is immers hardware wat Microsoft vergelijkt. Waarom kan ik niet gewoon mijn scherm van mijn MBP klikken en mijn Mac OS X systeem gebruiken via touch op dezelfde manier als ik mijn iPad bedien? Waarom moet een tablet, een apparaat dat al veel eigenschappen deelt met een laptop, per definitie een apart apparaat blijven en andersom? Vragen die voor mij naar één antwoorden leiden, dat er teveel binnen bepaalde kaders gedacht wordt.

  Over de reclame zelf. Ik vind het even slecht als de I’m a Mac reclame van Apple, heel slecht dus.

 • Profielfoto
  knekkie

  @knekkie: dank voor het overzicht.

  Is er ook iets bekend van service? Van Apple staat me vooral bij dat je voor service moet betalen via Applecare, anders wordt je genegeerd (tenzij je de moed hebt op een leverancier net zo lang in te beuken tot ‘ie meegeeft). Hoe doet Microsoft dit?

  Ik heb nog geen problemen ondervonden met mijn Surface Pro 1 dus wat de service betreft kan ik geen ervaringen met je delen. net als met reviews… Wie zoekt zla ongetwijfeld slechte en goede berichten vinden over service bij MS.

  Wel een aankoop tip als je er een overweegt. Koop hem via de MS online store. Puur vanwege de mogelijkheid het apparaat zonder opgave van reden terug te kunnen sturen. Ook als je hem al een aantal weken in gebruik hebt. (lees wel de kleine lettertjes voor de details en voorwaarden) Op deze manier kan je de Surface Pro in alle rust proberen zonder dat er een verkoper in je nek hijgt en je alsnog naar een apparaat lokt waar meer marge op zit. Ik denk dat wanneer je Widnwos 8 door hebt of bereid bent daar serieus doorheen te prikken je als eind resultaat een fijn mobiel alternatief op de Macbook en iPad hebt.

 • Profielfoto
  knekkie

  zie het maar zo… als je tevreden bent met wat je hebt hoef je niet over te stappen.

  Gebruik je naar tevredenheid een Macbook en een tablet computer dan zal de gedachte wel eens door je hoofd geschoten zijn hoe het zou zijn als je alles op je tablet zou kunnen doen.

  Apple houd die twee werelden bewust gescheiden. (om zo een tablet en macbook te kunnen verkopen of omdat ze het op dit moment nog niet goed werkend kunnen krijgen en daarom niet lanceren)

  MS heeft op dat vlak meer durf. Ze maken 1 OS dat zich aan past aan de formfactor van het apparaat dat je gebruikt. Het 1 ervaring op alle je apparaten concept snap ik wel. Dat probeert Apple nu met Mac OSX 10.10 en iOS 8 ook.Waar Apple de aanpak heeft van dedicated hard en software en hybride data doet MS juist aan hybride OS en Hardware.

  En het mag gezegd worden. nu MS een eigen pad is gaan bewandelen waarin het niks meer van Apple kopieert maakt het opmerkelijke keuzes waar de Surface resultaat van is. Dat het ook nog best werkbaar is is voor mij als Apple gebruiker een blije verrassing. Dat het er voor zou zorgen dat ik mijn macbook Pro er voor aan de kant zou schuiven al helemaal.

  Het gebruiken van the best of both worlds is geen schande.

 • Profielfoto
  steveb

  reclames zijn altijd het zelfde.
  er zijn altijd mensen die er in zullen geloven.

  ik ben blij dat ik 8 jaar geleden ben afgekickt van windows. En mensen rond mij die ik nu niet meer lastig val met problemen volgen mijn richting.

  daar kan maar 1 les uit getrokken worden.
  mond aan mond reclame is het enige waar je echt de waarheid hoort. (ook forums worden vaak bestookt met reclame van de merken of hun verkopers.)

 • Profielfoto
  computer space

  Mooi ding, ik wil m wel.
  Enige wat me nog tegenhoudt is die hondsberoerde score op iFixit’s repair index.
  Maar ja, klodders lijm is blijkbaar nodig zijn om zo’n dun ding lekker stevig te laten voelen. Apple weet daar ook alles van.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Wat een belachelijk slechte muziek keuze bij dat 2e filmpje zeg.
  Trouwens, is de 128 gb i5 surface niet veel duurder als de macbook air 13 inch die momenteel voor 915 euro bij de mediamarkt te koop is?

 • Profielfoto
  GForce85

  Surface blijft Windows 8. Hier op kantoor werken we met MAC en PC en ik moest laatst even iets zoeken op een windows 8 laptop. Ik werd er helemaal tureluurs van. wijkt te veel af van de voorgaande Windows versies. Te veel veranderingen te snel. Met windows 7 kan ik nog werken maar Windows 8…. pfoe.
  Als je het mij vraagt kan een een tablet en laptop in één niet.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ik lijk mij hier wel op een MS site te bevinden met al dat gepraat over de Surface;)

  Volgens mij was dit niet helemaal OMT’s bedoeling van het artikeltje:)

  Ik sla de rest maar over, ik hoef ‘m niet, mij te ingewikkeld.

  Liever een laptop en een iPad naast elkaar, niet in elkaar.

 • Profielfoto
  knekkie

  Een ding heeft de commercial reeks wel bereikt. Apple gebruikers praten er over.

 • Profielfoto
  bugboy

  Als Apple zo’n reclame maakt vind iedereen het geweldig en als MS het doet dan is het sneu? Ik vind vooral die eerste echt goed.

  Ook vind ik het een slimme zet om het apparaat als concurrent van de MBA te positioneren. Als tablet is de Surface 3 echt een duur apparaat, maar zet je het naast de MBA dan valt het ineens nog wel mee. Ook spec-wise is het meer een match.

  Thumbs up voor Microsoft. Ik heb veel Apple spullen, maar ik hoop dat MS succesvol wordt met telefoons en tablets. Dat houdt de competitie er een beetje in en houdt de prijzen een beetje in bedwang…

 • Profielfoto
  Krulloz

  Vind het wel grappig, een beetje concurrentie kan voor de consument nooit kwaad. Niet dat mensen nu ineens een surface gaan kopen ipv een macbook hahaha, zo dus jij kan photoshoppen op je gehandicapte laptop? Tof man! Ik hou het wel bij de macbook ^^

 • Profielfoto
  essiw

  Ik snap niet dat mensen dit niet kinderachtig vinden omdat apple hetzelfde heeft gedaan. Wat apple deed was ook kinderachtig, dat maakt dit niet minder kinderachtig.

 • Profielfoto
  iDennisV

  Ik heb de Surface getest en ik zou het nooit kopen het werkt gewoon voor geen meter. Ik vind een MacBook air ook niet zo heel fijn maar wel veel beter dan een Surface.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Die commercials trekken echt op niets! Het is belachelijk en hoe kan je een laptop (macbook) vergelijken met een “tablet”. Het is logisch dat je geen touch screen, afhaalbaar display,… hebt op een laptop (macbook). Dit zijn dus totaal geen sterke argumenten om voor een Surface te gaan!

 • Profielfoto
  iBenBen

  Oh it still has that shitty OS.. Nope, i’ll stick to my MacBook…

 • Profielfoto
  StarDesign

  Je hoeft alleen my de ms tablet ctrl-alt-del in te klikken en hij flipt al als een gek.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Windows 8, nu met een identiteitscrises.

 • Profielfoto
  Hydræ

  MS vergeet dat het aanraakgedeelte bij de Mac Air onderaan zit, zodat je scherm niet onder de vettigheid komt.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ach, ik kan er de humor er wel van inzien.

  Electronica is marketing. En bij marketing is heel veel veroorloofd. Zelfs manipulatie van kinderen dmv verpakkingen, sfeer en ingrediënten zoals suiker en allerlei andere toegevoegde rotzooi.
  Microsoft heeft ontzettend veel moeite om mee te gaan in de stroomversnelling waarin de ontwikkeling van smartphones, tablets en computers momenteel in zit.

  Ze maken daarentegen mooie en goede producten maar laten tot nu toe elke keer zien dat ze geen zak begrijpen van wat de consument nu eigenlijk wilt en zijn helemaal niet in staat de consument zo ver te krijgen om te kopen wat MS graag wilt.

  Ze gaan het echt nog wel een keer snappen maar van software de overstap maken naar een totaal product is voorlopig nog een ver van mijn bed show.

 • Profielfoto
  defores

  @Brainy

  Ja dat mag alleen Apple, MS is daar te nerdy voor(y)

 • Profielfoto
  knekkie

  @Stardesign.
  Die toetsen combinatie laat me inloggen zonder flippen of brengt me bij verschillende opties waaronder taakbeheer… Ook zonder te flippen.

  Misschien ligt het probleem dus ergens anders.;)

  @bvdabjorn.
  Je kan het juist heel goed met elkaar vergelijken omdat de apparaten op fundamentele punten verschillen. Namelijk het touchscreen, de stylus en de tablet form factor die middels een type cover naar laptop formfactor te clicks en vouwen is.

  De interne hardware wijkt nauwelijks van elkaar af. Vanbinnen komen de apparaten voor 80% overeen. Beide apparaten dienen het zelfde doel. Functioneel zijn de apparaten identiek. Tot je aantekeningen wil kunnen maken of illustraties. Dan merk je de voordelen van de surface Pro. De oplossing van MS bespaart je de aanschaf van een los wacom tablet of muis en een iPad. Je hebt alleen een wat ruimere blik nodig om dat in te zien. Juist omdat er aan de buitenkant en in het OS verschillen zijn kan je heel goed vergelijken in mijn ogen.

  Het apparaat is niet voor iedereen. dat geef ik gelijk toe. Maar het doet niet onder voor een apple laptop. Tenzij je iemand bent die een laptop alleen maar op schoot gebruikt en nooit in de buurt van een bureau komt. Laat de surface dan vooral links liggen:D

 • Profielfoto
  eezacque

  Ook die pen maakt gebruik van aanraakgevoeligheid…

  Beter nog, die pen maakt gebruik van drukgevoeligheid. Zolang apple blijft steken in aanraakgevoeligheid, is het geen alternatief voor de serieuzere illustrator/animator/ontwerper.

 • Profielfoto
  Edwin

  De Surface Pro 3 is een prachtig apparaat maar ik typ dagelijks grote lappen tekst in de trein op mijn MacBook Air op schoot en dát gaat dus net niet met een Surface (afgezien van het mindere keyboard)
  .
  Desondanks overweeg ik de Surface Pro 3 zeker al hoop ik dat de iPad 12.9″ een gelijkwaardig product gaat worden.

 • Profielfoto
  Wintendo

  Volgens mij kennen ze de Macbook Air niet goed genoeg bij M$ , hebben ze het over photoshop ? Nou die heb ik gewoon op mijn Macbook Air , inzoomen met 2 vingers ? geen probleem maar wel op mijn touchpad.
  Ze hebben al zo vreselijk veel verlies geleden op de Surface , zelf de mini variant is nooit uitgekomen vanwege het floppen van de Surface.
  Denk dat dit het laatste is wat we er van gaan zien, en dan zijn we ervanaf…..

  Ruil mijn air nooit in………

 • Profielfoto
  wouwout

  off topic, maar het design van de Air begint voor mijn gevoel behoorlijk achterhaald te raken. Vooral die onnodig grote rand rond het scherm. In een 11 inch air zou je, zonder rand om het scherm, bijna een 13 inch scherm kwijt kunnen.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Wintendo

  verkoop succes zegt niet altijd wat over de kwaliteit van het.
  Daar is Apple ook een goed voorbeeld van. In positieve en negatieve zin.

  Volgens mij kennen ze de Macbook Air niet goed genoeg bij M$ , hebben ze het over photoshop ? Nou die heb ik gewoon op mijn Macbook Air , inzoomen met 2 vingers ? geen probleem maar wel op mijn touchpad.
  Ze hebben al zo vreselijk veel verlies geleden op de Surface , zelf de mini variant is nooit uitgekomen vanwege het floppen van de Surface.
  Denk dat dit het laatste is wat we er van gaan zien, en dan zijn we er vanaf…..

  Ruil mijn air nooit in………

  Het niet uitbrengen van de mini heeft niks te maken met verkoop cijfers maar met de OEM partners die anders Windows 8 zouden droppen.

  MS maakt namelijk niet alleen ophef in Apple land maar ook op eigen grond gebied door met serieuze (voor PC begrippen) innovatieve hardware te komen tegen scherpe prijzen waardoor OEM of opnieuw mee moeten innoveren of nog meer marge moeten in leveren.

  voorheen konden ze op eigen tempo bepalen wanneer en hoe ze innoveerde/ itereerde. Men kwam er vanaf op de zelfde manier die Apple nu hanteert. “elk jaar een iets dunnere lichtere versie van je product” Als het product goed en de competitie komt niet in de buurt. niks aan de hand. Alleen nu hebben de PC bouwers competitie uit onverwachte hoek. namelijk MS zelf.

  De tegenvallende Surface verkopen waar je naar refereert gaan over de Surface Pro 1e gen. de 2e en verkocht al stukken beter. en de 3 heeft nu al meer verkocht dan de eerste twee generaties bij elkaar.

  Het is maar net wat voor een informatie je wilt aan tippen.
  Verder is het maar een reclame die twee producten vergelijkt. Geen inruil verplichting na het kijken;)

 • Profielfoto
  knekkie

  off topic, maar het design van de Air begint voor mijn gevoel behoorlijk achterhaald te raken. Vooral die onnodig grote rand rond het scherm. In een 11 inch air zou je, zonder rand om het scherm, bijna een 13 inch scherm kwijt kunnen.

  Ik ben ook wel benieuw naar een vernieuwd design van de macbook AIR lijn.
  de gehele PC industrie heeft dat model inmiddels over genomen.

  Soms moet je een tweede keer kijken. Misschien is het design wise wel weer tijd voor een volgende stap. Wie weet wel met ARM architectuur. Geen idee hover die nu vergelijkbaar zijn perforfmance wise. maar de kans is groot dat Apple daar een paar dagen batterij uit ken krijgen net als bij de iPad.

 • Profielfoto
  knekkie

  De Surface Pro 3 is een prachtig apparaat maar ik typ dagelijks grote lappen tekst in de trein op mijn MacBook Air op schoot en dát gaat dus net niet met een Surface (afgezien van het mindere keyboard)
  .
  Desondanks overweeg ik de Surface Pro 3 zeker al hoop ik dat de iPad 12.9″ een gelijkwaardig product gaat worden.

  Heb je het wel eens geprobeert? Of praat je iedereen maar na dat het onmogelijk is om op schoot met dat ding te typen? of dat het keyboard niet goed is?

  Dat het anders werkt dan welke laptop dan ook geef ik gelijk toe maar hij is gewoon op schoot bruikbaar. de 3e generatie al helemaal. die kan je gerust in de trein of bus gebruiken zonder dat ie van je schoot valt waar je de 1e generatie liever vast wil houden. En 9 ven de t10 keer gebruik je een dergelijk apparaat op een bureau.

  Los daarvan Je zit niet vast aan het keyboard dat MS je als optie laat kopen. Je kan elk willekeurig keyboard gebruiken. zelfs een Apple keyboard werkt prima op de Surface Pro. Dus dan valt je argument van niet lekker kunnen typen ook weg.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben heel benieuwd of Apple hapt en met een antwoord komt.
  Reken maar dat wanneer Apple het doet alle nee zeggers in dit draadje het ineen geweldig vinden en gelijk hun iPad en MacBook AIR aan de kant schuiven.

  Persoonlijk zit ik wel te wachten op een dergelijk apparaat van Apple zelf. Tot die tijd ben ik blij met wat MS en Wacom op dat vlak te bieden hebben

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Wat de advertenties vooral laten zien is hoe de verhouding Apple > Microsoft het afgelopen decennium is omgedraaid. Bij Mac vs. PC was Apple eigenlijk nog de underdog.

  Misschien is het design wise wel weer tijd voor een volgende stap. Wie weet wel met ARM architectuur. Geen idee hover die nu vergelijkbaar zijn perforfmance wise. maar de kans is groot dat Apple daar een paar dagen batterij uit ken krijgen net als bij de iPad.

  Ik vind sowieso dat Apples design de afgelopen jaren weinig écht nieuws heeft gebracht – het is vooral evolutionair geweest. Maar hoewel het is allemaal erg mooi is – op een wat steriele manier – mis ik het risico van de eerste iMac, het ‘bolletje met de lamp’ of de eerste iBooks. Dat heeft misschien iets met Apples dominante positie te maken, die het moeilijker maakt om echt gedurfde dingen te doen zonder een groot aantal klanten te vervreemden, maar het is naar mijn idee zoetjesaan wel weer eens tijd voor een ander paradigma.

 • Profielfoto
  knekkie

  idd. Al laat de nieuwe Mac Pro laat wel zien dat ze het nog steeds in zich hebben;)

  Ik hoop dat Apple weer ergens op zit te broeden. Iets anders dan een Apple stappenteller die ook notificaties weergeeft en je hartslag kan meten.
  Een next level hybrid touch computing lijn?

 • Profielfoto
  Wintendo

  @knekkie

  M$ heeft al $1,7 Miljard verlies geleden op de Surface, en dat gaan ze echt niet goed maken met dit model. Ten eerste veel te duur voor een laptop ? of tablet ? en ten tweede er draait win 8 op . En als er iets vreselijk is om mee te werken is dat wel win 8 en ja ik heb het ook geprobeerd………

  Ja als je bijna niks verkoopt van je eerste modellen dan kan deze die verkoop cijfers makkelijk verbeteren;!

  Volgens mij doet een iPad air met een BT toetsenbordje het nog stukken beter, en je krijgt ook nog een GRATIS (Mac) Office erbij !!

  M$ doet ook nog een aanbod van $650 bij inruil van een macbook air, al kreeg ik die Surface GRATIS dan wou ik hem nog niet…….

 • Profielfoto
  eezacque

  M$ doet ook nog een aanbod van $650 bij inruil van een macbook air, al kreeg ik die Surface GRATIS dan wou ik hem nog niet…

  Mag ik ‘m dan hebben? ;-)

 • Profielfoto
  Wintendo

  @eezacque , daar wordt je niet blij van:razz:

 • Profielfoto
  knekkie

  @Wintendo
  Vergelijk de hardware maar eens en dan zie je dat het niet veel verschilt met de MBA.
  Is die MBA dan ook te duur voor wat het is?

  Vergeet niet dat je in de prijs inbegrepen ook een iPad en of wacom tablet mee moet rekenen voor de MBA wil je de twee functioneel kunnen vergelijken.

  Er zijn verder geen harde verkoop cijfers beschikbaar maar ze geven aan dat de verkopen harder gaan dan de vorige modellen. en idd iets is beter dan niets.

  While we still don’t know how well the company’s Surface tablets are selling — in fact, the odds are very good that we’ll never know — Microsoft CFO Amy Hood did share a bit of good news during the company’s earnings conference call on Tuesday evening.

  “While it’s still early, sales are outpacing earlier versions of Surface Pro,” Hood said of the Surface Pro 3, confirming that Microsoft’s most recent slate is its fastest selling tablet to date. As always, no firm sales numbers were shared.

  bron

  Over de rest van wat je zegt kan ik niks tegen in brengen. dat is je persoonlijke mening / perspectief op het product. Ik heb ook geen idee of die op eigen ervaringen gebaseerd zijn en zo ja op wat voor apparaat je die ervaringen hebt opgedaan. Win 8 is idd kut op een mac in virtualisatie of via bootcamp. Heb je het op een PC met touchscreen kunnen proberen nadat iemand je heeft laten zien wat waar ziet en hoe het werkt en je vind het nogsteeds kut dat kan ik nog geloven.

  maar als je een iPad met BT keyboard stukken beter vind werken dan een Surface Pro (voor het doen van de zelfde dingen die je op je macbook en je iPad doet) dan verlies je al je geloofwaardigheid weer.

 • Profielfoto
  knekkie

  Onder de motorkap zijn het vrijwel de zelfde apparaten. welk apparaat het beste bij je past ligt aan hoe avontuurlijk je bent. Durf je iets nieuws te proberen anders dan van Apple.:D

  onderstaand vat het mooi samen.

  Windows vs. OS X. In the never ending argument, there have been numerous ups and downs for both Microsoft and Apple. Both platforms offer great experiences, yet neither platform is perfect. But which one offers the best laptop? In an effort to level the playing field, we will focus on two current laptops: the Surface Pro 3 and the MacBook Air.

  Hardware Similarities
  Under the hood, the MacBook Air and Surface Pro 3 have a lot of the same hardware. Both feature Core i5 or i7 processors, 128GB of flash storage, and up to 8GB of RAM. The MacBook Air is packing a pair of USB three ports, a Thunderbolt port, and a full-sized SDXC port. The Surface Pro 3 has a single USB 3.0 port, mini DisplayPort, and a microSD card slot, making the MacBook Air a bit more functional.

  Display the visuals
  Microsoft stuffed a 2160×1440 resolution display into the Surface Pro 3. In a 12-inch device, the resolution makes everything look fantastic. By comparison, Apple’s MacBook Air only has a Non-Retina,1440×900 display. However, the high resolution comes at a significant battery cost. The MacBook Air is one of the few machines that can deliver more than 10 hours of battery life. Microsoft products just do not compare, especially when performing resource-intensive tasks.

  Touch the difference
  While the OS X does not support touch input, the Surface Pro 3 does. Having touched and pen input on the Surface Pro 3 the game breaker. If you plan to use your laptop only AS a laptop, the MacBook Air is fine. For anything else the Surface Pro 3 offers a superior overall experience. The pen input is either a big deal or something you’ll never use. But for those who love drawing or handwriting, the Surface Pro 3 is unlike anything else on the market today.

  Which is better?
  As always, the answer depends upon your needs. If you need the best battery life, the MacBook Air is awesome. But if you want to fully enjoy the maximum in mobility and don’t mind the decrease in battery life, you’re likely to get a lot more out of the Surface Pro 3. While there is always room for improvement, Microsoft really knocked one out of the park with this version.

  bron

 • Profielfoto
  nk22

  iPad met toetsenbordje + pennetje en bam, je hebt de Surface.

 • Profielfoto
  knekkie

  @nk22
  Dat lijkt maar zo…

 • Profielfoto
  eezacque

  iPad met toetsenbordje + pennetje en bam, je hebt de Surface.

  Nee. Een iPad heeft nu eenmaal geen drukgevoeligheid, dus dat pennetje van je kun je beter ergens anders steken…

 • Profielfoto
  Erwal

  Ik heb weken kunnen werken met de surface pro 2 en ik vind het geen slecht apparaat. Inderdaad met een pen in combinatie met OneNote onverslaanbaar (dat wil ik kunnen met Evernote ook op mijn iPad !!!). gelukkig had ik het betere (nog duurdere) keyboard. Ik gebruikte ‘m eerlijk gezegd vooral met een 24″ beeldscherm aan de display port, een netwerkkabel er aan annex los toetsenbord en muis (draagbare desktopvervanger dus).
  Maar kan het tegen de iPad air op? Nee! Te zwaar om draagbaar te zijn, en Windows8 op een tablet, daar is het oorspronkelijk niet voor bedoeld en dat merk je. Dus blijf ik bij mijn Macbook (air) en de iPad. Prachtig krachtig en daardoor vooralsnog onverslaanbaar duo. Maar een goede pen zou mooi zijn (heb die Evernote bluetooth pen geprobeerd, dat is goed op weg maar nog niet helemaal wat het moet zijn).

 • Profielfoto
  Erwal

  iPad Air met logitech thin toetsenbord cover en dan Office365 draaien: geweldige combinatie van het beste van Apple en Microsoft.
  Alleen voor het hele zware werk heb je dan nog een (draagbare) desk/laptop nodig (voor mij is dat mijn MBA met i7).

 • Profielfoto
  Wintendo

  @knekkie , heb win 8 op een pc geprobeerd en op een tablet en in beide gevallen werd daar niet bepaald vrolijk van …..
  Vertel mij maar eens wat een Surface meer te bieden dan een iPad met een goed BT toetsenbord.
  Behalve een pennetje of photoshop (dat doe je trouwens niet op een tablet.)

  En op mijn touchpad van mijn Macbook air kan ik veel functie zonder mijn scherm aan te raken. Zoals Steve ooit zei in een van zijn presentatie , dat de touchscreen in een (rechtopstaand) scherm niet echt prettig werkt en ook nog eens zeer vermoeiend !

  Maar knekkie het is wel duidelijk dat je fan van de Surface bent of voor M$ werkt;-)

 • Profielfoto
  Nora Nora

  De Surface is wellicht een mooi product voor enkele gebruikers. MS moet het niet tegenover de Air willen zetten in mijn ogen, maar het als een speciaal product blijven zien. Veel mensen hebben niets te maken met tekenen op een iPad.

  Wel kan MS een spin-off van de Surface ontwikkelen die meer voor de gewone gebruiker is. En goedkoper.

  Uiteindelijk kan je nog zo’n mooi product hebben, de verkoopcijfers tellen aan het einde van de dag.

  Ik zeg niet dat ik de Surface zo’n mooi product vind, het voelt wat schizofreen aan, ik kan er niet zoveel mee, en al helemaal niet in combinatie met windows 8.

  Maar goed, we zullen zien. MS kan een lange adem hebben, kunnen wel wat verliezen lijden, maar of dat voldoende zal zijn, ik weet het niet.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Oja, en opmerkingen zoals als Apple het had uitgebracht, dan waren de reacties wel anders geweest. Dat weet je niet en is een loos argument, of liever, is niet eens een argument, slechts een gissen en insinueren. Ten tweede is dit een Apple site, wanneer je dan verbaasd bent dat er door een rozige bril naar Apple wordt gekeken, dan is er pas echt iets mis;)

 • Profielfoto
  knekkie

  @knekkie , heb win 8 op een pc geprobeerd en op een tablet en in beide gevallen werd daar niet bepaald vrolijk van …..

  Was dat op een PC met touch screen? want zonder is windows 8.0 een ramp. Met windows 8.1 hebben ze al het nodige aangepast. Wil je een omgeving die meer lijkt op win 7 kan je die altijd naderhand met software van derden toevoegen.

  Vertel mij maar eens wat een Surface meer te bieden dan een iPad met een goed BT toetsenbord.
  Behalve een pennetje of photoshop (dat doe je trouwens niet op een tablet.)

  serieus…? iPad vs surface en jij wil weten wat de meerwaarde is?
  De iPad wint het op batterij duur en gewicht en dan houd het wel op.

  Als je het pennetje niet mee telt zijn dit de dingen die de surface meer te bieden heeft

  – ingebouwde kickstand. Standaard bij de prijs inbegrepen
  – De mogelijkheid om naast “tablet apps” ook desktop software te kunnen draaien
  – USB poort voor aansluiten van al je bestaanden rand apparatuur.
  Aangezien het net een laptop is wil je misschien ook je harde schijf je printer eventueel een externe monitor en of monitors aan kunnen sluiten.

  Als je het pennetje toch mee telt
  – veel nauwkeuriger dan je vinger plus je ziet wat je aanwijst of waar je pen punt/lijn is bij schrijven schilderen en tekenen
  – met 1 druk op de pen knop in One note. Aantekeningen maken zoals met pen en op papier, onenote is in staat om jou handschrift om te zetten naar getypte tekst als je dat wil.
  – naast aanraakgevoeligheid drukgevoeligheid. druk je hard dan krijg je een dikke lijn bij schilderen en of tekenen.
  – Palm rejection. Tekenen of schrijven op een iPad resulteert in meerdere aanrakingen tegelijkertijd en niet elke app kan daar mee om gaan. Hierdoor kan je niet met je hand op het scherm rusten bijvoorbeeld.

  Het is niet onmogelijk op een iPad. als je bereid bent een active stylus aan te schaffen heb je ook palm rejection in een beperkte set app’s.

  En op mijn touchpad van mijn Macbook air kan ik veel functie zonder mijn scherm aan te raken.

  Het magic trackpad is ongeëvenaard… als trackpad. Maar het is niet te vergelijken met een touch screen.

  Zoals Steve ooit zei in een van zijn presentatie , dat de touchscreen in een (rechtopstaand) scherm niet echt prettig werkt en ook nog eens zeer vermoeiend !

  Daar heb je de kickstand weer.

  Maar knekkie het is wel duidelijk dat je fan van de Surface bent of voor M$ werkt;-)

  Fan van de surface pro denk ik dan maar. Maar dan ben ik ook van vele Apple producten. Het gaat mij er niet om welk logotje er op staat of wat de bedenker er van zei dat ik wel en niet moet willen.

  Zoals Steve ooit zei in een van zijn presentatie , dat de touchscreen in een (rechtopstaand) scherm niet echt prettig werkt en ook nog eens zeer vermoeiend !

  Ik probeer graag coole technologie. En als dat ook nog eens zorgt dat je minder hoeft mee te nemen is dat een win. Boeiend dat er een ander besturingssysteem op draait. Alle software die ik op mijn Mac Pro draait draait ook op de Surface Pro.
  Had Apple een vergelijkbaar apparaat gehad had ik waarschijnlijk voor dat apparaat gegaan. De enige oplossing die Apple op dit vlak heeft is veel te beperkt in zijn mogelijkheden.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Wanneer ik nu al 1 vinger op mijn iMac zie maak ik het beeld schoon omdat het stoort.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wanneer ik nu al 1 vinger op mijn iMac zie maak ik het beeld schoon omdat het stoort.

  Hoe doe je dat met je iPhone dan? (aanname dat je een iPhone of ander merk touchscreen telefoon hebt) Ontsmet je je vingers voor gebruik? Veeg je het scherm af na gebruik?

  En hoe gaat dat dan met een iPad? zelfde verhaal? Het is een gebruiksvoorwerp dat tegen vinger afdrukken kan hoor.;)

  Of staat ie alleen maar thuis on aangeraakt te glimmen als status symbool?

  Oja, en opmerkingen zoals als Apple het had uitgebracht, dan waren de reacties wel anders geweest. Dat weet je niet en is een loos argument, of liever, is niet eens een argument, slechts een gissen en insinueren. Ten tweede is dit een Apple site, wanneer je dan verbaasd bent dat er door een rozige bril naar Apple wordt gekeken, dan is er pas echt iets mis;)

  Niks mis met een roze Apple Bril. Daar gaat het hier ook niet over Nora.

  Het gaat over de zin of onzin van een hybride tussen een laptop en een tablet die claimt een laptop vervanger te zijn. Dat dit toevallig een apparaat is van Microsoft maakt het misschien wat vreemd op een apple site maar het kan geen kwaad toch om te zien waar de competitie mee bezig is en om te zien waar ze staan? Helemaal als ze in hun marketing claimen een alternatief op ons geliefde Macbook Air te zijn. dan wil je toch weten wat voor een vlees je in de kuip hebt? Je zelf wijs maken dat alles van MS faalt omdat het MS is dan heb je gewoon oogkleppen op. Wat er dan verder voor een argumenten uit komen is misschien gekleurd door de roze Apple bril maar dat geeft niet. Het is immers een Apple community

  Alleen sommige mensen hebben wel een flink sterke bril op wanneer er gelijk kinderachtig gereageerd wordt zodra Microsoft genoemd wordt. Uiteraard komen alle oude koeien weer uit de sloot. Over virussen, Vastlopers en goedkope plastic. De misplaatste suprieuriteit hoor nou eenmaal bij sommige apple die hards met een hele sterke reality distortion field factor geïnstalleerd op die roze Apple bril op sterkte is.:D

  Ik bekijk het graag wat neutraler. ik zie Coole technologie in de surface en in Apple en andere tech reuzen maken. Ik kies daar vervolgens uit wat bruikbaar is voor mijn werk en vermaak. raak er enthousiast over en deel graag ervaringen.

  Ik verwacht ook niet dat iedereen gelijk roept super gaaf ik wil er een. Zo saai zijn.
  Ik hoopte op een gezonde discussie over concurrerende producten. Maar je komt door de apple fanboys vaak niet tot de kern van het product. dat word gelijk al neer gesabelt omdat er geen apple op staat terwijl het concept achter het product juist voor de creatievelingen onder ons heel interessant kan zijn.

  er wordt toch ook niet vies gekeken naar de producten van Wacom?
  er zijn hier genoeg Apple gebruikers met een Wacom Cintiq teken scherm of tablet.
  MS bied in feite een mobiele variant van die product categorie. een die het bespreken waardig is. En het resultaat krijgt positieve reviews ook op Apple sites. Als zij er volwassen over kunnen praten dan moet dat hier toch ook lukken.

  Macrumors is een veel gelezen reactie gaaf product jammer dat er windows op draait. of had apple dit maar. Dat laaste dat hoop ik ook. Dat er ooit een tablet / laptop hybride van Apple komt. En Nora je weet zelf ook wel dat er tussen de Apple fanboys ook het kaliber apple gekkie zit dat gewoon maar koopt wat er uit komt omdat er apple op staat. Dat is hier niet de meerderheid. Juist die bewuste koper is de doelgroep waar MS (terecht) op mikt. Even los van dat het van MS is en dat het windows 8 draait is het gewoon een erg gaaf product om te gebruiken.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Op mijn iPhone en iPad bewerk ik geen foto’s.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  De rest van je lap tekst, daar heb ik niet de moed voor po weten te brengen, het interesseert me eigenlijk ook te weinig. Mijn excuus.

  Succes met je verdediging, want dat blijft het helaas wel.

 • Profielfoto
  knekkie

  Op mijn iPhone en iPad bewerk ik geen foto’s.

  Evengoed zit je met je vingers op het scherm… dat bedoel ik.
  Op een smartphone of iPad zijn vinger afdrukken niet erg Dus waarom dan wel op een iets groter apparaat?

  Op een Wacom Cintiq teken scherm met touch ondersteuning zie je bijvoorbeeld geen vette vingers op het scherm. Het scherm is mat waardoor vinger afdrukken niet opvallen. Het scherm is ontwikkeld met dat gebruikstype in gedachten.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Waarom het precies stoort weet ik niet, maar ook op mijn werk, waneer iemand met zijn vingers aan het scherm heeft gezeten, dan stoort dat.

  Op de een of andere manier werkt het toch anders, tijdens het gebruik dan, voor mij.

  Nu staat mijn iMac uit, en is het scherm egaal zwart. Wanneer ik nu allemaal vingers erop zou zien, dat zou mij net zo goed storen als vingers op de ramen, het voelt ook nog eens vier.

 • Profielfoto
  knekkie

  Je went vanzelf aan vingers op een touch screen. De surface Pro heeft ook een glossy scherm. In het begin betrapte ik mijzelf er op dat ik die voor tijdens en na gebruik telkens afveegde met met een doekje.

  Nu doe ik dat alleen nog maar als ik iets te presenteren heb of wanneer ik iemand anders achter dat apparaat in handen geef. Dat afvegen raakt vrij snel uit je systeem:D

  Ontopic:

  Hello i’m a Mac, and i’m a PC. Ken jij de Mac vs. PC commercials die Apple van 2006 tot 2009 maakte nog? Ze zijn weer helemaal terug, behalve dat Microsoft dit keer de initiator is. De Windows-maker gaat met de Surface 3 vol in de aanval tegen de MacBook Air.

  Ik heb altijd van de: ” get a mac commercials” gesmuld. Vond ze grappig, aandoenlijk en soms erg gevat. Vandaag de dag zou een heel groot deel van die commercial nog steeds relevant zijn denk ik. Van mij mag Apple ze weer licht geüpdatet in het leven roepen.
  Als is het maar als antwoord op MS met de surface productlijn. Concurrentie strijd mag van mij part los barsten op meerdere vlakken.

  Het zinnetje You’re more powerful than you think dat vooral in iPhone-commercials gebruikt wordt, krijgt een heel andere betekenis.

  Zal Apple het hier bij laten of kunnen we een antwoord verwachten in de eerste volgende commercial

  De vraag is natuurlijk: Kunnen er ook hippe stickers op zo’n Surface Pro 3?

  Als er vraag is naar hippe stickers voor de surface dan zal die vast beantwoord worden. waarschijnlijk nog door de zelfde makers van de Macbook stickers ook. Het is immers hun handel. hippe stickers:D

 • Profielfoto
  eezacque

  Wanneer ik nu allemaal vingers erop zou zien, dat zou mij net zo goed storen als vingers op de ramen, het voelt ook nog eens vier.

  Ojee, U mist er een paar? ;!

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Hello i’m a Mac, and i’m a PC
  Deze keer 1-0 voor Microsoft.

 • Profielfoto
  knekkie