Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 19 augustus 2014

Maak 360 graden panorama’s met Photo Sphere Camera van Google

Google heeft vandaag Photo Sphere Camera uitgebracht. Hiermee crowdsourcet Google panoramafoto’s die je vindt in Google Maps. Android gebruikers kenden het al, maar vanaf nu kun jij ook op je iPhone 360 graden foto’s maken en publiceren.

Om een 360 graden panorama te maken moet je heel wat wat foto’s nemen. De app verstopt een flink aantal virtuele oranje stippen om je heen. Hier moet je met de camera een paar seconden op richten waardoor de app automatisch een foto neemt. Een volledige 360 graden panorama vereist tientallen foto’s, dus heb even geduld. Ben je klaar, dan neemt Photo Sphere Camere even de tijd om de boel aan elkaar te naaien. Vervolgens kun je al swipend je panorama bekijken.

Volg de oranje stippen en alles komt goed

Wil je je zelfgemaakte ‘sphere’ delen met anderen, dan zul je hem eerst moeten publiceren op Google Maps. Vervolgens verschijnt de deelknop waarmee je hem kunt plaatsen op Twitter, Facebook, e-mail en natuurlijk Google’s eigen onvolprezen dienst Google+.

Google gaat met Photo Sphere Camera de strijd aan met de ingebouwde panoramafunctie van iOS. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag. Uit de gegevens van een Engelse telecomprovider bleek dat de ingebouwde kaarten app van Apple 70% van het dataverkeer voor kaarten apps inneemt. De dominantie van Google Maps bleek verdampt. Blijkbaar maken iOS-gebruikers liever gebruik van ingebouwde functionaliteiten van Apple dan dat ze hier specifieke apps voormoeten downloaden.

Anyway, ben je niet al te schuw van aard? Zet dan eigen huis en haard op Google Maps. Wil je weten wat voor panorama’s je buurman te pas en te onpas online zet, neem dan een kijkje op Google Views. Hier kun je snel op een kaartje alle panorama’s in de buurt bekijken.

Dowloaden
Photo Sphere Camera app is gratis te downloaden in de App Store en vereist minimaal iOS 7 en een iPhone 4S

Reageer op artikel:
Maak 360 graden panorama’s met Photo Sphere Camera van Google
Sluiten