Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 augustus 2014

Kaartexpert Nokia gaat Apple Maps fixen

Nu Nokia van Microsoft is, moeten veel oud-medewerkers van de Finse telefoonfabrikant op zoek naar een nieuwe baan. Apple nam eerder al een camera-expert van Nokia aan. Nu heeft het bedrijf uit Cupertino de voorman van de maps-afdeling van Nokia aangenomen.

Volgens 9to5Mac heeft Torsten Krenz de overstap naar Apple gemaakt. Voorheen was Krenz bij Nokia verantwoordelijk voor de regionale kaarten en andere content binnen Nokia Here. Daarvoor had hij een managementfunctie bij NAVTEQ, een leverancier van databanken met kaartinformatie.

Volgens oud-collega’s van Krenz hield hij zich bij Nokia vooral bezig met de validatie van kaarten op locatie, ook wel ground truth mapping genoemd. Apple is al enige tijd bezig een team samen te stellen dat zich hiermee bezig houdt, eerder doken vacatures voor de functie van Ground Truth Manager op. Het ging om functies om diverse steden buiten de VS, ook Amsterdam.

Apple Maps (links) en Google Maps (rechts)

Met zijn ruime ervaring kan de oud-Nokia-medewerker een belangrijke bijdrage leveren aan Apple’s eigen kaartendienst die samen met iOS 6 in 2012 gelanceerd werd. Hoewel niet bepaald van een vliegende start gesproken kan worden, wordt er de laatste tijd hard gewerkt aan het verbeteren van Apple Maps. Zo krijgt de kaartendienst sinds kort iedere dag updates en is Apple in New York gestart met het verzamelen van eigen data, inplaats van kaartgegevens bij derden in te kopen.

Reageer op artikel:
Kaartexpert Nokia gaat Apple Maps fixen
Sluiten