Kaartexpert Nokia gaat Apple Maps fixen

9 reacties

Nu Nokia van Microsoft is, moeten veel oud-medewerkers van de Finse telefoonfabrikant op zoek naar een nieuwe baan. Apple nam eerder al een camera-expert van Nokia aan. Nu heeft het bedrijf uit Cupertino de voorman van de maps-afdeling van Nokia aangenomen.

Volgens 9to5Mac heeft Torsten Krenz de overstap naar Apple gemaakt. Voorheen was Krenz bij Nokia verantwoordelijk voor de regionale kaarten en andere content binnen Nokia Here. Daarvoor had hij een managementfunctie bij NAVTEQ, een leverancier van databanken met kaartinformatie.

Volgens oud-collega’s van Krenz hield hij zich bij Nokia vooral bezig met de validatie van kaarten op locatie, ook wel ground truth mapping genoemd. Apple is al enige tijd bezig een team samen te stellen dat zich hiermee bezig houdt, eerder doken vacatures voor de functie van Ground Truth Manager op. Het ging om functies om diverse steden buiten de VS, ook Amsterdam.

apple-google-maps-kantoor
Apple Maps (links) en Google Maps (rechts)

Met zijn ruime ervaring kan de oud-Nokia-medewerker een belangrijke bijdrage leveren aan Apple’s eigen kaartendienst die samen met iOS 6 in 2012 gelanceerd werd. Hoewel niet bepaald van een vliegende start gesproken kan worden, wordt er de laatste tijd hard gewerkt aan het verbeteren van Apple Maps. Zo krijgt de kaartendienst sinds kort iedere dag updates en is Apple in New York gestart met het verzamelen van eigen data, inplaats van kaartgegevens bij derden in te kopen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  McNismo

  Goed bezig!

 • Profielfoto
  Vilscon

  Goed bezig!

  Jouw avatar past perfect bij je reactie:-P

 • Profielfoto
  madcat

  Goeden zaak, de mapdienst “Here” is iig vele malen beter qua POI dan apple maps

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Goeden zaak, de mapdienst “Here” is iig vele malen beter qua POI dan apple maps

  Vele malen is zo relatief. Wat moet ik me voorstellen? Apple Maps voor 20% correct zijn en Here 80% of zelfs 100%
  Ik ben in al die jaren nog nooit een navigatie tegengekomen wat 100% perfect is.
  Altijd wel wat te verbeteren..

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Laten we het zo zeggen het is niet mijn voorkeur App als het om het vinden van een lokatie gaat. Dan ga ik toch eerder voor Google maps nu … en volgens mij zou dat niet zo moeten zijn.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Fiksen? Wat is d’r stuk dan? Werkt prima. Bij voorkeur Apple maps en geen Google maps meer.

  Als ze nou maar eens met een webomgeving zouden komen zodat je ook kaarten in je site in kan bouwen…

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Liep onlangs in de duinen bij Castricum, en later ook bij Bloemendaal, Google Maps heeft werkelijk ieder weggetje erop staan, bij Apple loop je door een groen vlak zonder enig teken van een weg of iets.

  Dat moet toch anders kunnen?

  Ook vind ik het pijltje bij Google makkelijk, die laat zien welke kan je je telefoon richt.

  Ze mogen mij wel volgen tijdens zo’n wandeling. En wanneer ze met mij nog 10 anderen nemen, dan kunnen ze toch bepaalde paden vastleggen? Waarom is er niet zo’n soort functie? En daar kan je ook best een veiligheids iets in bouwen zodat mensen niet heel vreemde dingen gaan doen. Dus dat je minimaal 20 telefoons moet hebben gehad die dezelfde info ingeven voordat het goed is, en dat de betrouwbaarheid van een bepaald toestel wordt bepaald aan de hand van hoe vaak en veel de route overeen komt met andere toestellen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hm zelf nog niet ervaren dat de kaart onnauwkeurig is, wellicht omdat ik veelal binne omgeving Amsterdam ben.

  Maar dat idee klinkt wel aardig, mits het een voorkeursinstelling blijft die iedere keer weer aangezet moet worden…

 • Profielfoto
  jur_vw

  Hopelijk gaan ze offline kaarten ondersteunen. Dit zou handig zijn voor vakantie.