Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 augustus 2014

‘iWatch wordt moeilijk te krijgen’

Hoewel verwacht wordt dat iWatch een grote verkoophit gaat worden, zou het wel eens erg moeilijk kunnen worden om een exemplaar te bemachtigen. Volgens goed ingelichte analist Ming Chi Kuo is de productie van de gadget later dan gepland begonnen.

Eerder werd gedacht dat Apple 5 miljoen iWatches voor de feestdagen klaar zou hebben, door problemen bij de initiële start van de productie zijn er volgens Kuo slechts 3 miljoen beschikbaar. Wie Apple’s toekomstige wearable onder de boom wil, kan als de berichtgeving klopt alvast zijn klapstoel van zolder halen om op tijd voor de Apple Store te gaan zitten.

Na gesprekken met bronnen binnen de productieketen claimt Kuo dat het saffieren scherm van de wearable voor problemen zorgt. Hij houdt er dan ook rekening mee dat Apple de helft van de iWatches van Gorilla Glass gaat voorzien. Dat laatste op zijn minst discutabel te noemen.

Een van de vele iWatch-concepten met de focus op Health.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten zijn over tegenslagen bij de productie van de iWatch. Eerst was de verwachting dat de massaproductie in september zou beginnen, met een lancering in oktober. Later werd er door dezelfde analist gesproken over een productiestart in november.

Naar verwachting krijgt de iWatch de beschikking over 10 sensoren om diverse lichaamsfuncties en fitnessprestaties mee te meten. Ook wordt verwacht dat spraakbediening een belangrijke rol gaat spelen.

Reageer op artikel:
‘iWatch wordt moeilijk te krijgen’
Sluiten