Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 29 augustus 2014

‘iPhone 6 wordt nog Nederlandser’

Apple shopt graag bij het Nederlandse bedrijf NXP, dat is voortgekomen uit Phillips en chips voor onder andere mobiele telefoons maakt. De M7-chip die in de iPhone 5s zit, komt al van het bedrijf uit Eindhoven. De iPhone 6 krijgt nog een extra Nederlandse chip.

Volgens The Financial Times levert NXP Semiconductors ook de NFC-chip die Apple gebruikt in de iPhone 6 en de iWatch. Het is niet de eerste keer dat het gerucht over NFC in een iPhone opduikt, al zorgt de combinatie van een ophanden zijnde Apple-betaalsysteem met NFC ervoor dat het dit jaar zomaar eens zou kunnen gebeuren.

NXP en Apple werken al enige tijd samen. Het Nederlandse bedrijf zou enkele jaren geleden al NFC-chips voor in prototypes van iPhones geleverd hebben. Toen besloot Apple op het laatste moment NFC niet in te bouwen. Het Nederlandse NXP is samen met Broadcom een toonaangevende leverancier van NFC-chips.

De eerder genoemde M7-chip in de iPhone 5s zorgt voor het registeren van bewegingen de gyroscoop, het kompas en de bewegingssensor meten. Hierdoor kunnen fitness-apps nauwkeuriger en energie-zuiniger werken. Ook deze wordt door het Nederlandse NXP geleverd.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 wordt nog Nederlandser’
Sluiten