Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 28 augustus 2014

‘iPhone 6 krijgt betaaldienst met NFC’

Krijgt de volgende iPhone nu wel of geen NFC? Het is een vraag die ieder jaar meerdere malen terugkomt. Vandaag claimt Wired op basis van anonieme bronnen dat een nieuw mobiel betaalplatform dat Apple wil lanceren, gebruik gaat maken van NFC.

Daarom zou de iPhone 6 uitgerust worden met een NFC-chip, eerdere iPhone-modellen hebben deze chip niet aan boord. Hierdoor zou de betaal­dienst van Apple alleen werken met het allernieuwste iPhone-model dat op dinsdag 9 september gelanceerd wordt. Volgens de bronnen van Wired wordt mobiel betalen één van de grootste nieuwe features van de iPhone 6.

Er gaan al langer geruchten over een betaaldienst van Apple. De iPhone-maker zou deze samen met creditcardmaatschappij Visa ontwikkelen, vingerafdrukscanner Touch ID zou ook een belangrijke rol bij de mobiele betaaldienst van Apple gaan spelen.

Door gebruik te maken van NFC zou Apple’s betaaldienst ook kunnen werken met toestellen van andere fabrikanten, waarbij Apple-gebruikers het extra gemak van een vingerafdruk hebben. Dit is echter ook al mogelijk met Apple’s eigen iBeacons, een Bluetooth-gebaseerde NFC-achtige connectie die ook met recente Android-toestellen werkt.

Door een betaaldienst op basis van NFC aan te bieden, zou Apple zijn eigen toestellen op een achterstand zetten. De iPhone 5s en iPhone 5c hebben geen NFC en bieden dan zodoende geen ondersteuning voor de betaaldienst. Als het zover komt, dan zal de onthulling op 9 september plaatsvinden, dan staat vrijwel zeker een Apple-event op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 krijgt betaaldienst met NFC’
Sluiten