‘iPhone 6 krijgt betaaldienst met NFC’

6 reacties

Krijgt de volgende iPhone nu wel of geen NFC? Het is een vraag die ieder jaar meerdere malen terugkomt. Vandaag claimt Wired op basis van anonieme bronnen dat een nieuw mobiel betaalplatform dat Apple wil lanceren, gebruik gaat maken van NFC.

Daarom zou de iPhone 6 uitgerust worden met een NFC-chip, eerdere iPhone-modellen hebben deze chip niet aan boord. Hierdoor zou de betaal­dienst van Apple alleen werken met het allernieuwste iPhone-model dat op dinsdag 9 september gelanceerd wordt. Volgens de bronnen van Wired wordt mobiel betalen één van de grootste nieuwe features van de iPhone 6.

Er gaan al langer geruchten over een betaaldienst van Apple. De iPhone-maker zou deze samen met creditcardmaatschappij Visa ontwikkelen, vingerafdrukscanner Touch ID zou ook een belangrijke rol bij de mobiele betaaldienst van Apple gaan spelen.

Door gebruik te maken van NFC zou Apple’s betaaldienst ook kunnen werken met toestellen van andere fabrikanten, waarbij Apple-gebruikers het extra gemak van een vingerafdruk hebben. Dit is echter ook al mogelijk met Apple’s eigen iBeacons, een Bluetooth-gebaseerde NFC-achtige connectie die ook met recente Android-toestellen werkt.

Door een betaaldienst op basis van NFC aan te bieden, zou Apple zijn eigen toestellen op een achterstand zetten. De iPhone 5s en iPhone 5c hebben geen NFC en bieden dan zodoende geen ondersteuning voor de betaaldienst. Als het zover komt, dan zal de onthulling op 9 september plaatsvinden, dan staat vrijwel zeker een Apple-event op de planning.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Noest

  Klinkt mij niet helemaal logisch in de oren. Want waarom een betaaldienst introduceren waar een relatief kleine gebruikersgroep voor is. Is vragen om een fail. Je wilt juist zoveel mogelijk gebruikers, dus al die iPhones die al bluetooth 4.0 hebben, dat die allemaal in 1 keer gebruik kunnen maken van de dienst, dan kan het snel een groot succes worden.

  Verder zou het ook vreemd zijn dat gebruikers met telefoons van andere merken wel al gebruik kunnen maken van de dienst, en Apple gebruikers met een 5(s) niet. Is niet echt vriendelijk naar de eigen gebruikers toe lijkt mij.

  Daarnaast blijft er nog de negatieve houding tov NFC die er bij Apple heerst, deze is heus niet opeens in 1 jaar omgeslagen lijkt mij.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Hoeveel jaar wordt dit al niet beweerd? iPhone 4S: krijgt NFC. Nee, de iPhone 5, die krijgt wél NFC. Toch niet, dan zal het zeker de 5S worden. Weer niet, laat ons proberen iedereen wijs te maken dat het de 6 wordt.

  Zo blijft het maar doorgaan, ik geloof er alleszins al lang niet meer in.

 • Profielfoto
  steveb

  spam!

 • Profielfoto
  jorgdane

  steveb 28 minuten geleden
  spam!

  Daarom staat de titel tussen, ik noem het telegraaf/roddel quotes.
  Zo kan je alles schrijven zonder onderbouwing. ‘Knip en plak journalistiek.’

 • Profielfoto
  bitsflew

  @noest

  Waarom?

  Heel eenvoudig… Apple heeft meer dan 500 miljoen user accounts waarvan vele gekoppeld zijn aan een betaalmiddel.

 • Profielfoto
  Noest

  Ja, maar een relatief klein gebruikers zal de NFC chip in zijn telefoon hebben in het begin. Alleen iPhone 6 gebruikers. Dan mis je een heel grote groep, namelijk alle andere gebruikers.