‘iPhone 6 krijgt 33 procent grotere accu’

14 reacties

Goed nieuws voor iedereen die behoefte heeft aan een langere accuduur. De iPhone 6 bevat mogelijk een flink grotere accu dan de iPhone 5s en 5c. Volgens nieuwe geruchten uit de Chinese productieketen krijgt de iPhone 6 een accu met 2100 mAh capaciteit.

De iPhone 5s en iPhone 5c zijn uitgerust met een accu van 1570 mAh. Eerder werden specificaties gepubliceerd van een iPhone 6 met batterij van slechts 1800 mAh.  Volgens het wisselend betrouwbare GforGames ging dat echter om een prototype en krijgt het definitieve 4,7-inch model een grotere accu.

Niet alleen de accu wordt groter, de iPhone 6 krijgt naar verluidt een scherm van 4,7-inch. Door dit grotere scherm zal het energieverbruik hoger zijn, maar een grotere iPhone beidt ook meer ruimte voor een grotere batterij.

iPhone-accu
De iPhone 6 krijgt naar verluidt 33% meer accucapaciteit.

Als de accucapaciteit tegen het grotere scherm afgezet wordt, is een verbetering van de batterijduur te verwachten. De nettowinst zal echter geen 33 procent zijn. Ervan uitgaande dat de nieuwe A8-chip voor de iPhone 6 zuiniger dan zijn voorgang is, zou de iPhone 6 20 procent langer mee kunnen gaan op één acculading.

De informatie die tot nu toe naar buiten is gekomen gaat over de 4,7-inch iPhone, er zijn weinig tot geen lekken over een 5,5-inch model. Of er überhaupt een 5,5-inch iPhone gaat komen horen we op 9 september, dan is Apple van plan de nieuwe iPhones aan de wereld te tonen.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  applefreak020

  Klinkt goed!
  Maar ik ga toch als volgende telefoon voor de Iphone 5S.

  Ik ga me niet weer suf betalen aan iets wat na 2 maanden als de gewoonste zaak voelt.

  Misschien een tip voor de andere bewuste mensen onder ons.. Hihi

 • Profielfoto
  Xcode

  Mag het hopen. iPhones zijn fantastisch, maar de batterijduur van mijn iPhone 5 is ronduit teleurstellend. Samsung heeft er een ‘wall hugger‘ campagne omheen gebouwd. Ben geen fan van Samsung, maar in dit geval hebben ze toch echt wel gelijk.

 • Profielfoto
  SvS

  Accu + prijs, da’s waar ik uiteindelijk benieuwd naar ben. De rest van de specs zullen inderdaad gewoon weer goed klinken, daar heb ik vertrouwen in. Nog een maand te gaan!

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik vraag me af of de gebruikstijd zoveel toe al nemen. Er moet ook een veel groter schermoppervlak verlicht moeten worden…

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  net genoeg om het grotere scherm te compenseren waarschijnlijk …

 • Profielfoto
  Krulloz

  Tsja, welke smartphone heeft nou een batterij waar je van zegt wow! Die is gewoon nog te duur denk ik, overigens heeft mijn vader zijn iPhone 5 onlangs opgestuurd naar Apple ivm verslijten van de powerbutton en nu heeft ie een nieuwe die bij wijze van spreken maar 1 keer in de twee dagen opgeladen hoeft te worden.

 • Profielfoto
  polansky

  Begrijpelijk – Het beeldscherm wordt immers ook groter, dus kan er ook een grotere batterij achter het scherm geplakt worden.

 • Profielfoto
  erikrydfors
 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik kijk er naar uit. En dit keer neem ik eens een witte. Heb sinds de 4 altijd een zwarte gehad.

 • Profielfoto
  SvS

  Win een Iphone 5!
  Ga snel naar: http://tc.tradetracker.net/?c=10826&m=392292&a=189747&r=&u=

  Ja daaag, ik vul mijn gegevens niet in bij dergelijke ‘win’-websites.

 • Profielfoto
  Steve-vp

  Ik wil het ook allemaal nog maar eens zien..
  De iPhone zal waarschijnlijk andere hardware bevatten (sensoren, camera) plus de software functies eventueel met een iwatch in verbinding staan, slorpt allemaal batterij.. Ik maak dus liever een conclusie achteraf.

 • Profielfoto
  wildsseb

  Die 5.5 inch ,oet er komen, anders zit ik weer vast aan een Samsung Note..

 • Profielfoto
  Rtaal

  waarom kunnen wij geen 2800 MaH batterij hierin krijgen? Dat zit in een crapsung S5 ook (in een Galaxy note 3 zelfs 3200 MaH). We betalen er net zo veel voor. Zou veel mensen overhalen toch een iPhone te kopen lijkt mij. Tevens is het ook de enige reden dat ik tijdelijk van iOS af gestapt was (wat een teleurstelling is dat Android).

 • Profielfoto
  maconly

  hoe moeilijk is het voor de wizzards in cupertino , die stink inhalen moeten gewoon de beste accu gebruiken en eens niet zo gek doen met het geheugen.

  dan stort ik wel weer € 700 + voor een toestel wat dat bedrag niet waard is.