Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2014
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 6 evenement op 9 september’

Diverse Amerikaanse media melden dat Apple op 9 september een special event zal houden. Tijdens dit event zal de volgende iPhone aangekondigd worden. De datum is in lijn met eerder aankondigingen en valt op dinsdag, de vaste dag voor Apple-events.

Zoals ieder jaar zal ook dit jaar de nieuwe iPhone weer centraal staan tijdens het evenement in september. Volgens hardnekkige geruchten zal Tim Cook twee nieuwe iPhones aan de wereld tonen: Een iPhone 6 met een 4,7-inch scherm en een nog grotere iPhone van 5,5-inch. 

Hoewel er nog geen uitnodigingen naar de pers zijn verzonden, bericht het normaal erg betrouwbare Re/Code dat Apple druk bezig is met de voorbereidingen voor de onthulling van de iPhone 6. Doorgaans wordt de pers een week voor aanvang van het event uitgenodigd.

Of dit concept op de echte iPhone 6 lijkt weten we 9 september.

Naast een groter scherm, zal de volgende iPhone ook een snellere A8-chip bevatten. Het scherm wordt wellicht voorzien van een zo goed als onbreekbaar laagje saffier. Om het af te maken wijzen geruchten erop dat de iPhone 6 standaard met 32 GB opslaggeheugen geleverd wordt.

Na de aankondiging zal het nog een aantal dagen duren voordat de nieuwe iPhone te koop is. Vorig jaar zaten er 10 dagen tussen aankondiging en eerste verkoopdag. De nieuwe iPhone gaat altijd op zaterdag in de verkoop, de eerst mogelijke verkoopdatum is dan zaterdag 20 september.

Nederlanders zullen nog wat langer moeten wachten, de verkoop begint in ons land meestal enkele weken later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 evenement op 9 september’
Sluiten