‘iPhone 6 evenement op 9 september’

25 reacties

Diverse Amerikaanse media melden dat Apple op 9 september een special event zal houden. Tijdens dit event zal de volgende iPhone aangekondigd worden. De datum is in lijn met eerder aankondigingen en valt op dinsdag, de vaste dag voor Apple-events.

Zoals ieder jaar zal ook dit jaar de nieuwe iPhone weer centraal staan tijdens het evenement in september. Volgens hardnekkige geruchten zal Tim Cook twee nieuwe iPhones aan de wereld tonen: Een iPhone 6 met een 4,7-inch scherm en een nog grotere iPhone van 5,5-inch. 

Hoewel er nog geen uitnodigingen naar de pers zijn verzonden, bericht het normaal erg betrouwbare Re/Code dat Apple druk bezig is met de voorbereidingen voor de onthulling van de iPhone 6. Doorgaans wordt de pers een week voor aanvang van het event uitgenodigd.

Of dit concept op de echte iPhone 6 lijkt weten we 9 september.

Naast een groter scherm, zal de volgende iPhone ook een snellere A8-chip bevatten. Het scherm wordt wellicht voorzien van een zo goed als onbreekbaar laagje saffier. Om het af te maken wijzen geruchten erop dat de iPhone 6 standaard met 32 GB opslaggeheugen geleverd wordt.

Na de aankondiging zal het nog een aantal dagen duren voordat de nieuwe iPhone te koop is. Vorig jaar zaten er 10 dagen tussen aankondiging en eerste verkoopdag. De nieuwe iPhone gaat altijd op zaterdag in de verkoop, de eerst mogelijke verkoopdatum is dan zaterdag 20 september.

Nederlanders zullen nog wat langer moeten wachten, de verkoop begint in ons land meestal enkele weken later.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Lomed

  Mooi op tijd de mijne is aan vervanging toe dus ga m direkt als ze er zijn bestellen in The Usa

 • Profielfoto
  marckq

  Organiseren jullie dan weer een OMT Party?? Dan ben ik er zeker weer bij!!!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Reken maar wel van marckq;-)

 • Profielfoto
  Bizon

  Mijn telefoon is dit weekend tijdens een festival verzopen. Even een maandje volhouden nog…

 • Profielfoto
  Jord

  @bizon En dan nog een maandje tot ie leverbaar is…

 • Profielfoto
  YoupLotgerink

  Worden dan ook de nieuwe Mac’s aangekondigd?

 • Profielfoto
  tomc

  @YoupLotgerink
  Zoek Tim Cooks telefoon nummer anders even op in het telefoonboek hij zal vast en zeker antwoorden.

  Dat weet niemand, Maar onlangs verscheen er wel een artikel op OMT over een mogelijk nieuwe Mac mini.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik betwijfel het hele bestaan van een 5,5-inch iPhone. Het zou enorm ongeloofwaardig overkomen moest Apple 2 jaar na de iPhone 5 die “zo perfect was omwille van zijn handige, comfortabele 4-inch scherm” een phablet uitbrengen. En niet zomaar een grote telefoon, nee, eentje die nog groter is dan de Samsung Galaxy S V! Bovendien: van de iPhone 5C vorig jaar lekten elke maand wel schermen, achterkanten, lenzen, knopjes en zelfs verpakkingen uit. Buiten een schermpje van 5,5-inch met een ronde uitsparing heb ik werkelijk nog geen enkel materieel bewijs van die phablet zien voorbijkomen, enkel vage geruchten die iedere “analist’ uit zijn duim kan zuigen. Allemaal héél bizar, vind ik zo.

 • Profielfoto
  tomhhw

  Ik zou toch zweren dat de vaste apple dag woensdag was in 2013

 • Profielfoto
  ---

  Helemaal met NoPlasticPhones eens. Ik geloof er ook niet in. Ik verwacht een 4,7 inch versie en daarnaast misschien een ‘normale’ 4 inch versie. Maar een versie die gelijk staat aan de Note 3 qua scherm? Het zou heel on-Apple’s zijn in ieder geval.

 • Profielfoto
  steveb

  zo lang ze “the s-brand” niet achter na gaan lijkt het mij ok
  zij werken nu aan een 6,7 en een 7inch

 • Profielfoto
  knekkie

  Of Apple maakt een statement en ze houden het bij de huidige scherm maten of Apple gaat de behoefte van de klant en het geld achterna en maakt modellen die groter zijn dan die we nu van Apple kennen.

  (er even van uitgaande dat de gelekte screenshots van een interne presentatie met de slide: “they sell what we don’t have” geen fakes zijn.)

  Waar apple ook mee komt. je kan altijd nog gaan voor een model met het scherm formaat dat je fijn vind. Namelijk door een 4S of 5(S) te kopen in plaat van een iPhone 6. Niemand verplicht je het laatste nieuwe mooi te vinden en te moeten kopen.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik zou een 4,8″ scherm groot genoeg vinden, 5,5 is overdreven.

 • Profielfoto
  koen

  “het normaal erg betrouwbare Re/Code”

  Dus in dit geval zijn ze minder betrouwbaar?:evil:

 • Profielfoto
  streeff

  Ik heb zo’n 5.5″ joekel (een OnePlus) en ik zeg niet dat dat perfect is – maar eenmaal in de hand is hij erg fijn, en wil je niet meer terug naar 4″.

  Ik denk voor Apple die verdeling van 2 producten, standaard 4.7″ en 5.5″ voor liefhebbers van groot wel een goede is.

  Wat ik niet helemaal snap is waarom je tegenwoordig nog een iPhone zou willen kopen. Cyanogenmod 11 (Android 4.4) maakt wel een erg volwassen indruk, ondertussen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Omdat ik me gelukkig voel in de groep van 1% die géén virussen binnenhaalt. En dat is ook helemaal mijn punt niet, ik zeg niet dat ik tegen een 5,5-inch telefoon ben. Ik zeg gewoon dat ik niet geloof in zo’n telefoon van Apple omdat er amper bewijs is, iets wat er van de 5C vorig jaar in overvloed was.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Couldn’t say better:

  September the 9th. This indicates we will see 9 models (3 colors, 3 storage sizes for each color).

  They will be announcing TWO iPhones (4.7″ and 5.5″) that will be running iOS8… So 2x8x8 = 128… GB! There will be a 128GB model!

  And since we have already established that there will only be 3 sizes of each, that means they will be discontinuing the 16GB model, making the base model the 32GB model! How much will that model cost you?

  It will be announced on the 9th day of the 9th month, or 9-9. This indicates that the base model will start at $99!

  September’s birthstone is Sapphire, so we will be seeing Sapphire displays!

  Also, 9 is the atomic number of Fluorine, the primary component of fluorosurfactants that are used in… WATERPROOFING. The next iPhone will be WATERPROOF!

  Finally, the birth flowers of September include forget-me-nots, meaning that Tim Cook will seemingly “forget” to announce something before reviving the legendary “One More Thing”… The iWatch! BOOM! *Drops Mic*

  (9to5mac)

 • Profielfoto
  streeff

  (Even teruggelopen naar de computer om mijn post van hierboven wat te nuanceren: 5.5 inch is leuk maar maakt niet gelukkig. Als je telefoon – welk model dan ook – het nog goed doet kun je het beste helemaal niks kopen natuurlijk. Scheelt weer een beetje verspilling.

  Ik heb hiervoor een paar maanden rondgelopen met een 10 jaar oud Nokia-achtig apparaat, en dat was in veel opzichten erg relaxed.)

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Omdat ik me gelukkig voel in de groep van 1% die géén virussen binnenhaalt.

  Hahaha, heb je een paar jaar niet opgelet? De halve wereld loopt intussen rond met iPhones. Mijn collega’s laten de foto’s van hun kleinkinderen erop zien, dus het zijn niet eens persé jonge, hippe of trendy mensen die er een hebben.

 • Profielfoto
  MvdM

  Reken maar wel van marckq;-)

  Kan ik me dan hier alvast inschrijven?

 • Profielfoto
  Romper

  Ik betwijfel het hele bestaan van een 5,5-inch iPhone. Het zou enorm ongeloofwaardig overkomen moest Apple 2 jaar na de iPhone 5 die “zo perfect was omwille van zijn handige, comfortabele 4-inch scherm” een phablet uitbrengen. En niet zomaar een grote telefoon, nee, eentje die nog groter is dan de Samsung Galaxy S V! Bovendien: van de iPhone 5C vorig jaar lekten elke maand wel schermen, achterkanten, lenzen, knopjes en zelfs verpakkingen uit. Buiten een schermpje van 5,5-inch met een ronde uitsparing heb ik werkelijk nog geen enkel materieel bewijs van die phablet zien voorbijkomen, enkel vage geruchten die iedere “analist’ uit zijn duim kan zuigen. Allemaal héél bizar, vind ik zo.

  …en dan ook nog ‘ns beweren dat ‘ze’ in de 60’er jaren op de moon zijn geweest, guess not ;-)

 • Profielfoto
  polansky

  Ik zit juist wél te wachten op die 5.5″ iPhone, hoef ik geen iPad (mini) meer te kopen. Laat maar komen dus die koelkast van Apple:)

 • Profielfoto
  IOS dude

  Hopelijk dit jaar wél een livestream…

 • Profielfoto
  Humain

  Zouden ze echt niet meteen een nieuwe Mac Mini lanceren?
  M’n i7 16Gig photoshop bak zou wel een update kunnen krijgen met een nieuwe Iris chip.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @MvdM Ik denk dat je niet helemaal begrijpt wat ik bedoelde, ik wilde namelijk zeggen dat slechts 1% van alle malware en virussen op een iPhone terecht komt en al de rest op een Android. Maar dat lag aan mij, ik had mijn zin niet helemaal juist geformuleerd.