‘iPad Air 2 krijgt 2GB werkgeheugen’

4 reacties

Nieuwe geruchten over de volgende generatie iPad lekken uit de productieketen. De Taiwanese website TechNews claimt dat Apple het werkgeheugen van de iPad Air 2 verdubbelt naar 2 GB. De iPad mini 3 zou 1 GB geheugen blijven houden.

De verdubbeling van het werkgeheugen levert meer performance en gebruiks­gemak op bij multitasking, ook zal er minder snel de noodzaak zijn om Safari-tabbladen te herladen. Naar verwachting komt later in iOS 8 een split screen functie die het mogelijk maakt om meerdere apps naast elkaar te draaien.

Volgens de Taiwanese bronnen krijgt de volgende iPad Mini geen verdub­beling van het werkgeheugen (RAM), mogelijk heeft Apple ervoor gekozen om split screen apps te beperken tot de grote iPad.

ios8-multitasking
Twee apps naast elkaar vraagt meer werkgeheugen.

Hoewel de iPad Air 2 een dubbele hoeveelheid RAM zal bevatten, wordt de tablet volgens eerdere geruchten toch weer een stukje dunner en lichter. Ook zal de nieuwste iPad voorzien worden van Touch ID en krijgt het scherm mogelijk een beter ontspiegeld scherm.

De massaproductie van de iPad Air 2 en iPad mini 3 is volgens Bloomberg al gestart. Maar verwacht op Apple-evenement van 9 september aanstaande geen nieuwe iPads. De iPhone is eerst aan de beurt, waarschijnlijk onthult Apple de nieuwe iPads later in oktober.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Hmmm… Als dit waar is maakt dit de iPad een stuk nuttiger voor studenten.

  Split screen opent een wereld van mogelijkheden.
  Aantekeningen en lesstof tegelijkertijd op je scherm. Camera om je college mee op te nemen en je aantekeningen tegelijkertijd op het scherm.

  Er zijn tal van split screen scenario’s te bedenken die handig zijn en al een tijdje kunnen op een surface of android tablet. Mankeren die de traditionele manier emuleren. (Laptop, recorder, pen en papier)

 • Profielfoto
  Bandjar

  Het moet zijn verdubbelT

 • Profielfoto
  pimmink

  Goede zaak:smile:

 • Profielfoto
  Meneerkaka

  Is een mooie verbetering, maar ik hoop wel dat Apple de andere generaties van de iPad ook de mogelijkheid geeft om te multitasken en dit niet beperkt tot de nieuwste generatie, want ik zit op die functie wel te wachten al ben ik met mijn iPad air niet van plan om al over te stappen