Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 21 augustus 2014

‘iPad Air 2 krijgt 2GB werkgeheugen’

Nieuwe geruchten over de volgende generatie iPad lekken uit de productieketen. De Taiwanese website TechNews claimt dat Apple het werkgeheugen van de iPad Air 2 verdubbelt naar 2 GB. De iPad mini 3 zou 1 GB geheugen blijven houden.

De verdubbeling van het werkgeheugen levert meer performance en gebruiks­gemak op bij multitasking, ook zal er minder snel de noodzaak zijn om Safari-tabbladen te herladen. Naar verwachting komt later in iOS 8 een split screen functie die het mogelijk maakt om meerdere apps naast elkaar te draaien.

Volgens de Taiwanese bronnen krijgt de volgende iPad Mini geen verdub­beling van het werkgeheugen (RAM), mogelijk heeft Apple ervoor gekozen om split screen apps te beperken tot de grote iPad.

Twee apps naast elkaar vraagt meer werkgeheugen.

Hoewel de iPad Air 2 een dubbele hoeveelheid RAM zal bevatten, wordt de tablet volgens eerdere geruchten toch weer een stukje dunner en lichter. Ook zal de nieuwste iPad voorzien worden van Touch ID en krijgt het scherm mogelijk een beter ontspiegeld scherm.

De massaproductie van de iPad Air 2 en iPad mini 3 is volgens Bloomberg al gestart. Maar verwacht op Apple-evenement van 9 september aanstaande geen nieuwe iPads. De iPhone is eerst aan de beurt, waarschijnlijk onthult Apple de nieuwe iPads later in oktober.

Reageer op artikel:
‘iPad Air 2 krijgt 2GB werkgeheugen’
Sluiten