iOS 8 verklapt schermresolutie iPhone 6

8 reacties

De betaversies van iOS 8 zitten ongetwijfeld vol met hints naar een nieuwe, grotere iPhone 6. Het is een kwestie van tijd totdat deze gevonden worden. Het eerste geheim is in ieder geval boven water, de mogelijke schermresolutie van de 4,7-inch iPhone 6.

Het gaat om 1472 x 828 pixels, een resolutie die op een 4,7-inch scherm voor een pixeldichtheid van 359 ppi zorgt, scherper dan de 326 ppi van de huidige iPhone 5s en 5c en zeker Retina. Op een scherm van 5,5-inch komt de pixeldichtheid op 307 ppi, dat is nog net Retina.

De aanwijzingen naar de schermresolutie werden door 9to5Mac gevonden in een betaversie van Xcode, dat wordt gebruikt om applicaties voor iOS 8 te maken. Hier is een resolutie van 736 x 414 gevonden, dit verdubbelen voor Retina maakt 1472 x 828 pixels, een beeldverhouding van 16 bij 9.

ios8beta-reso
Het bestand ‘DefaultIconState’ verklapt de resolutie.

Er is nog een tweede bron die de schermresolutie van de iPhone 6 getracht heeft te analyseren. Feld & Volk, een bedrijf dat al eerder foto’s van iPhone 6-onderdelen lekte, heeft een scherm dat voor de iPhone 6 gemaakt is onder een microscoop gelegd. Met het simpelweg tellen van pixels komt men op een resolutie van 1704 x 960 pixels. Eveneens een verhouding van 16 bij 9.

iphone6-screen-micro
Pixels tellen onder de microscoop.

De resolutie van 1704 x 960 pixels zou ook voor de 5,5-inch iPhone 6 kunnen zijn. Deze geeft dan een pixeldichtheid van 355 ppi, dat is ruim Retina en tevens scherper dan de huidige iPhone 5s en 5c. De iPhone 6 wordt op 9 september 2014 onthuld tijdens een special event.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Waarom niet gewoon een Full HD scherm? Ik heb vorige week een Nexus 5 in handen gehad. Alles scherp, niets te klein en gewoon mooi. Maar goed, we zien wel wat het wordt!

 • Profielfoto
  sciletto

  Waarom niet gewoon een Full HD scherm? Ik heb vorige week een Nexus 5 in handen gehad. Alles scherp, niets te klein en gewoon mooi. Maar goed, we zien wel wat het wordt!

  Het heeft een reden dat ze dit doen. Misschien ivm de apps of wellicht de batterijduur van een full hd scherm? Ik moet eerlijk zeggen dat een nexus en samsung vaak scherp kleurt, alleen vind ik de iconen vaak weer korrelig en op de iPhone ziet alles er weer strak uit. Het zou daarmee te maken kunnen hebben.

  Verder ben ik wel tevreden over het beeld:)

 • Profielfoto
  FotoDirk

  Ik denk dat het logisch is als de verhouding behouden blijft. Dus die 960×1704 is een goede kandidaad omdat dit exact 1.5 keer de huidige resolutie is.

  828×1472 heeft een licht andere verhouding dan zou de resolutie 29.4% breder en 29,6% hoger zijn dan vandaag. Dat maakt het automatisch schalen van een applicatie gemaakt voor de oude resolutie moeilijker.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Targaryen Omdat apple ook zonder de beste specs toch wel verkoopt? (flauw)

  Nee ik denk om batterij te besparen. Een hogere resolutie vraagt meer energie.;)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @FotoDirk heeft gelijk: Het is maar een kleine aanpassing voor app-ontwikkelaars om hun apps geschikt te maken voor de iPhone 6 5.5″. Zodat er snel veel apps zijn die (ook) gebruik (kunnen) maken van de nieuwe iPhone 6 resolutie. Wat weer één van Apple’s beste verkoopargumenten is…

  Dus.

 • Profielfoto
  Macnido

  “De iPhone 6 wordt op 9 september 2014 onthuld tijdens een special event.” Fantastisch hoe jullie zo zeker in de toekomst kunnen kijken.

 • Profielfoto
  steveb
 • Profielfoto
  steveb

  jawadde dat begint een soepje te worden
  5 verschillende ios apparaten op de markt
  4 verschillende resoluties

  ik beklaag de developers
  of zou dat met swift programatie makkelijk te switchen zijn?