Honderdtal wachtenden voor opening Haagse Apple Store

22 reacties

Vandaag is het zover, de opening van de Apple Store in Den Haag zal om 10:00 plaatsvinden. Anderhalf uur voor de opening staar er een lange rij in De Haagse Passage. De eerste duizend bezoekers krijgen een spe­ciaal t-shirt. Vooraan de rij staan Danny en George, zij zijn vrijdagmiddag vanuit Roosendaal naar Den Haag gekomen om helemaal vooraan te staan.


De Apple Store van Den Haag opent om 10:00 officieel en bevindt zich in hartje centrum van de hofstad. De derde Apple Store van Nederland is in tegenstelling tot de winkel in Haarlem een flagschip store. Het monumentale pand is de afgelopen twee jaar verbouwd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden zich al enkele tientallen Apple-fans verzameld. Zij brachten de nacht door in geimporiveerde tentjes of in klapstoeltjes. Rond middernacht zaten ongeveer 12 mensen te wachten, variërend van 14 tot 55 jaar.

apple-den-haag-midnight
Middernacht.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Lars34

  Ze gaan toch pas om 10:00u open?

 • Profielfoto
  SanderApple

  Slagschip store moet Flagship store zijn:)

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Vallen deze aantallen niet wat tegen?

  Heb het idee dat bij andere openingen de toestroom groter was.

 • Profielfoto
  Leander

  Best wel lange rij, loopt ook nog buiten de passage door. Heel gezellig hiero!

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  ik stond er vroeg bij in de eerste ‘lus’ ! net een flesje mcwater gehad ..

 • Profielfoto
  Arthur345

  Opvallend fenomeen inderdaad, het is maar een winkel. Ach ja als zij dat leuk vinden, alleen maar mooi.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Amsterdam was in de latere uren erg druk.
  Haarlem hoogstens enkele tientallen.
  En hier? Tweehonderd of zo?
  Om negen uur stonden we buiten in het vak. Dus gematigd druk.

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Hmm, als er maar 200 mensen staan ga ik vanmiddag wel langs om een t-shirt te halen..

 • Profielfoto
  Japii

  Hoe gek moet je zijn…

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ja, is inderdaad wat drukker nu.

  Nog even voor alle mensen die negatief zijn over dit fenomeen, ik begrijp het zelf ook niet helemaal, maar begrijp wel dat mensen iets leuk kunnen vinden, ergen enthousiast over zijn en heel veel dingen willen doen om een verbondenheid te ervaren, te hebben met iets. Van muziekanten, naar sport, naar producten.

  Waar ik dan persoonlijk eerder mijn vraagtekens bij zet is wanneer mensen de anderen dan gaan veroordelen tot gek zijn, of iets in die trant. Dan is het eerder tijd dat je even bij jezelf gaat kijken wat je woorden zeggen, en dan ook even nagaan of dit ook is wat je wilt zeggen. Is dit niet zo, verander dan je woorden. Verwoorden de woorden wel wat je wilt zeggen, dan is het wellicht een leuke oefening om eens bewust te worden van hoe ongelooflijk veel oordelen je heel de dag door felt, vaak zonder dat je het door hebt, over zaken die ten eerste volledig niets met jou te maken hebben en een oordeel om tot handelen over te kunnen gaan geheel niet noodzakelijk is. Ook oordeel je vaak over wat een ander persoon leuk vind, doet, zich voor inzet, etc. Al deze oordelen beperken je wereld, en vinden nergens ook een werkelijke basis, slechts in jouw hoofd. Kijk eens hoe de wereld verandert wanneer je ermee stopt, dan blijven er voornamelijk heel veel verschillende manieren van leven over, jouw wereld zal zich verruimen en er zal veel meer rust ontstaan in je ervaren.

  Hier moet wel bij gezegd worden dat er ook veel pijn, verdriet, frustratie en angst onder de oordelen liggen, en daar zal je ook doorheen moet, en das niet altijd even prettig;)

 • Profielfoto
  rbrtbklr

  Best leuk allemaal, maar als ik op een foto tik, knalt de app er uit.

  Een bug die nog gefixt mag worden…

 • Profielfoto
  maconly

  get a life

  en haal je macje bij dixons heb je meer garantie.

 • Profielfoto
  ramrod

  Aan alle mensen die daar uren in de rij staan , veel voldoening en hoop dat de rest van jullie leven wel zinnig mag zijn , have fun .

 • Profielfoto
  jackybe67

  Aan alle azijnpissers, laat die mensen toch hun vreugde hebben. Jezus het zijn hier ook altijd dezelfde die negatieve commentaren liggen geven. Vraag mij eigenlijk af of jullie leven wel zo interessant is….Get a life yourself !!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @ramrod Heel het principe van zin en zingeving staat of valt nu juist bij een persoonlijke invulling en is voornamelijk terug te brengen tot een ervaring.

  Uit jouw post maak ik op dat jij denkt te kunnen bepalen voor anderen wat wel of geen zin heeft. Wanneer dit zo is, dan is er nog veel werk te doen;)

  Zin en zingeving zijn zo enorm uiteenlopend, eigenlijk net zo uiteenlopend als dat er mensen zijn. De een heeft het met postzegels, de ander met het knippen van honden, weer een ander met sport, en de volgende heeft het met het werk dat ie doet, en een ander heeft het met een bepaald geloof. En allen ervaren ze zin in hetgeen ze doen.

  En nee, het is niet altijd de concrete “of het zin heeft” doelend op het resultaat ín de wereld, het causale gevolg van het leggen van een zandzak bij een overstroming om het water tegen te houden, dat is dan weer een andere vorm van zin. En ik denk dat veel van de mensen die daar staan heel goed weten hoe dat in z’n werk gaat. Ik vind het juist wel mooi om te zien dat mensen nog zo openlijk een dergelijke menselijke eigenschap onbeschaamd openbaren.

  Ik doe dit zelf anders en voel me ook niet zo verbonden met de Apple Stores, maar dat zegt in het geheel niets over de zin die iets heeft.

 • Profielfoto
  ramrod

  Je stond zeker zelf ook in de rij ….;!

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Nee, ik heb net geroeid en nu weer met de kinderen beestjes in het gras zoeken voor hun eigen aquarium-tuin, tussendoor nog boodschappen doen en vanavond met mijn man in zijn oude auto klusproject touren wanneer het weer ok is. Dat laatste, ik begrijp er geen snars van. Kapitalen gaan er in die auto, hele dagen is hij in de garage bezig(wat soms dan natuurlijk ook wel weer rustig en fijn is;) ), maar ik zou hem toch nooit zielig verklaren, of voor gek of dat hij met iets zinloos bezig is. Ik begrijp hetgeen waaraan hij zin geeft niet, maar het principe van zingeving begrijp ik heel goed en respecteer ik eindeloos. En daarom zit ik dan straks naast hem, wanneer de motor beter dan ooit klinkt, volgens hem, hij heeft er avonden onder en in gelegen, en het stuur zo lekker voelt, etc. Ik zit dan naast hem, met een grote lach op mijn gezicht van voldoening, zo blij dat hij instaat is zin te leggen in iets. Maakt mij het uit wat. Het gaat om die beweging, niet om de onderliggende zaak.

  Maar goed, dat dringt nog niet helemaal door volgens mij.

  Het is niet zo dat alleen dingen waar jij je van in kan denken dat ze zin hebben zin kunnen hebben, er zijn eindeloos veel dingen die voor mensen zin kunnen hebben, dit verschilt van mens tot mens.

  Open je ogen en je ziet het;)

 • Profielfoto
  michielgiordano

  3 garantie bij de dixons? Bij iedere winkel heb je recht op een deugdelijk product en 3 jaar zou je beperken. Bij een apr is mijn Mac laatst kosteloos gerepareerd (logicboard) van 4 jaar oud!

 • Profielfoto
  McNismo

  Nora Nora, ik lees je berichten erg graag. Je legt het perfect uit. Mocht je een boek gaan schrijven, dan koop ik het.

  En aan JackyBe67, fijn dat jou het ook opvalt van die zeikstralen. Het is gewoon jammer dat die gasten zonodig het plezier van andere vergallen door hun zielige uitspraken. Het is gewoon zonde van zo’n forum

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Leuk om te horen:)

  Dank je!

 • Profielfoto
  Bento

  … Dat laatste, ik begrijp er geen snars van. Kapitalen gaan er in die auto, hele dagen is hij in de garage ….

  Als ik zo’n wijf had, zat ik ook de hele dag in de garage.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  En daar is dat ‘wijf’ ik blijer om dan jij;)