Hoeveel tijd kost jouw iPhone?

8 reacties

De meest gehoorde klacht over de iPhone is de batterijduur. Het duurt vaak niet langer dan een dag voordat de accu leeg is. Vervelend, maar misschien wel reëel gezien het gebruik? Hoeveel procent van de dag ben je bezig op je iPhone? De app Usage Log geeft inzicht.

Even Twitter checken, een berichtje op Facebook zetten of een appje versturen. Je hebt al snel een paar keer per dag je iPhone in je hand. De app Usage Log draait continu op de achtergrond en meet de tijd waarin jij actief bezig bent op de iPhone. Het vertelt tot op de minuut nauwkeurig de tijd die je bent verloren aan spelen op de iPhone. Interessante data, maar soms ook een tikkeltje confronterend.  

UsageLogScreens

Usage Log onderscheid drie categorieën waarmee het gebruik in kaart wordt gebracht. In het rood wordt het actief gebruik aangegeven, blauw is de tijd in stand-by en bij geel is de activiteit niet gemeten. In een cirkeldiagram zie je de dag uitgetekend en in het midden wordt het totaalgebruik van die dag in een percentage uitgedrukt. Tik je op de cirkel, dan krijg je in een tijdlijn het gebruik te zien.

Er is echter wel een kanttekening (om je een beetje gerust te stellen bij een vrij hoog totaalpercentage). Activiteiten als een film streamen naar een Apple TV of een langdurig telefoongesprek worden ook als actief gebruik gezien. Dit soort activiteiten kunnen dan ook voor hoge pieken in het diagram zorgen onder het tabblad ‘Total’. In dit tabblad worden de metingen van meerdere dagen samengevat. Hoeveel gebruik jij je iPhone op een dag?

Downloaden

Usage Log is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De app vereist minimaal iOS 7.0

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  StarDesign

  Niet om vervelend te zijn, maar je kan standaard al zien in je iphone hoeveel tijd je je iphone actief gebruik.

  Daarnaast is het verbruik van je telefoon niet alleen afhankelijk van de tijd dat je hem daadwerkelijk gebruik. Maar ook de data die wordt ontvangen en verstuurd van je telefoon. Dus de 3g/4g, dit is eigenlijk wel één van de sterkste stroomverbruikers van je telefoon.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Dus een app die onophoudelijk draait en de hele tijd gegevens meet en verwerkt, moet mij helpen m’n batterijduur onder controle te houden? Als ik me niet vergis is deze app op zich al nefast voor de batterij.

 • Profielfoto
  GT1988

  Deze features zitten als ik mij niet vergis ook in iOS 8?

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik snap niet al dat gezeur over de batterij van de iPhone. Ik kan 1,5 a 2 dagen met mijn iPhone 5 en ik ben een actieve gebruiker. Ik heb daar geen probleem mee.
  Misschien dat veel mensen niet weten om de juiste instellingen te gebruiken.

 • Profielfoto
  koen

  En, wat zijn de ‘juiste instellingen’, staan die in de handleiding?

 • Profielfoto
  Pokerface

  Ga maar eens een half uurtje Real Racing 3 spelen. Dan houdt mijn batterij het wel voor gezien.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Normal” schijnt ook een handige app te zijn, specifiek voor batterij-verbruik. Heb ‘m nog niet zelf geprobeerd, maar las wat lovende tweets erover en zag dit draadje, dus meld ‘m maar gelijk effe.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  ueghm, bellen is toch ook gebruiken?