Maarten
Maarten Accessoires 25 augustus 2014
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel tijd kost jouw iPhone?

De meest gehoorde klacht over de iPhone is de batterijduur. Het duurt vaak niet langer dan een dag voordat de accu leeg is. Vervelend, maar misschien wel reëel gezien het gebruik? Hoeveel procent van de dag ben je bezig op je iPhone? De app Usage Log geeft inzicht.

Even Twitter checken, een berichtje op Facebook zetten of een appje versturen. Je hebt al snel een paar keer per dag je iPhone in je hand. De app Usage Log draait continu op de achtergrond en meet de tijd waarin jij actief bezig bent op de iPhone. Het vertelt tot op de minuut nauwkeurig de tijd die je bent verloren aan spelen op de iPhone. Interessante data, maar soms ook een tikkeltje confronterend.  

Usage Log onderscheid drie categorieën waarmee het gebruik in kaart wordt gebracht. In het rood wordt het actief gebruik aangegeven, blauw is de tijd in stand-by en bij geel is de activiteit niet gemeten. In een cirkeldiagram zie je de dag uitgetekend en in het midden wordt het totaalgebruik van die dag in een percentage uitgedrukt. Tik je op de cirkel, dan krijg je in een tijdlijn het gebruik te zien.

Er is echter wel een kanttekening (om je een beetje gerust te stellen bij een vrij hoog totaalpercentage). Activiteiten als een film streamen naar een Apple TV of een langdurig telefoongesprek worden ook als actief gebruik gezien. Dit soort activiteiten kunnen dan ook voor hoge pieken in het diagram zorgen onder het tabblad ‘Total’. In dit tabblad worden de metingen van meerdere dagen samengevat. Hoeveel gebruik jij je iPhone op een dag?

Downloaden

Usage Log is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De app vereist minimaal iOS 7.0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoeveel tijd kost jouw iPhone?
Sluiten