Maarten
Maarten Nieuws 25 augustus 2014

Hippe iBeacon-plannen tijdens iBeacon Experience Days 2014

Voor de zomer was Sven Haitjema, iBeacon pionier bij Glimworm Beacons te gast in OMT LIVE. Toen al had hij grote plannen over een iBeacon Hackaton en afgelopen weekend was het zover. Tien teams gingen met elkaar de strijd aan tijdens de iBeacon Experience Days.

In twee dagen tijd werden er uiteen­lopende ideeën uitgewerkt om nieuwe toepassingen voor de iBeacon te ontdekken. Dat er veel mogelijk is met de bakens, wordt snel duidelijk als je de resultaten van de hackaton bekijkt. Van films bekijken tot reclameborden beïnvloeden, het kan allemaal met een iBeacon.

Het winnende project: Billboard Stories

Het winnende project van de iBeacon Experience Days draagt de naam: Billboard Stories. Met digitale reclameborden gekoppeld aan iBeacons kan de publieke reclame zich aanpassen aan de voorbijganger. Daarbij geldt dat de meeste stemmen gelden, waardoor er altijd reclame getoond wordt die voor de meerderheid van de aanwezige mensen interessant is.

Andere projecten digitaliseerden graffiti of konden telefoons massaal en automatisch op stil zetten binnen een ruimte. De tweede en derde plaats gingen echter naar een app om het ijs te breken op feestjes en een mogelijkheid om video’s op de iBeacon zélf te zetten. Uitgebreide beschrijvingen van deze prijswinnaars zijn te vinden op de website van  iBeacon-Retail.

Meer weten over iBeacons? Bekijk dan deze aflevering van OMT LIVE met iBeacon pionier Sven Haitjema:

 

Reageer op artikel:
Hippe iBeacon-plannen tijdens iBeacon Experience Days 2014
Sluiten