Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 augustus 2014

Geknutselde iPhone 6 verklapt resolutie

Feld & Volk, een in Moskou gestationeerd bedrijf dat exclusieve iPhonehoesjes maakt, heeft het voor elkaar gekregen om van verzamelde 4,7 inch iPhone 6 componenten een werkend exemplaar te maken. Gisteren verscheen op Instagram hun video-bewijs.

Het apparaat zal vast niet helemaal functioneel zijn en mogelijk is het binnenwerk zelfs deels van andere iPhone-modellen, maar het is wel interessant om te zien dat ze het scherm hebben aangekregen. Hun beelden tonen het ‘Verbind met iTunes’-scherm, dat verschijnt wanneer een iPhone in herstelmodus zit.

De afbeeldingen worden op de iPhone 5 en vermeende iPhone 6 even groot weergegeven.

Opvallend is dat de Lightning-kabel die is afgebeeld niet tot de rand van het scherm loopt, maar wel even groot wordt weergegeven als op een iPhone 5(s). Hieruit is met een beetje rekenwerk in Photoshop af te leiden wat de resolutie van de 4,7 inch iPhone 6 zal zijn.

Aan beide zijden 99 pixels erbij.

De resolutie van de 4,7 inch iPhone 6 wordt naar verwachting 1334 x 750 pixels in plaats van de huidige 1136 x 667 pixels. De pixeldichtheid blijft hetzelfde. Deze afmetingen komen overeen met eerdere voorspellingen van Daring Fireball’s John Gruber. Gruber voorspelde verder dat de 5,5 inch iPhone 6 een 2208 x 1242 pixel resolutie zal krijgen. Dit staat gelijk aan 3x in plaats van de huidige 2x retina. Deze voorspelling wordt ondersteund door iOS 8 beta, die sporen vertoont van 3x-afbeeldingen.

Reageer op artikel:
Geknutselde iPhone 6 verklapt resolutie
Sluiten