Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 7 augustus 2014

‘Geen saffier, wel verbeterde vingerafdruk­scanner en meer in iPhone 6’

Naarmate de onthulling van de iPhone 6 dichterbij komt, wakkeren geruchten over de definitieve specificaties van het toestel aan. Venturebeat heeft gedetailleerde informatie ingefluisterd gekregen over de nieuwe iPhone die op 9 september gepresenteerd wordt.

De iPhone 6 zal volgens de geruchten een flinke snelheidsboost krijgen door de A8-chip die op 2 GHz draait, de A7-chip van de iPhone 5s doet zijn werk op 1.3 GHz. Ook wordt gesproken over een verbeterde vingerafdrukscanner, maar een saffieren scherm ontbreekt volgens de welingelichte bronnen.

Saffier
In plaats van saffier wordt gebruik gemaakt van een materiaal dat harder is dan het huidige gorilla glass in de iPhone 5s, maar minder hard is dan echt saffier. Het is onduidelijk hoe dit materiaal heet, maar waarschijnlijk gaat het om een nieuwe generatie gorilla glass, aldus Venturebeat. Dit staat haaks op eerdere berichten over een saffieren frontje voor de iPhone 6 dat op diverse plaatsen verscheen en getest werd op sterkte.

Connectiviteit
Op gebied van connectivitiet zal de iPhone 6 volgens de vandaag verschenen geruchten voorzien worden van Wi-Fi 802.11ac, dit is een nieuwe Wi-Fi stan­daard die snellere verbindingen mogelijk maakt. Diverse Macs en de Airport Extreme hebben ook al ondersteuning voor deze snelle draadloze connectie.

Verder wordt gehint naar de aanwezigheid van een NFC-chip. Er wordt al jaren gespeculeerd over het komen van NFC naar de nieuwe iPhone. Tot nu toe gebeurde dat int en pusht Apple zijn vergelijkbare iBeacon-technolgie.

Sneller 4G/LTE
Hoewel de uitrol van 4G-netwerken in Nederland nog in volle gang is, neemt de iPhone 6 alvast een voorschot op de volgende generatie 4G-netwerken. Volgens de bronnen van Venturebeat krijgt de nieuwe iPhone ondersteuning voor LTE Generatie 6. Wat neerkomt op 4G met een maximale snelheid van 300mbit, voorlopig bieden Nederlandse providers maximaal 50mbit aan.

De informatie van de bronnen van Venturebeat komt betrouwbaar over, er worden concreet typenummers van chips en namen van fabrikanten genoemd. Hoewel Apple er om bekend staat op het laatste moment features weg te halen uit nieuwe iPhones, ontstaat een steeds duidelijker beeld van de iPhone 6 die volgende maand zijn debuut maakt.

Reageer op artikel:
‘Geen saffier, wel verbeterde vingerafdruk­scanner en meer in iPhone 6’
Sluiten