‘Geen saffier, wel verbeterde vingerafdruk­scanner en meer in iPhone 6’

23 reacties

Naarmate de onthulling van de iPhone 6 dichterbij komt, wakkeren geruchten over de definitieve specificaties van het toestel aan. Venturebeat heeft gedetailleerde informatie ingefluisterd gekregen over de nieuwe iPhone die op 9 september gepresenteerd wordt.

De iPhone 6 zal volgens de geruchten een flinke snelheidsboost krijgen door de A8-chip die op 2 GHz draait, de A7-chip van de iPhone 5s doet zijn werk op 1.3 GHz. Ook wordt gesproken over een verbeterde vingerafdrukscanner, maar een saffieren scherm ontbreekt volgens de welingelichte bronnen.

Saffier
In plaats van saffier wordt gebruik gemaakt van een materiaal dat harder is dan het huidige gorilla glass in de iPhone 5s, maar minder hard is dan echt saffier. Het is onduidelijk hoe dit materiaal heet, maar waarschijnlijk gaat het om een nieuwe generatie gorilla glass, aldus Venturebeat. Dit staat haaks op eerdere berichten over een saffieren frontje voor de iPhone 6 dat op diverse plaatsen verscheen en getest werd op sterkte.

Connectiviteit
Op gebied van connectivitiet zal de iPhone 6 volgens de vandaag verschenen geruchten voorzien worden van Wi-Fi 802.11ac, dit is een nieuwe Wi-Fi stan­daard die snellere verbindingen mogelijk maakt. Diverse Macs en de Airport Extreme hebben ook al ondersteuning voor deze snelle draadloze connectie.

Verder wordt gehint naar de aanwezigheid van een NFC-chip. Er wordt al jaren gespeculeerd over het komen van NFC naar de nieuwe iPhone. Tot nu toe gebeurde dat int en pusht Apple zijn vergelijkbare iBeacon-technolgie.

Sneller 4G/LTE
Hoewel de uitrol van 4G-netwerken in Nederland nog in volle gang is, neemt de iPhone 6 alvast een voorschot op de volgende generatie 4G-netwerken. Volgens de bronnen van Venturebeat krijgt de nieuwe iPhone ondersteuning voor LTE Generatie 6. Wat neerkomt op 4G met een maximale snelheid van 300mbit, voorlopig bieden Nederlandse providers maximaal 50mbit aan.
iphone6-fancy-onder
De informatie van de bronnen van Venturebeat komt betrouwbaar over, er worden concreet typenummers van chips en namen van fabrikanten genoemd. Hoewel Apple er om bekend staat op het laatste moment features weg te halen uit nieuwe iPhones, ontstaat een steeds duidelijker beeld van de iPhone 6 die volgende maand zijn debuut maakt.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Wat word dan de nieuwe “echte” verandering
  buiten een nieuw design. De reden omdat ik die nieuwe iPhone wou kopen was omdat er een saffieren scherm op zou zitten. Maarja, als ie alleen wat sneller word sla ik er nog een over.

 • Profielfoto
  pproord

  Apple legt zijn geschillen met SamSung terzijde, een NFC-chip, geen sapphire en een groeiend markt-aandeel in azië. Ik voel een iPhung Galaxy 10s aankomen.

 • Profielfoto
  mblokhuis

  “….over de nieuwe iPhone die op 9 september gepresenteerd wordt.”

  Wie zegt dat dan de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt? Zijn op moment nog geruchten.

  Zou er eigenlijk in dit artikel vermeld moeten worden. Zoiets van “….die naar waarschijnlijkheid….”

 • Profielfoto
  sunapple

  Wat word dan de nieuwe “echte” verandering buiten een nieuw design. De reden omdat ik die nieuwe iPhone wou kopen was omdat er een saffieren scherm op zou zitten. Maarja, als ie alleen wat sneller word sla ik er nog een over.

  De schermgrootte(s). Zou je echt alleen een nieuwe iPhone willen vanwege extra krasbestendig glas? Dan lijkt het niet echt alsof je een nieuwe telefoon nodig hebt:angel:

 • Profielfoto
  williamdekker

  Er is nog steeds maar 1 feature die boven alles gaat: ACCUDUUR!! Laat dat mou eens zien zoals bij de Macs..

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Wat word dan de nieuwe “echte” verandering buiten een nieuw design. De reden omdat ik die nieuwe iPhone wou kopen was omdat er een saffieren scherm op zou zitten. Maarja, als ie alleen wat sneller word sla ik er nog een over.

  De schermgrootte(s). Zou je echt alleen een nieuwe iPhone willen vanwege extra krasbestendig glas? Dan lijkt het niet echt alsof je een nieuwe telefoon nodig hebt:angel:

  Ik heb wel een nieuwe telefoon nodig maar ik ga niet zoveel geld uitgeven aan iets wat (bijna) hetzelfde is. En dat glas was voor mij de reden om hem te kopen want dat is iets wat in mijn geval toch wel erg handig is.

  Denk dat je dat misschien beter kunt zeggen tegen mensen die IEDERE nieuwe iPhone kopen die uitkomt. Ik denk niet dat die dan echt een nieuwe telefoon nodig hebben.

  Ik wil gewoon geen spijt hebben dat ik snel een nieuw model heb gekocht omdat op de volgende iPhone misschien wel een functie zit die ik wel interessant of nodig vind.

  Familie van mij heeft de iPhone 5 gekocht en had super veel spijt toen hij zag dat er touch ID op de iPhone 5S zat. Als hij dat had geweten had hij nog even gewacht. En dat wil ik ook graag voorkomen;)

 • Profielfoto
  J-P-H

  De snellere Wi-Fi 802.11ac is heel fijn maar zonder AirPorts die dat ondersteunen heb ik er nog steeds niets aan…
  Dus laat die op 9 september ook ff doorkomen graag!

 • Profielfoto
  mujana

  Ehm….volgens mij heb ik hier al geruime tijd een AirPort Extreme staan met die snellere Wi-Fi 802.11ac….hoezo wachten tot 9 september?

 • Profielfoto
  Xcode

  Er is nog steeds maar 1 feature die boven alles gaat: ACCUDUUR!! Laat dat mou eens zien zoals bij de Macs..

  Helemaal mee eens. Als mijn iPhone dezelfde accuduur zou hebben als mijn iPad, dan was het een wereldtoestel geweest. Helaas valt de beleving soms echt tegen en dat komt maar door één ding: de batterij.

 • Profielfoto
  GfE

  Namate??!!! Wtf?

 • Profielfoto
  Zakske

  Volgens mij heb ik hier al geruime tijd een AirPort Extreme staan met die snellere Wi-Fi 802.11ac.

  De AirPort Extreme heeft het wel, maar het zit dus niet in de AirPort Express. Beetje raar, maar goed.

 • Profielfoto
  SvS

  Af en toe screenprotector vervangen door een nieuwere werkt hier anders ook goed. (saffier is altijd erg mooi, dat dan weer wel)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Van mij mag Apple er eens wat meer geheugen instoppen. Je merkt gewoon dat iOS moeite heeft met 1GB.

 • Profielfoto
  Niels

  9 maanden lang horen we niets anders dan dat de iphone een saffieren scherm krijgt, en nu net een paar weken van te voren wordt nog even snel een tegen gerucht de wereld in geholpen. Wellicht gesponsord door Samsung (hebben toevallig een week ervoor plots een unpacked event), of misschien wel door Apple zelf om de ‘verassing’ groter te maken. Die dikke lijnen voor de antenne geloof ik namelijk ook niet in, ook hier mogelijk met opzet gelekt door Apple om discussie en uiteindelijk verassing te maken.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Hoe willen ze de Touch ID verbeteren? Hier werkt ie echt perfect!

  En is het dan zodat de wifi-chipset in mijn iPad mini eerste generatie sneller is dan de chipset in de 5S?

 • Profielfoto
  Bento

  Iphone is te klein. Appel vergeet met de tijd mee te gaan. Schermen moeten groter. Dit is niks.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Wat word dan de nieuwe “echte” verandering buiten een nieuw design. De reden omdat ik die nieuwe iPhone wou kopen was omdat er een saffieren scherm op zou zitten. Maarja, als ie alleen wat sneller word sla ik er nog een over.

  Familie van mij heeft de iPhone 5 gekocht en had super veel spijt toen hij zag dat er touch ID op de iPhone 5S zat. Als hij dat had geweten had hij nog even gewacht. En dat wil ik ook graag voorkomen;)

  Dat is dan niet erg handig van die familie van je. Als men is zich van te voren goed informeert over een product dan weet je ook wat voor functies er op zitten of niet.

 • Profielfoto
  SvS

  Iphone is te klein. Appel vergeet met de tijd mee te gaan. Schermen moeten groter. Dit is niks.

  Pardon, Apple moet met tijd meegaan? Hoe ver was de concurrentie met innovatie in 1998 (lancering imac) en 2007 (iPhone 1)?;)
  Als je last hebt van je zichtsvermogen kun je altijd nog iPad mini met cellulair gebruiken.;)
  Ik zie samsung gebruikers met van die mega-schermpjes rondlopen. Toch wel erg groot voor onderweg, hoor.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Bento: als je een iPhone van 5,5″ nóg te klein vindt, moet je volgens mij ook even langs de Pearl voor een nieuwe bril! Dat formaat is zo ongeveer een Phablet.
  Ook de 4,7″ (er vanuit gaand dat dat formaat het inderdaad wordt!) vind ik een evenwichtige verbetering en vergroting van het formaat.

  @sionschlicher: Elke iPhone heeft vernieuwingen. Sommige mensen gaat het nooit te ver en geruchten zijn altijd mooier dan de werkelijkheid. Maar je kunt Apple niet de schuld geven van soms doorgeschoten fantasie van mensen en websites die van alles verzinnen. Als je écht van iedere vernieuwing wilt genieten, kun je het beste een 1-jaars abonnement nemen. Dan zit je steeds goed. Ik heb meestal 2-jaars abonnementen en heb zo steeds iPhones 3S, 4S en 5S gehad. De S-modellen hebben toch steeds belangrijke verbeteringen. Inderdaad zitten er tussen de iPhone 5 en 5S erg belangrijke verschillen. Niet alleen de Touch ID, maar minstens zo belangrijk: grotere batterij én de extra M7 bewegingschip, die ervoor zorgt dat het batterijverbruik veel lager kan zijn. Als ik mijn iPhone 5S (vrijwel) alleen standby heb, verbruikt hij maar 1% batterij per uur en dat is ontstellend laag. Bij een beperkt gebruik (email, paar keer bellen, af en toe iets op internet opzoeken etc) zit hij aan het eind van de middag nog steeds op 70% batterij.

  Alleen bij zeer intensief gebruik van apps met GPS én bijvoorbeeld Facebook (om een of andere reden is die app echt een batterijvreter!) zit ik aan het eind van de middag op zo’n 30%. Vaak gaat de batterij tussen 16 en 24 uur mee en dat vind ik prima. Ik ben een hele intensieve gebruiker van mijn iPhone. Allerlei social media, internet, email etc. Hele dag door.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Namate??!!! Wtf?

  Ja, je maten kopen eerst een iPhone 6 en daarna jij, na je maten:grin:

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Iphone is te klein. Appel vergeet met de tijd mee te gaan. Schermen moeten groter. Dit is niks.

  Nee, vind ik ook. 5,5″ is veel te klein. Ik wil minimaal met een 43″ aan mijn oor rondlopen:roll:

  …en een steekwagen..

 • Profielfoto
  ArMac

  Iphone is te klein. Appel vergeet met de tijd mee te gaan. Schermen moeten groter. Dit is niks.

  Ik heb nu even tijdelijk een HTC, zo’n groot ding. ALSJEBLIEFT APPLE GEEN GROTER SCHERM!!! Wat is dat onhandig zeg. Ding met 1 hand bedienen is niet mogelijk, continu valt ie zowat uit mijn handen echt niet te doen.

  Ik kan geen enkel voordeel opnoemen aan een groter scherm. Ik hoop dan ook echt dat de iPhone 6 ook gewoon te verkrijgen is op formaat van iPhone 5. Iedereen die groter wil, ga lekker die troep van Samsung en HTC kopen als je met massa mee wilt doen.

  Apple blijf toch jezelf. Ga voor gebruiksgemak, voor design, voor je eigen mening… daar ben je groot mee geworden!

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Ik heb hier thuis toevallig de nieuwe airport extreme staan met AC functionaliteit.

  Airport Extreme AC:
  PHY-modus: 802.11ac
  BSSID: 88:1f:a1:36:e9:bf
  Kanaal: 36
  Landcode: NL
  Netwerktype: Infrastructuur
  Beveiliging: WPA2 – persoonlijk
  Signaal/ruis: -64 dBm / -92 dBm
  Verzendsnelheid: 702
  MCS-index: 5

  Mijn iPhone 5s maakt gewoon verbinding met dit AC netwerk op basis van het wireless ac protocol. Wat is er dan anders met een eventueel nieuwe iPhone? Of zie ik iets over het hoofd?