Maarten
Maarten Nieuws 9 augustus 2014

Gameweekend: Symmetrain

Een succesvolle game ontwikkelen voor iOS is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak is de sleutel tot succes een originele gameplay óf een mooi design. Bij Symmetrain ligt de focus duidelijk op de vormgeving, het concept kennen we allemaal: ‘zoek de verschillen’.

Terwijl de informatieborden ratelen op het drukke station, staan er een aantal treinen klaar voor vertrek. De reclame schuift voorbij, terwijl een rustig gitaarmuziekje het geroezemoes van een hoop mensen ondersteunt. Kies een trein en begin aan de reis, waarvan de afstand niet ver genoeg kan zijn.

Nadat de trein het station heeft verlaten, doorkuis je in het geval van de eerste trein “The Rocket” een gezellig groen landschap. Het tokkeldeuntje neemt de overhand en het vergelijken van het linker landschap met het rechter landschap kan beginnen. Ontdek je een boompje aan de linkerkant van de trein, wat op diezelfde plek rechts ontbreekt, dan tik je deze aan en zul je ‘m zien verschijnen zodat beiden zijden weer gelijk zijn.

Ontdek verschillende landschappen met verschillende treinen.

Het eerste gedeelte van de reis met “The Rocket” (de eerste trein) lijkt doodeenvoudig en op het saaie af. De verschillen zijn nauwelijks te missen en de trein kruipt met een slakkengangetje voort. Nadat je een tijdje onderweg bent zul je echter merken dat de machinist het fenomeen ‘snelheid’ begint te ontdekken en de trein steeds harder gaat rijden. Stap je in een andere trein tram zoals “The Tram” (nummer vier) dan gaat het echt rap en komt de uitdaging in het spel.

Aan het begin van Symmetrain is er één trein beschikbaar. De rest van de treinen zijn vrij te spelen door de gestelde doelen op de perrons van deze treinen te behalen. Onderweg verdien je namelijk punten en de afgelegde afstand wordt gemeten. Het is vaak ingewikkeld zo’n doel te behalen, gezien de oplopende snelheid van de trein. Gelukkig is er een troef aanwezig: de noodrem. Deze remt tijdelijk de snelheid van de trein waardoor gemiste objecten langs de rails snel aangetikt kunnen worden.

Symmetrain is een spelletje voor het hele gezin met een speels karakter. Waar de game in het begin nog een rustgevend effect kan hebben, zal dit later in het spel afnemen en fanatisme de overhand kunnen nemen. Symmetrain kost €1,79 maar bevat geen in-app aankopen (joepie!).

Downloaden en spelen

Symmetrain is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPaden iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 4.3

Reageer op artikel:
Gameweekend: Symmetrain
Sluiten