Maarten
Maarten Nieuws 23 augustus 2014
Leestijd: 2 minuten

Gameweekend: Swing Copters

In de bus, op het werk, school of in het vliegtuig. Overal werd de grote hit Flappy Bird gespeeld. Het was wel even slikken toen het spel verdween. Gelukkig kwamen er al snel geruchten over een nieuw spel van de Flappy’s bedenker Dong Nguyen. Afgelopen week is zijn nieuwe game Swing Copters in de App Store verschenen. Swing Copters is nog lastiger en frustrerender dan Flappy Bird, maar net zo verslavend. U bent gewaarschuwd.

In Swing Copters lijkt de zwaartekracht naar de zijkanten van de wereld gebracht. Tik je op het scherm dan zal het (dronken?) kereltje met de propeller op zijn hoofd, schuin naar links of schuin naar rechts vliegen. Op deze manier moet je door de poortjes vliegen en de rondzwaaiende hamers ontwijken. Voor elk poortje dat passeert krijg je een punt.

Nguyen heeft in Swing Copters hetzelfde trucje toegepast als in Flappy Bird. Hoewel het mannetje vrij klein lijkt, hoeven obstakels maar een beetje dicht bij hem in de buurt te komen en hij zal naar beneden storten. Ook de reactiesnelheid van het karakter heeft een forse vertraging. Dit maakt het erg ingewikkeld om een juiste koers te houden.

Kom niet te dicht bij de zwaaiende hamers..

Swing Copters is gratis verkrijgbaar in de App Store. Bovenin zit de bekende banner met reclame waar Nguyen in Flappy Bird zijn kapitaal mee heeft verdiend. Ditmaal geeft hij je echter ook de mogelijkheid om de advertenties weg te kopen door middel van een eenmalige in-app aankoop van €0,89. Swing Copters is voor de fans van Flappy Bird een must-have. Het risico is echter groot dat je het snel weer wilt verwijderen vanwege het frustrerende karakter.

Durf jij het aan en ga je Swing Copters spelen, laat dan je highscore achter bij de reacties onder dit artikel. Via de Game Center integratie is het ook mogelijk je scores te delen met je vrienden. Na zeker twee uur spelen heb ik de torenhoge score: 3.

Na de laatste update van Swing Copters is het spel iets makkelijker geworden. Heb jij al een nieuwe higscore?

Downloaden en spelen

Swing Copters is te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 7.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gameweekend: Swing Copters
Sluiten