Maarten
Maarten Nieuws 16 augustus 2014

Gameweekend: Sorcery!

Sorcery!, een spel, een verhaal, jouw verhaal. Deze week staat een game centraal waar je lekker lang van kunt genieten. Geen vlot spelletje voor bij de bushalte, maar een game met inhoud. Sorcery! is een ‘gamebook’, een spel waar alles draait om het verhaal.

Over dit verhaal kan ik echter maar weinig vertellen. Iedereen zal namelijk een ander plot lezen. Het fantasy-avontuur start met de keuze van je karakter, die vervolgens een wereld betreedt vol onheil, magie en onbekende uitdagingen. Vanaf dan is de keuze aan jou. De route die je loopt, hoe je reageert op gevaar of welke vaardigheden je verder gaat ontwikkelen. Elke keuze die jij maakt, beïnvloed de verhaallijn. Dit alles vindt plaats in een mooie getekende wereld en goed geschreven teksten.

Op stukjes perkament verschijnt het verhaal.

Als een pion op een schaakbord doorkruis je de 3D-kaart in Sorcery! Op stukjes perkament verschijnt het verhaal wat zowel de context, als extra uitleg en gameplay in zich heeft. Dat dit zorgvuldig in elkaar zit merk je aan het feit dat het verhaal wegleest als een goed geschreven fantasyboek. De keuzes die je voorgelegd krijgt verschijnen telkens onderin het scherm. Het gevolg van je keuze is te lezen op een nieuw stukje perkament wat zal verschijnen. Alles wat je doet vormt jouw karakter én het vervolg van je ontdekkingstocht.

Schetsen geven je vrienden en vijanden een gezicht.

Geen ontdekkingstocht zonder tegenslag, onderweg zul je moeten vechten voor je leven. Vrienden en vijanden krijgen een gezicht door prachtige schetsen die in het verhaal voorbij komen. Een vijand staat je per definitie in de weg en kun je maar beter uitschakelen. Tijdens een gevecht kun je met een simpele schuifbalk je actie bepalen. In tekst schemert de strategie van je tegenstander door en wordt het gevecht beschreven. Hierop inspelen is essentieel om te winnen.

Naast zwaardgevechten is het mogelijk magie te gebruiken. Met bijna vijftig spreuken kun je de meest bijzondere dingen laten gebeuren. Onzichtbare muren of tijdelijk dictatorschap over andere wezens kunnen tijdens je reis zomaar van pas komen. Wat aandacht aan de kunst der magie besteden kan zeker geen kwaad.

Meer Sorcery! in het vooruitzicht

Sorcery! is geen goedkoop spel (€ 4,49), maar kent daardoor geen in-app aankopen. Eenmaal verloren in het verhaal groet de vraag naar meer. Gelukkig is voor de gretige fantasy-fan deel twee van Sorcery! al beschikbaar en staan er nog twee delen in het verschiet. Helaas is er geen Nederlandse vertaling van Sorcery! en is goed Engels kunnen lezen wel vereist om het spel te begrijpen. Beheers je de Engelse taal goed en hou je van fantasy, dan is Sorcery! het geld meer dan waard.

Downloaden en spelen

Sorcery! is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 4.3

Reageer op artikel:
Gameweekend: Sorcery!
Sluiten