Maarten
Maarten Nieuws 30 augustus 2014

Gameweekend: LYNE

Nu de zomer langzaam op zijn einde loopt en de regen overheerst, is er weer tijd om lekker op de bank een spelletje op je iPhone te spelen. Mazzel dus, dat Apple onlangs wat toffe games tijdelijk heeft afgeprijsd naar €0,89. Zo ook het puzzelspel: LYNE

De ontwikkelaars van LYNE laten goed zien dat je door een simpel concept, erg goed uit te werken een succesvolle game kunt maken. In LYNE dien je de juiste lijnen te trekken tussen figuren met dezelfde kleur en vorm. De gameplay is snel duidelijk en de moeilijkheidsgraad is goed gedoseerd. 

Het concept is simpel, maar erg goed uitgewerkt.

De eerste levels zul je heel snel hebben uitgespeeld. Je begint met twee vormen op het bord, waarvan je telkens dezelfde vormen met elkaar moet verbinden. Lijnen mogen horizontaal, verticaal en diagonaal worden getrokken, maar kruisen is niet mogelijk. Ook kunnen er geen twee lijnen paralel worden getrokken. Daarbij moet je altijd de lijn beginnen en eindigen bij de twee vormen met het witte vakje in het midden.

Alleen door de juiste lijnen te trekken, kan alles worden verbonden.

Naarmate je vordert worden de levels ingewikkelder. Zo komt het vierkant (rood) erbij en verschijnen er achthoeken (lichtblauw) met een aantal open stippen in het midden. Deze achthoeken zijn ‘neutraal’ en kunnen een lijn vanaf elke kleur doorzetten. Hoeveel lijnen er een achthoek mogen doorkruisen, wordt aangegeven met de stippen in het midden.

Hoewel je de eerste 50 levels al vrij snel voltooid hebt krijg je genoeg waar voor je geld. LYNE heeft een behoorlijk aantal levels en de moeilijkheidsgraad gaat steeds iets omhoog. Dit maakt dat LYNE uitdagend is voor de beginnende puzzelaar, maar ook de ervaren speler een tijd zoet kan houden.

De gameplay en vormgeving zijn goed uitgewerkt. Het lijkt echter of ze bij het uitkiezen van de muziek met een ander ‘lijntje’ bezig zijn geweest. De klanken op de achtergrond zijn op het psychedelische af en vrij storend tijdens het puzzelen. Gelukkig is er in het hoofdmenu een functie ingebouwd om het geluid uit te zetten. De verdere creatieve uitwerking en goed gedoseerde moeilijkheidsgraad maken LYNE tot een gaaf puzzelspel. Ideaal voor op de bank tijdens een grijze dag.

Downloaden en spelen

LYNE is te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 5.0.

  • LYNE (iOS) – Tijdelijk €0,89
Reageer op artikel:
Gameweekend: LYNE
Sluiten