Vers gelekte foto’s tonen ‘iPad Air 2’ met kleine designwijzigingen

5 reacties

Hoewel de iPhone 6 weinig geheimen meer heeft, is er nog weinig bekend over de opvol­ger van de iPad Air. Eerder kwamen al weinig­zeggende mockups van Apple’s volgende tablet bovendrijven, vandaag gelekte foto’s claimen de echte ‘iPad Air 2’ te laten zien.

Het beeldmateriaal is afkomstig van het Chinese sociale netwerk Weibo en laat de achterkant van een iPad zien met kleine veranderingen aan het ontwerp. De openingen voor de speakers zijn groter, er is een microfoon naast de camera toegevoegd en de volumeknoppen zijn dieper verzonken.

Een belangrijk verschil met eerder gepubliceerde foto’s van een prototype van de iPad Air 2 is dat het Apple-logo op de achterkant aanwezig is. Op de in juli gelekte foto’s ontbrak dit.

iPad-6-Air-2-01-crop
Achterkant met Apple-logo en opening voor microfoon naast de camera.
iPad-6-Air-2-02-crop
Binnenkant van achterkant, met enkele zichtbare houders voor componenten.
Onderkant met herontworpen speaker grill.
Onderkant met herontworpen speaker grill.

Opmerkelijk is dat er geen knop voor het aan- of uitzetten van rotatievergren­deling meer boven de volumeknoppen zit. Sinds iOS 7 is dit makkelijk aan- en uit te zetten via control center. Verder valt het uitgefreesde Apple-logo op, waarschijnlijk wordt dit later gevuld met materiaal dat signalen voor Wi-Fi en GPS doorlaat. Dit ontwerp is eerder toegepast bij de Retina iPad mini.

Over de iPad Air 2 is verder bekend dat deze waarschijnlijk de Touch ID vingerafdrukscanner krijgt, ook kan uit eerder gelekte foto’s van het scherm voor de iPad Air 2 opgemaakt worden dat de tablet nog iets dunner gaat worden. De nieuwe tablet wordt in oktober van dit jaar verwacht, dan is ook de echtheid van bovenstaande foto’s te verfieren.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Nog een klein maandje wachten:p

  Dan weten we of dit een must have is of dat je rustig met korting een ouder model kan kopen. Ik hoop het eerste.

  Naast een iets strakker dunner uiterlijk zal er niet heel veel anders zijn verwacht ik.

  Wat hopen jullie dat Apple nu functioneel aan de iPad heeft toegevoegd? Iets waarmee het apparaat zich echt onderscheid van de vorige modellen? Bij een nieuwe iPad’s ontbreekt er functioneel vaak een reden om de bewust voor de laatste nieuwe te kiezen. De oudere dikkere een paar gram zwaardere modellen kunnen effectief vaak exact het zelfde.

 • Profielfoto
  Niels

  Touch ID

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Touch ID Rules!!!!!

 • Profielfoto
  Max_G

  Zou vooral heel graag zien dat er nu ook standaard een GPS in de modellen zonder 4G zit.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Moet er echt een linkje naar iPhone worden gemaakt? Kom op OMT