Foto’s hinten naar LiquidMetal in iPhone 6

11 reacties

Volgens twijfelachtige geruchten die gisteren boven water kwamen, zal de iPhone 6 geen scherm van saffier bevatten. Nieuwe closeups van een vermeede achterkant van de 4,7-inch iPhone 6 wijzen op het gebruik een ander premium materiaal: LiquidMetal.

De afbeeldingen, die onderdelen met een hoge mate van afwerking laten zien, suggereren dat het Apple-logo aan de achterkant van de iPhone 6 van Liquid­Metal is. Dit is net als saffier een erg krasbestendig materiaal. De foto’s tonen verder een camera die aan de achterkant iets uitsteekt, mogelijk het gevolg van het dunner maken van de iPhone 6.

Eerder dit jaar verlengde Apple de exclusieve overeenkomst met de fabrikant van LiquidMetal al. Momenteel wordt het speciale metaal alleen gebruikt voor de sim-ejector die bij de iPhone zit. Het uitvoeren van het Apple-logo in LiquidMetal klinkt daarom aannemelijk.

iphone_6_embedded_logo
LiquidMetal logo aan binnenkant iPhone 6.

De foto’s werden gepubliceerd door Feld & Volk (via NWE), een bedrijf dat al eerder een iPhone 6-achterkantje lekte. Toen was het onderdeel nog in onafgewerkte fase, de vandaag naar buiten gebrachte foto’s laten een hogere mate van afwerking zien. Al is de authenticiteit niet met zekerheid vast te stellen.

iphone_6_camera_ring
Cameralens die aan de achterkant uitsteekt.

De foto’s laten een cameralens die flink uitsteekt zien. Almede dikke strepen die de verschillende delen van de achterkant van de iPhone met elkaar verbinden. Als laatste is ook een diepere uitsparing voor de volumeknoppen te zien. Hierdoor steken de volumeknoppen van de iPhone 6 (in tegenstelling tot de camera) mogelijk minder uit.

iphone_6_recessed_volume
Uitsparing voor verzonken volumeknoppen.

Als Apple aan de voorkant Saffier gaat gebruiken en LiquidMetal aan de achterkant, ontstaat een dunne maar praktisch onverwoestbare iPhone. Of dit ook echt zo is weten we op 9 september, dan zal Apple de nieuwe iPhone tijdens een special event aan de wereld laten zien.

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Oke. Ik lees het niet. Ik wacht liever even een maandje af. Laten we niet dagelijks gaan updaten met geruchten en ons verrassen tijdens de lancering van de iPhone 6. Ik word het een beetje beu.

  Maar misschien dat het de anderen wel aanspreekt, so be it…..

 • Profielfoto
  McJohn

  Precies, net alsof de iPhone het belangrijkste product van Apple is. De kans is trouwens ERG groot nu dat het gros van de fans ontgoocheld gaan zijn wanneer die er effectief is.

 • Profielfoto
  bestbier

  De iPhone is inderdaad het belangrijkste product voor Apple! Een logo van liquid metal begrijp ik niet. Wat is daar nou het grote voordeel aan?

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ja en het schijnt ook dat er een ieni-mini kerncentrale in zit, met slechts een speldenknop verrijkt uranium kan je er drieduizend jaar mee bellen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vermoed ook dat velen teleurgesteld zullen zijn wanneer de “revolutionaire iPhone 6” geen saffieren scherm heeft, geen liquid metal etc. Ik ben zo goed als zeker dat de enige “killer feature” van dit jaar het grote scherm wordt, net zoals bij de iPhone 5.

 • Profielfoto
  wensink

  Eww, ik hoop niet dat die lens zo uitsteekt, dan kun je hem niet eens meer normaal neerleggen…

 • Profielfoto
  steveb

  Ik vermoed ook dat velen teleurgesteld zullen zijn wanneer de “revolutionaire iPhone 6” geen saffieren scherm heeft, geen liquid metal etc. Ik ben zo goed als zeker dat de enige “killer feature” van dit jaar het grote scherm wordt, net zoals bij de iPhone 5.

  iphone 5s had naar mijn mening ook 2 top features.
  1. touch id: nog steeds de beste fingerprint in de markt
  2. A8: de eerste 64bit processor (waar schijnlijk op vandaag nog steeds de snelste gsm processor)

  waarom zou de iphone 6 er geen 2 kunnen krijgen?
  het zou inderdaad een teleurstelling zijn moest dit niet zo zijn. Van zo ’n duur toestel mag je toch wel wat verwachten niet?

  groter scherm vind ik persoonlijk echt geen killerfeature
  en als ze dan liquid metal gebruiken, hoop ik toch dat het niet bij het logo blijft. tezij hij rondom een laagje safier krijgt. (denk aan de 5c omhulsels)

 • Profielfoto
  basiel

  Ik denk niet dat Apple een camera gaat maken met een onderdeel dat er uit steekt dat is gewoon lelijk en dat blijft overal achter hangen in je broekzak en zo. Dit lijkt mij eerder iets voor galaxy 7;-)

 • Profielfoto
  IOS dude

  @basiel
  Kijk eens naar de ipod touch 5g…
  Maar je hebt wel gelijk, het is echt onhandig!!

 • Profielfoto
  GT1988

  @basiel heb je de huidige ipod touch wel eens gezien?

 • Profielfoto
  basiel

  Ja heb de huidige ipod touch al gezien maar er is wel nog altijd een groot verschil tussen afwerking van product van +- 300 euro en een van +- 700 euro. Daarom dat ik echt hoop dat ze dit niet gaan doen want dat is echt alles behalve handig zo een uitstekend ding aan je telefoon.