Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 augustus 2014

Foto’s hinten naar LiquidMetal in iPhone 6

Volgens twijfelachtige geruchten die gisteren boven water kwamen, zal de iPhone 6 geen scherm van saffier bevatten. Nieuwe closeups van een vermeede achterkant van de 4,7-inch iPhone 6 wijzen op het gebruik een ander premium materiaal: LiquidMetal.

De afbeeldingen, die onderdelen met een hoge mate van afwerking laten zien, suggereren dat het Apple-logo aan de achterkant van de iPhone 6 van Liquid­Metal is. Dit is net als saffier een erg krasbestendig materiaal. De foto’s tonen verder een camera die aan de achterkant iets uitsteekt, mogelijk het gevolg van het dunner maken van de iPhone 6.

Eerder dit jaar verlengde Apple de exclusieve overeenkomst met de fabrikant van LiquidMetal al. Momenteel wordt het speciale metaal alleen gebruikt voor de sim-ejector die bij de iPhone zit. Het uitvoeren van het Apple-logo in LiquidMetal klinkt daarom aannemelijk.

LiquidMetal logo aan binnenkant iPhone 6.

De foto’s werden gepubliceerd door Feld & Volk (via NWE), een bedrijf dat al eerder een iPhone 6-achterkantje lekte. Toen was het onderdeel nog in onafgewerkte fase, de vandaag naar buiten gebrachte foto’s laten een hogere mate van afwerking zien. Al is de authenticiteit niet met zekerheid vast te stellen.

Cameralens die aan de achterkant uitsteekt.

De foto’s laten een cameralens die flink uitsteekt zien. Almede dikke strepen die de verschillende delen van de achterkant van de iPhone met elkaar verbinden. Als laatste is ook een diepere uitsparing voor de volumeknoppen te zien. Hierdoor steken de volumeknoppen van de iPhone 6 (in tegenstelling tot de camera) mogelijk minder uit.

Uitsparing voor verzonken volumeknoppen.

Als Apple aan de voorkant Saffier gaat gebruiken en LiquidMetal aan de achterkant, ontstaat een dunne maar praktisch onverwoestbare iPhone. Of dit ook echt zo is weten we op 9 september, dan zal Apple de nieuwe iPhone tijdens een special event aan de wereld laten zien.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto’s hinten naar LiquidMetal in iPhone 6
Sluiten