Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 augustus 2014

Eerste moordzaak met Siri als getuige

Dit verzin je niet. In een moordzaak in Florida blijkt de verdachte Siri op de avond van de moord letterlijk te hebben gevraagd waar hij het lijk van zijn vermoorde huisgenoot kon verstoppen. Dit wordt nu tegen hem gebruikt door de lokale recherche.

De 20-jarige verdachte zou zijn huisgenoot in 2012 om het leven hebben gebracht. Als bewijs wordt veel data van de iPhone van de jongen gebruikt. Niet alleen zijn vraag aan Siri, maar ook de locatiegegevens van de iPhone worden als bewijs ingezet. Deze spreken het alibi van de verdachte tegen.

Aan Siri vragen waar je het beste een lijk kunt verstoppen is een bekend grapje. De virtuele assistent reageerde dan met suggesties als een moeras, een meer, metaalgieterij of stortplaats. Tegenwoordig is Siri al die antwoorden vergeten en volgt de reactie “I used to know that”.

De moordzaak in Florida wordt waarschijnlijk deze week nog gesloten, dan weten we of de eerste moordzaak met Siri als getuige opgelost is. De vraag blijft wel hoe de recherche kan weten wat de man aan Siri vroeg. Zou Apple alle vragen die ooit aan Siri zijn gesteld per gebruiker opslaan?

Reageer op artikel:
Eerste moordzaak met Siri als getuige
Sluiten