Concreet bewijs twee iPhone 6-modellen

23 reacties

Hoewel de iPhone 6 volgens hardnekkige geruchten in twee varianten uit zal komen, is er alleen van een 4,7-inch model redelijk betrouwbaar bewijs uitgelekt. Over een 5,5-inch model kwam weinig tot niets naar buiten lekken, geen frontje, geen camera, geen kabel.

Na lang wachten is vandaag het eerste, redelijk harde bewijs van het bestaan van twee nieuwe iPhones daar. Apple heeft bij de Thaise telecom-autoriteit goedkeuring aangevraagd voor het verkopen van twee nieuwe iPhones. Het eerste model heeft modelnummer A1586, het tweede A1524.

Hoewel er verder geen technische specificaties van de telefoons naar buiten zijn gebracht, is het duidelijk dat er twee nieuwe iPhones ter goedkeuring zijn ingediend. Of de tweede iPhone een 5,5-inch iPhone 6 is, is maar de vraag. Het tweede modelnummer, dat aanzienlijk lager is dan het eerste, kan ook hinten naar een nieuwe variant op de iPhone 5c. Bij de iPhone 5s en iPhone 5c wordt een soortelijke nummering toegepast.

iphone6-render-nice-16x9

 

Op 9 september 2014 zal Apple zijn jaarlijkse iPhone-evenement houden. Dan weten we zeker wat het bedrijf uit Cupertino in petto heeft. Tot nu toe wordt aangenomen dat de 4,7-inch iPhone een 33 procent grotere accu, camera met 13 megapixels en mogelijk scherm van saffier heeft. Geruchten die deze week boven kwamen drijven, wijzen op het gebruik van LiquidMetal.

 

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  BartFolkers

  Waarom zou er geen 4 inch en 4.7 inch modellen uitkomen in plaats van 4.7 en 5.5?Ik bedoel een groter toestel vind ik prettig maar ik ben veel mensen die daar niet van houden. Dus dan zou Apple nu wel de mensen ‘binnenslepen’ die een groter toestel willen en de gebruikers die gewoon 4 inch mooi vinden zouden dan maar andere toestellen moeten halen voor hetzelfde formaat? Dat is juist het omgedraaide wat er nu gebeurt met grotere toestellen.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Mijn gok: er komt geen 5,5 inch model

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, Arthur345, ik gok met je mee.
  BartFolkers, goede antwoord waar ik helemaal mee eens ben. (even je zinnen nalopen, ik heb je bericht paar keer moeten herlezen)

 • Profielfoto
  ndr

  Of t lagere nummer (5c variant) krijgt een 4.7″ scherm en de 6 een 5.5″ scherm. Is maar net hoe je de data interpreteert. Gewoon afwachten dus.

 • Profielfoto
  sunapple

  Ben vooral benieuwd of ik er één ga kopen of niet.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Ik ben bang. En moet ook concluderen dat er een 4,7 formaat en een kleinere formaat 9 september het daglicht gaan zien. Wat ik heel heel heel jammer zou vinden. Want ik zou best wel die phablet iPhone willen hebben en me 5s en ipad mini willen inruilen voor een 5,5 inch toestel. En precies daar bekruipt mij de angst. Want die phablet zal bij Apple ten kosten gaan van de iPad mini verkoop cijfers. En lijkt mij het dat Apple zo lang mogelijk de iPad markt wil blijven uitmelken. Apple wilt niet van een koude kermis thuis komen, door volgend jaar, geen iPad mini aan de straat stenen kwijt te kunnen. Maar ik blijven duimen voor 5,5 inch iPhone, want Android gaat het niet worden.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Je kan beter je eigen producten kannibaliseren dan dat je concurrent er met jouw klanten vandoor gaat dus ik denk niet dat Apple daarom geen 5,5 inch iPhone op de markt zou brengen.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Concreet bewijs, tja. Ik wacht gewoon op de keynote. Gelijk wat het ook wordt, mijn 5 is aan vervanging toe.

 • Profielfoto
  koen

  De keynote is pas volgend jaar tijdens de WWDC. Dan kun je lang wachten.:smile:

 • Profielfoto
  Robin Verbeek

  Nee, de iPhones worden voorgesteld in september.

 • Profielfoto
  Buzz

  Het is deze keer voor het eerst dat ik na 2 jaar nog zeer tevreden ben over mijn iPhone (de iPhone 5 dus). Ik houd het nieuws dus in de gaten in September maar misschien koop ik nog wel even helemaal niets dit jaar.

 • Profielfoto
  Arthur345

  De keynote is pas volgend jaar tijdens de WWDC. Dan kun je lang wachten.:smile:

  Ik weet niet wat je probeert te zeggen maar 9 september is gewoon een keynote

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Ik heb hetzelfde als Buzz_D. Daar komt nog bij dat ik veel krassen op de achterkant heb en alles is al een keer vervangen. Ik krijg hem denk ik niet voor een redelijk bedrag verkocht om een nieuwe te kopen. Lekker nog een jaartje gebruiken dus!

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Ik heb hetzelfde als Buzz_D. Daar komt nog bij dat ik veel krassen op de achterkant heb en alles is al een keer vervangen. Ik krijg hem denk ik niet voor een redelijk bedrag verkocht om een nieuwe te kopen. Lekker nog een jaartje gebruiken dus!

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Ik hoop dat er gewoon een 4,7″ iPhone komt. Ik heb nu een Nexus 5 en hoewel ik het een prima ding vind, wil ook wel eens een iPhone hebben. 4″ vind ik gewoon te klein, maar groter dan 5″ hoeft van mij niet (oké 5,2″ kan nog, maar dan wel met dunne bezels).

 • Profielfoto
  Bento

  Huidige model is qua formaat achterhaald. Mensen willen grotere schermen. Appel loopt achter de feiten aan.

 • Profielfoto
  Caszz

  Ik heb net 4 maanden de 5S, dus die kan nog wel 2 jaar mee:) Ik heb meer zin in iOS 8.

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Bovendien zijn er nu ook verschillende 5 modellen. Niet alleen de 5c/5s an sich, maar natuurlijk ook iPhones voor verschillende regio’s.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Bento 12 uur geleden
  Huidige model is qua formaat achterhaald. Mensen willen grotere schermen. Appel loopt achter de feiten aan.

  En dat is de reden dat Samsung en HTC mini-modellen van hun toestellen uitbrengen?
  Sommige mensen willen een groter scherm, niet allemaal.

 • Profielfoto
  TonE

  Ja joh, bangbang, ik snap je nick nu.
  Ik had het zelf niet kunnen bedenken.
  Ofopic, mijn excuses, maar ik kon het echt niet laten

 • Profielfoto
  sannepanne

  De (oudere) mensen met geld(!) willen een groter scherm. Ik wacht het nog even af, maar de Iphone 6 moet wel heel goed zijn om niet een Samsung Note aan te schaffen…

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Nou jongens geweldig. Een nieuwe iPhone. Met z’n allen weer in de rij bij de Apple store, woohoo! Enige waar ik voor te porren ben is de grotere accu en formaat. En toch wacht ik liever nog een jaar of 2, heb net een 5. Elk jaar een nieuwe is wel een beetje teveel van het goede.

 • Profielfoto
  Edwin

  De (oudere) mensen met geld(!) willen een groter scherm.

  Als de resolutie gelijk blijft aan de oude iPhone 4 en 5 hebben zij daar baat bij. Ik hoop dat deze doelgroep (waar ik zelf toe behoor) dit begrijpt. Ik ben bang van niet, veel ouderen kopen een 27″ iMac om er achter te komen dat de letters piepklein zijn.