Maarten
Maarten Nieuws 27 augustus 2014

‘Dunnere MacBook eind 2014 / begin 2015’

Snel na het bericht over een grotere iPad, is er een gerucht verschenen over een nieuwe MacBook met een nog dunner design. DigiTimes heeft het nieuws over deze nieuwe, dunnere MacBook vanuit een schakel in Apple’s Taiwanese productieketen.

De bron heeft aan DigiTimes laten weten dat de productie van componenten voor de nieuwe MacBook, in kleine oplage is begonnen. Dit kan er op wijzen dat we de nieuwe MacBook eind dit jaar of begin 2015 kunnen verwachten. De lancering komt dan misschien samen met de nieuwe iPad en mogelijk de iWatch. Staat het langverwachte leger van Tim Cook dan nu echt voor de deur? 

Het MacBook Air design is in de jaren niet veel veranderd.

Behalve de voorspelling over de release en het gerucht dat de laptop dunner wordt, noemt DigiTimes geen verdere details. Toch komt het gerucht niet uit de lucht vallen. Een MacBook Air met een Retina-display wordt al een tijd verwacht en het design is in de afgelopen jaren niet veel veranderd. Samen met de innovaties op het gebied van accu’s en energiezuinige chips, wordt een superdunne, enorm snelle MacBook Air met een Retina-display steeds realistischer.

Met een nog dunnere MacBook Air en een iPad met een 12,9 inch display wordt de scheidslijn tussen iPad en MacBook steeds dunner. Het risico dat Apple met zichzelf gaat concurreren wordt dan steeds groter. Met de opleving van de geruchten lijkt het waarschijnlijk dat we snel het nieuwe speelgoed kunnen verwachten. Vaak ontstaan deze geruchten namelijk op het moment dat de productie start. De vraag blijft echter hoe Apple de nieuwe apparaten in de markt gaat zetten, zonder zichzelf in de vingers te snijden.

Reageer op artikel:
‘Dunnere MacBook eind 2014 / begin 2015’
Sluiten