Drietal nieuwe onderdelen iPhone 6 gelekt

16 reacties

Langzaam maar zeker komt 9 september dichterbij, de dag waarop Tim Cook, Phil Schiller en Craig Federighi het podium zullen betreden om de nieuwe iPhone-lineup met de iPhone 6 aan te kondigen. In aanloop naar het evenement nemen de lekken toe.

Afgelopen weekend zijn een groot aantal onderdelen van zowel de 4,7 als 5,5-inch iPhone 6 uitgelekt. Het gaat om twee accu’s, een 5,5-inch-frontpanel en onderdelen van een logic board. Het zijn de eerste concrete lekken die wijzen op het in productie zijn van de 5,5-inch variant van de iPhone 6.

Accu’s iPhone 6
Er zijn zowel foto’s van de accu voor de 4,7- als 5,5-inch iPhone 6 gelekt. Daaruit valt tevens op de maken dat het 4,7-inch model een accucapaciteit van 1810mAh krijgt. Ter vergelijking: De iPhone 5s heeft een capaciteit van 1570 mAh. Een tweede accu, die voor de grotere iPhone 6 is, heeft een capaciteit van 2915mAh zichtbaar. De hogere capaciteit wordt waarschijnlijk grotendeels gebruikt door het 5,5-inch scherm dat meer stroom nodig heeft.

Links: Accu voor 4,7-inch iPhone 6. Rechts: Accu voor 5,5-inch.
Links: Accu voor 4,7-inch iPhone 6. Rechts: Accu voor 5,5-inch.

Breed frontpanel 5,5-inch iPhone 6
Het mocht even duren, maar eindelijk is er een concreet lek dat wijst op productie van de 5,5-inch iPhone 6. Te zien is een frontpanel dat breder is dan de tot nu toe getoonde panelen voor de 4,7-inch iPhone 6. Op de kabels aan het scherm is een Apple-logo zichtbaar, een indicatie dat het om legitieme onderdelen gaat.

frontpanel-55inch-aug2014
5,5-inch frontpanels iPhone 6.

Logic board iPhone 6
Op het logicboard bevinden zich de belangrijkste interne onderdelen van de iPhone. Nieuwe foto’s laten een logisch board met slot voor sim-kaart, maar zonder de A8-processor zien. Wel is het board voorzien van een Apple-logo. Het is onduidelijk of dit logic board voor de 4,7- of 5,5-inch iPhone 6 is.

iphone6-logicboard-aug2014
De A8-chip ontbreekt op het logic board.

De iPhone 6 wordt op 9 september 2014 onthuld tijdens een special event. Hoewel er voorheen twijfel was over het bestaan van een 5,5-inch iPhone 6, wijst deze en eerdere informatie op het bestaan van zo’n iPhone Fablet. Naast groter, zou de iPhone 6 ook dunner zijn en een camera van 13 megapixels bevatten. Mogelijk heeft het toestel een scherm van saffier. Geruchten die vorige week boven kwamen drijven, wijzen op het gebruik van LiquidMetal.

[Via: Nowhereelse.fr]

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zou nog maar even zeggen “naast dunner zou de iPhone 6 ook een camera hebben van 13 Megapixel.” Het zijn nog altijd geruchten en zeker weten doen we nog niks. Andere geruchten spraken deze week de 13Mp ook weer tegen.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  maak me gek

 • Profielfoto
  OSXIvogelbekdier

  ..ik mis nog een foto van de geïntegreerde flessenopener in de achterkant van de nieuwe iPhone: de iOpener.

  !-)

 • Profielfoto
  nebilem

  Ik geloof niet dat er een scherm va saffier komt.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Je zou toch zeggen dat, met minder dan een maand te gaan, de nieuwe iPhones al werkend in het wild gespot zouden zijn. Onderdelen zijn natuurlijk reuze interessant. Beetje markant hoor. Maar, ik ben benieuwd wat er uit de hoge hoed van Apple gaat komen. Magic! (En, of de presentatie net zo tenenkrommend zal zijn als de presentatie van de Samsung S5.)

 • Profielfoto
  Broer T.

  Houdt die hand echt een 5,5″ scherm vast?? Lijkt veel kleiner. Of is die hand zo groot? Of heb ik eigenlijk kleine handjes, zonder het te weten:-(

  Ik vind het leuk hoor, al die geruchten. Elk jaar weer fijn vertier.

 • Profielfoto
  mmww

  Ik lees vandaag op diverse sits dat de iPhone 6 weer 1GB Ram geheugen krijgt!? Als dat zo is dan is dat een behoorlijke domper! Met een groter scherm zul je meer apps tegelijkertijd draaien wat lastig gaat met maar 1GB aan Ram! Kom op Apple.., van een telefoon van 700 euro verwacht ik meer! Of is het weer “good old Apple” en zullen we over 1 jaar weer 700 euro moeten spenderen aan de zelfde iPhone maar dan met 2GB ram, omdat 1GB dan te weinig is!?

 • Profielfoto
  Kareld

  Gaat de baterij van de 5,5 inch iphone nu langer mee of komt het op hetzelfde neer door het grote scherm?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ziet er uit dat hij nog makkelijk in de hand past, gelukkig.

 • Profielfoto
  ralph87

  Heel jammer dat het scherm groter wordt. Nu kan je nog de 4 of 5 met één hand makkelijk bedienen.

 • Profielfoto
  serum

  Ik heb 2 handen die gelukkig in staat zijn goed samen te werken. Waarom moet het met 1 hand? gewenning? Daarnaast zal er vast een foefje inzitten dat het prima met 1 hand te bedienen is, zodat je gewoon met 120 op de snelweg lekker kan appen en je facebookstatus aan kan passen. (en met de huidige lane-assist heb je dan doorgaans ook nog eens 2 handen vrij, voor een seconde of 10)

 • Profielfoto
  Maikelw

  k heb 2 handen die gelukkig in staat zijn goed samen te werken. Waarom moet het met 1 hand?

  Mag je heel blij mee zijn, er zijn helaas mensen die het minder goed getroffen hebben. Hoeveel reden wil je verder hebben?

 • Profielfoto
  serum

  Zoals ik aangeef ben ik daar gelukkig mee. Ik denk alleen dat 99,9% van de mensen die klagen dat ze geen groter scherm willen ook 2 goed functionerende handen hebben. (Conservatief)

 • Profielfoto
  RobD

  Heel goed gedaan!

  rob
  http://www.iphonehoesjes.nl/

 • Profielfoto
  marcvv

  Als je al kijkt op de website van chinese leveranciers (elekworld e.a.), zie je al veel meer iPhone 6 onderdelen! http://www.phonegigant.nl zal ze wel heel snel op voorraad hebben dan.

  Marc

 • Profielfoto
  Leontienusje

  Volgens mij os nog nooit eerder zo veel van te voren gelekt.:razz: Jobs was volgens mij wat strakker in het beleid daarop. Er zijn nu al zelfs hoesjes op voorraad bij webwinkels in Azië, maar ook in Nederland!

  Ben heel benieuwd naar het echte toestel en al helemaal naar de keynote.