Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 18 augustus 2014

Drietal nieuwe onderdelen iPhone 6 gelekt

Langzaam maar zeker komt 9 september dichterbij, de dag waarop Tim Cook, Phil Schiller en Craig Federighi het podium zullen betreden om de nieuwe iPhone-lineup met de iPhone 6 aan te kondigen. In aanloop naar het evenement nemen de lekken toe.

Afgelopen weekend zijn een groot aantal onderdelen van zowel de 4,7 als 5,5-inch iPhone 6 uitgelekt. Het gaat om twee accu’s, een 5,5-inch-frontpanel en onderdelen van een logic board. Het zijn de eerste concrete lekken die wijzen op het in productie zijn van de 5,5-inch variant van de iPhone 6.

Accu’s iPhone 6
Er zijn zowel foto’s van de accu voor de 4,7- als 5,5-inch iPhone 6 gelekt. Daaruit valt tevens op de maken dat het 4,7-inch model een accucapaciteit van 1810mAh krijgt. Ter vergelijking: De iPhone 5s heeft een capaciteit van 1570 mAh. Een tweede accu, die voor de grotere iPhone 6 is, heeft een capaciteit van 2915mAh zichtbaar. De hogere capaciteit wordt waarschijnlijk grotendeels gebruikt door het 5,5-inch scherm dat meer stroom nodig heeft.

Links: Accu voor 4,7-inch iPhone 6. Rechts: Accu voor 5,5-inch.

Breed frontpanel 5,5-inch iPhone 6
Het mocht even duren, maar eindelijk is er een concreet lek dat wijst op productie van de 5,5-inch iPhone 6. Te zien is een frontpanel dat breder is dan de tot nu toe getoonde panelen voor de 4,7-inch iPhone 6. Op de kabels aan het scherm is een Apple-logo zichtbaar, een indicatie dat het om legitieme onderdelen gaat.

5,5-inch frontpanels iPhone 6.

Logic board iPhone 6
Op het logicboard bevinden zich de belangrijkste interne onderdelen van de iPhone. Nieuwe foto’s laten een logisch board met slot voor sim-kaart, maar zonder de A8-processor zien. Wel is het board voorzien van een Apple-logo. Het is onduidelijk of dit logic board voor de 4,7- of 5,5-inch iPhone 6 is.

De A8-chip ontbreekt op het logic board.

De iPhone 6 wordt op 9 september 2014 onthuld tijdens een special event. Hoewel er voorheen twijfel was over het bestaan van een 5,5-inch iPhone 6, wijst deze en eerdere informatie op het bestaan van zo’n iPhone Fablet. Naast groter, zou de iPhone 6 ook dunner zijn en een camera van 13 megapixels bevatten. Mogelijk heeft het toestel een scherm van saffier. Geruchten die vorige week boven kwamen drijven, wijzen op het gebruik van LiquidMetal.

[Via: Nowhereelse.fr]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drietal nieuwe onderdelen iPhone 6 gelekt
Sluiten