Maarten
Maarten Nieuws 28 augustus 2014

Cook: dalende iPad-verkopen ‘speed bump’

Dat Apple’s CEO Tim Cook zelf een iPad-grootgebruiker is, staat vast. Hij doet maar liefst 80% van zijn werk op de tablet en adviseerde onlangs iedereen dit ook te doen. Toch vielen de iPad-verkopen tegen. Tegen­over Re/code kwam Cook met een reactie.

Tijdens de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers bleken de verkopen van de iPad met 9% gedaald. In het derde financiële kwartaal van 2014 verkocht Apple 13,2 miljoen iPads, terwijl er in hetzelfde kwartaal vorig jaar 14,6 miljoen exemplaren over de toonbank vlogen. Toch maakt Tim Cook zich geen enkele zorgen. Hij doet de daling af als een ‘speed bump’ en zegt dat dit bij elk product voorkomt. 

Trends van iPod, iPhone en iPad

Dat de verkopen van de iPad eerder afnemen dan van de iPhone is logisch, zo vertelde onze eigen Jan-David laatst op BNR nieuwsradio. De iPad is niet verbonden aan een abonnement, terwijl de iPhone dit vaak wel is. Dit maakt dat er bij de iPhone veel sneller een mogelijkheid en trigger is om een nieuwe te kopen dan bij de iPad. Een iPad doet keurig zijn werk op de bank of onderweg, maar is pas aan vervanging toe als deze stuk of niet werkbaar meer is.

De letterlijke woorden van Tim Cook tegenover Walt Mossberg van Re/code:

“We couldn’t be happier with how we’ve done with the first four years of the iPad, I’d call what’s going on recently a speed bump, and I’ve seen that in every category.”

De uitspraak van Tim Cook over de ‘speed bump’, kan ook te maken hebben met nieuwe iPads die wij nog niet kennen. Gisteren verscheen er het gerucht dat begin 2015 de productie van een nieuwe, grotere iPad kunnen verwachten met een 12,9 inch scherm. Wijst de zelfverzekerde uitspraak van Apple’s eindbaas toch op een nieuwe tablet die markt op zijn kop gaat zetten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cook: dalende iPad-verkopen ‘speed bump’
Sluiten