China doet Apple tóch niet in de ban

10 reacties

Het was woensdag groot nieuws, de Chinese overheid zou ambtenaren verboden hebben met Apple-producten te werken omdat er be­denkingen over de veiligheid waren. Al snel werd gesuggereerd dat China bang was voor Amerikaanse spionage via iDevices.

Toch blijkt de vork heel anders in de steel te zitten. De journalist van Bloomberg, die het nieuws brak, heeft een verhaal verkeerd geïnterpreteerd. Het gaat niet om veiligheid of spionage, maar over milieueisen. Er is boven­dien geen sprake van een ban op Apple-producten voor publiek gebruik.

Wat is dan wel het geval? China is bezig met het samenstellen van een lijst met daarop apparaten die aan ambtenaren uitgereikt kunnen worden. Er zijn een aantal eisen aan deze apparaten, waaronder een bepaalde mate van energiezuinigheid en certificeringen. Apple heeft deze informatie nog niet aan China aangeleverd. Waardoor het nog niet op de lijst is verschenen.

Currently, with Apple not on this list, as long as Chinese government procurement has no special energy-saving requirements, they can seek to purchase Apple products, but Apple must, of course, follow the principles of fair bidding, the source said. — MacDailyNews

Het komt er concreet op neer dat Apple momenteel geen optie is als er specifiek gezocht wordt naar een energiezuinig apparaat, maar in alle andere gevallen wel. Zodra de gewenste informatie aan de Chinese overheid aangeleverd wordt, is Apple waarschijnlijk in alle gevallen weer een optie.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  De journalist van Bloomberg, die het nieuws brak….

  Sinds wanneer kan nieuws gebroken worden?
  Hij had daarentegen het nieuws wel onder de aandacht kunnen brengen.

  Maar gebroken nieuws? Ik ben benieuwd wat dat inhoud en ‘breaking news’ heeft ook niet de betekenis van gebroken nieuws, maar komt voort uit het gegeven dat een programma wordt onderbroken voor een belangrijk nieuwsfeit.

 • Profielfoto
  knekkie

  Was Apple niet een van de schoonste in de Tech industrie?
  Ze pronken elk jaar met hoe goed ze scoren op EPEAT ratings.
  Bijna alle EPEAT Gold.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  God wat een autistische reactie weer. Word jij niet moe van jezelf?

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Polansky bedoel ik daarmee overigens.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Polansky bedoel ik daarmee overigens.

  Je kan je bericht bewerken door rechtsonder op het pijltje te klikken van je avatar. Op je telefoon zie je dat pijltje niet en kan je gewoon rechtsonder je avatar duwen en dan op bewerken klikken.

 • Profielfoto
  polansky

  Nee DutchMuscle.

  Op de man spelen zoals jij doet is overigens ook behoorlijk onbeschoft.
  Triest dat jij geen opvoeding van je ouders hebt genoten.

  Ben benieuwd of je ook zo tegen mij zou spreken als ik je werkgever zou zijn?
  Laat het antwoord maar zitten, ik weet al genoeg. Je gedrag spreekt immers boekdelen.

 • Profielfoto
  Rickje

  I agree with @polansky
  Je kunt toch op z’n minst je artikel nalezen? En die fout staat er nu, 4 uur later, nog in.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dit is trouwens niet China, maar de Apple Store in het International Finance Centre in Hong Kong. Omdat het een Speciale Administratieve Regio van China is gelden dergelijke regels van de Chinese overheid dus niet in Hong Kong.

 • Profielfoto
  Shyos

  Mijn god, wat zijn jullie een stel zeikers… Ga wat nuttigers doen met je leven!(n)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hallo hallo…laten we wel beschaafd blijven tegen elkaar. Dat is zoveel plezieriger!
  @Dutch_muscle: Polansky heeft een punt en zelfs helemaal gelijk, want er is wel ‘breaking news’, maar het nieuws wordt niet gebroken maar gebracht. Maar om hem nu meteen met ‘God’ aan te spreken: dat lijkt me weer een beetje teveel van het goede.
  Je kunt je er aan irriteren als mensen direct op taalgebruik of spelling reageren, maar iets autistisch heb ik er niet in kunnen ontdekken.