Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 augustus 2014

China doet Apple tóch niet in de ban

Het was woensdag groot nieuws, de Chinese overheid zou ambtenaren verboden hebben met Apple-producten te werken omdat er be­denkingen over de veiligheid waren. Al snel werd gesuggereerd dat China bang was voor Amerikaanse spionage via iDevices.

Toch blijkt de vork heel anders in de steel te zitten. De journalist van Bloomberg, die het nieuws brak, heeft een verhaal verkeerd geïnterpreteerd. Het gaat niet om veiligheid of spionage, maar over milieueisen. Er is boven­dien geen sprake van een ban op Apple-producten voor publiek gebruik.

Wat is dan wel het geval? China is bezig met het samenstellen van een lijst met daarop apparaten die aan ambtenaren uitgereikt kunnen worden. Er zijn een aantal eisen aan deze apparaten, waaronder een bepaalde mate van energiezuinigheid en certificeringen. Apple heeft deze informatie nog niet aan China aangeleverd. Waardoor het nog niet op de lijst is verschenen.

Currently, with Apple not on this list, as long as Chinese government procurement has no special energy-saving requirements, they can seek to purchase Apple products, but Apple must, of course, follow the principles of fair bidding, the source said. — MacDailyNews

Het komt er concreet op neer dat Apple momenteel geen optie is als er specifiek gezocht wordt naar een energiezuinig apparaat, maar in alle andere gevallen wel. Zodra de gewenste informatie aan de Chinese overheid aangeleverd wordt, is Apple waarschijnlijk in alle gevallen weer een optie.

Reageer op artikel:
China doet Apple tóch niet in de ban
Sluiten