Na de iPhone 6: een flexibel scherm en nog meer LiquidMetal

6 reacties

Dat Apple innoveert op hardware-gebied valt niet meer te ontkennen. Zo worden Saffier en LiquidMetal al snel in producten verwacht en vliegen de patenten ons om de oren. Vandaag heeft Apple wederom drie patenten verkregen die tot de verbeelding spreken.

Zo lijkt Apple te werken aan nieuwe manieren om LiquidMetal te verwerken en is er nieuws over flexibele displays. Al eerder verschenen er berichten over buigbare iPhone-schermen. Maar dat je er meer mee kunt doen dan buigen, blijkt uit de toepassingen waar Apple vandaag patent op heeft verkregen. In de aanvraag wordt beschreven hoe een knop onder het touchscreen van een gadget verstopt kan worden. Dé oplossing voor de home-knop?

Een knop onder het scherm. Dé oplossing voor de home-knop? Bron: Patently Apple
Een knop onder het scherm. Dé oplossing voor de home-knop? Bron: Patently Apple

Dit patent kan een nieuwe draai geven aan de design-standaarden van de iPhone. Door de home-knop letterlijk onder het scherm te plaatsen kan de balk onderin bijvoorbeeld veranderen in bruikbaar display. Ditzelfde geldt voor de bovenste balk met de speaker, camera en lichtsensor. Zo creëer je een groter display, zonder de telefoon fysiek groter te maken.

Het volledige patent beschrijft naast het plaatsten van een knop onder het s. Doordat het scherm flexibel is zal het door de druk van je vinger ‘wijken’. Dit zorgt ervoor dat het scherm op die plaats een andere samenstelling heeft waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Zo zou er bijvoorbeeld een microfoon of speaker onder verstopt kunnen zitten.

Om dit soort hardware in de iPhone goed te fabriceren, lijkt Apple grootse plannen te hebben met LiquidMetal. In het nieuwe patent van vandaag met betrekking tot LiquidMetal, wordt een speciale manier beschreven om LiquidMetal te vormen. Wat de concrete plannen hiermee zijn wordt niet geheel duidelijk uit de beschrijving. Maar dat Apple druk in de weer is met het supermetaal staat vast.

 

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  wat is flexibel?
  een toets die je echt kan indrukken
  of een lang scherm dat je kan plooien. stel u voor. ipad mini openen als een boek en hupla het scherm is dubbel zo groot. => 2015 ipad c (lamshell)

 • Profielfoto
  SvS

  Ik ben zeer benieuwd. Tot nu toe sceptisch geweest over flexibel buigbare schermen, geen idee wat dat daarbij moet voorstellen en daarbij, hoe zit het met slijtage, wel daar zullen ze vast op testen en iets op uitgevonden hebben. We gaan het zien!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Flexibiliteit in een scherm is volgens mij vooral handig voor het voelen van reliëf voor bepaalde toepassingen. Ik zie absoluut niet in waarom een ‘fysieke’ homebutton onder het beeldscherm geplaatst zou moeten worden. Waarom zoveel toestanden als je gewoon een ‘touch’ button kunt hebben óf een knopje aan de zijkant. Lijkt me net zo makkelijk en een stuk eenvoudiger uit te voeren. Je krijgt dan wel een probleem met de Touch ID, dus dan is een volledige ‘Touch’ button aan de voorkant misschien toch het beste. Eentje die je niet hoeft in te drukken dus.

 • Profielfoto
  thebest07111

  Misschien bedoelen ze dit met buigbaar?
  Iets wat samsung tijdens de CES in 2014 liet zien.

  http://www.ibtimes.com/samsung-flexible-display-phone-coming-2015-manufacturer-secretly-showcases-foldable-amoled-display

 • Profielfoto
  RobD

  Ziet er technisch uit, op de afbeelding

  .

 • Profielfoto
  RobD