Maarten
Maarten Nieuws 26 augustus 2014
Leestijd: 2 minuten

Na de iPhone 6: een flexibel scherm en nog meer LiquidMetal

Dat Apple innoveert op hardware-gebied valt niet meer te ontkennen. Zo worden Saffier en LiquidMetal al snel in producten verwacht en vliegen de patenten ons om de oren. Vandaag heeft Apple wederom drie patenten verkregen die tot de verbeelding spreken.

Zo lijkt Apple te werken aan nieuwe manieren om LiquidMetal te verwerken en is er nieuws over flexibele displays. Al eerder verschenen er berichten over buigbare iPhone-schermen. Maar dat je er meer mee kunt doen dan buigen, blijkt uit de toepassingen waar Apple vandaag patent op heeft verkregen. In de aanvraag wordt beschreven hoe een knop onder het touchscreen van een gadget verstopt kan worden. Dé oplossing voor de home-knop?

Een knop onder het scherm. Dé oplossing voor de home-knop? Bron: Patently Apple

Dit patent kan een nieuwe draai geven aan de design-standaarden van de iPhone. Door de home-knop letterlijk onder het scherm te plaatsen kan de balk onderin bijvoorbeeld veranderen in bruikbaar display. Ditzelfde geldt voor de bovenste balk met de speaker, camera en lichtsensor. Zo creëer je een groter display, zonder de telefoon fysiek groter te maken.

Het volledige patent beschrijft naast het plaatsten van een knop onder het s. Doordat het scherm flexibel is zal het door de druk van je vinger ‘wijken’. Dit zorgt ervoor dat het scherm op die plaats een andere samenstelling heeft waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Zo zou er bijvoorbeeld een microfoon of speaker onder verstopt kunnen zitten.

Om dit soort hardware in de iPhone goed te fabriceren, lijkt Apple grootse plannen te hebben met LiquidMetal. In het nieuwe patent van vandaag met betrekking tot LiquidMetal, wordt een speciale manier beschreven om LiquidMetal te vormen. Wat de concrete plannen hiermee zijn wordt niet geheel duidelijk uit de beschrijving. Maar dat Apple druk in de weer is met het supermetaal staat vast.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na de iPhone 6: een flexibel scherm en nog meer LiquidMetal
Sluiten