Apple’s eerbetoon aan Robin Williams

32 reacties

Maandagavond overleden acteur en komiek Robin Williams heeft een speciale pagina op de website van Apple en een sectie in de iTunes Store gekregen. Tim Cook tweette eerder al persoonlijk zijn droefheid over het overlijden van de 63-jarige beroemdheid.

Op de pagina Remembering Robin Williams staat een foto en tekstueel eerbetoon aan Williams. In de Amerikaanse iTunes Store is een speciale sectie met films, albums en series waarin de overleden acteur een rol speelde ingericht. Daar wordt ook aandacht besteed aan de filantropische kant van Williams, hij zette zich in voor diverse goede doelen.

williams-itunes
De speciale rubriek voor Robin Williams in de iTunes Store.

Naast acteur en komiek was Williams ook stemacteur, bekend als onder andere de geest uit de film Aladdin. De stem van de overleden acteur was ook te horen in een van de Your Verse commercials van Apple. Deze spots zijn geïnspireerd op de film Dead Poets Society en laten zien hoe passie­volle mensen de iPad gebruiken voor werk of hobby. Een monoloog van Williams is te horen in de eerste commercial uit de serie.

https://www.youtube.com/watch?&v=jiyIcz7wUH0

Williams was fervent gebruiker van Apple-producten. Een medewerker van een Apple Store omschrijft de acteur als een vriendelijke en groothartige klant. Op 11 augustus 2014 werd Williams dood in zijn woning gevonden. Een dag later werd bekend dat de acteur zelfmoord had gepleegd, hij werd 63 jaar.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Aerea

  Hoeft van mij allemaal niet zo. Volgens mij hebben ze wat personeel over of zo.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Goede actie, stilstaan bij overleden grootheden is nooit verkeerd.
  Maar waarom zijn films dan niet in de aanbieding zijn tegen 50% begrijp ik dan weer niet…

 • Profielfoto
  jackybe67

  @Aerea,

  voor mij hoef jij zo’n stompzinnige opmerking ook niet te maken.

  Robin Williams….R.I.P.

 • Profielfoto
  McNismo

  Jezus Christus, weer zo’n halve zool!
  (Hoeft van mij allemaal niet zo)
  Zeiken, klagen, zeiken, klagen…..

 • Profielfoto
  SvS

  Jezus Christus, weer zo’n halve zool!
  (Hoeft van mij allemaal niet zo)
  Zeiken, klagen, zeiken, klagen…..

  Inderdaad. Zagen zagen wiedewagen. (sorry moest daar aan denken)

  Mooie “actie” van Apple, niks mis mee met feit dat een groot bedrijf die zo nu en dan een persoonlijke boodschap uitbrengt. (net zoals dat gay parade tijdje terug)

 • Profielfoto
  Aerea

  Blaten jullie vooral, of knorren jullie? O, wacht, die snappen jullie natuurlijk niet.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Mooi actie van Apple. En natuurlijk ook erg geslepen om direct daar een actie aan te koppelen en zodoende de kassa nog ’s extra te laten rinkelen. Halfbakken als Apple is de laatste jaren, bieden ze natuurlijk ook maar een deel van William’s werk aan.

 • Profielfoto
  Applefan12345

  Inderdaad een mooie actie! Ben benieuwd hoe ze toch altijd aan dit soort foto’s komen? Gaan ze allemaal in Jony Ive’s witte kamertje zitten?

 • Profielfoto
  McNismo

  Nee, gelukkig snap ik het niet.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Mooi gebaar van Apple.:)

 • Profielfoto
  Airswing

  Aerea, ik lees deze ‘discussie’ maar jou laatste opmerking snap ik inderdaad niet. Jou mening ook niet trouwens.

 • Profielfoto
  maessam

  Alleen Apple gebruikers verstaan echte kunst!

  Robin Williams was een echte artiest in mijn ogen, zo’n mensen hun werk respecteer je dan ook!

  Mooi dat Apple hier in participeert.

 • Profielfoto
  apple-man

  IK vind het ook een mooi gebaar van apple.

  Dat Robin Williams is overleden vind ik echt een verlies hij was een sublieme acteur. En daar moet Aerea respect voor hebben. Wat hij dus niet heeft met van die stomme opmerken die nergens opslaan. Dus als je niet normaal kunt doen hou dan aub je mond.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Het knorren heeft iets met studeren, het corps en je verheven voelen boven het gepeupel te maken. Weet er alles van. Echt veel vrolijker werd en wordt ik er niet van, om het maar even vriendelijk uit te drukken….

  En dergelijk vertoon heeft al helemaal geen plaats bij een dergelijk onderwerp. Maak maar je eigen draadje aan:)

  Robin Williams was inderdaad een groot artiest. Hij zal ook heus persoonlijke contacten hebben gehad met verschillende mensen bij Apple. Blijkbaar waren deze contacten dusdanig dat Apple dit gebaar wilde maken.

 • Profielfoto
  apple-man

  Robin Williams was Heel erg goed in het spelen van allerlei verschillende rollen.
  Maar wat zijn sterkste punt hier in was. Als hij de rol van een vrouw speelt zoals in mrs doubtfire. Dan klonk hij ook heel overtuigend als een vrouw. Dus niet zoals een travestiet. Hij was heel erg goed in allerlei stemmen dat was zijn sterkste punt. En het is zonde dat Hollywood nu een groot talent als Williams moet gaan missen door een besluit van Robin Williams die bij veel mensen heel hard is aangekomen. Ik wens de nabestaande van Robin Williams dan ook veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 • Profielfoto
  essiw

  Jezus Christus, weer zo’n halve zool!
  (Hoeft van mij allemaal niet zo)
  Zeiken, klagen, zeiken, klagen…..

  Ik erger mij meer aan jouw gedrag dan aan de “halve zolen” die jij beschrijft. Iemand verkondigd gewoon zijn mening, en jij zit er meteen bovenop dat dit niet mag. Het is niet alsof de persoon die jij een halve zool noemt een onredelijke reactie heeft gegeven(beledigd niemand, vind het alleen wat overdreven wat apple doet), maar jij hebt dat wel, je schelt meteen de persoon uit voor halve zool. Als je dit nou 1x deed, maar je doet dit elke keer weer.
  .
  Ontopic: Ik vind dit een erg mooi gebaar van apple. Prima dat ze dit doen.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Alleen Apple gebruikers verstaan echte kunst!

  .

  Wat is dat voor idiote opmerking

 • Profielfoto
  McNismo

  Erger je je aan mij? Goed zo. Dan weet je hoe het is. Ik erger mij aan de vele meestal negatieve reacties op de topics van OMT. Als er een nieuw topic verschijnt, is de eerste reactie meestal negatief. (Jammer dat dit, jammer dat dat, voor mij hoeft het niet zus, vind dat niet mooi zo)

  Volgens mij is dat een typische nederlandse eigenschap. Zeiken en zeuren.

 • Profielfoto
  Aerea

  Laat ze maar eens een kind uit Afrika op de voorpagina zetten. Een kind dat drie dagen mocht leven en nooit een kans heeft gehad om bekend te worden. Of een van de tientallen mensen die zelfmoord pleegden in een van de fabrieken waar Apple gretig gebruik van maakt. Hypocriet gedoe vind ik het. Apple mag van mij weer gaan doen waar het goed in is.

  Jammer dat een mening van een minderheid niet wordt gerespecteerd hier.

 • Profielfoto
  apple-man

  McNismo

  in principe vind ik dat je gelijk hebt met je bewering. hier onder

  Ik erger mij aan de vele meestal negatieve reacties op de topics van OMT. Als er
  een nieuw topic verschijnt, is de eerste reactie meestal negatief.

  maar de volgende bewering van jou hier onder daar kan ik mij minder in vinden.

  Volgens mij is dat een typische Nederlandse eigenschap. Zeiken en zeuren.

  op elk forum zul je ongetwijfeld mensen tegen komen die vaak Zeiken en zeuren.
  en vaak zijn dat de zelfde mensen. Maar we moeten niet alles over een kam gaan scheren.

 • Profielfoto
  apple-man

  Laat ze maar eens een kind uit Afrika op de voorpagina zetten. Een kind dat drie dagen mocht leven en nooit een kans heeft gehad om bekend te worden. Of een van de tientallen mensen die zelfmoord pleegden in een van de fabrieken waar Apple gretig gebruik van maakt. Hypocriet gedoe vind ik het. Apple mag van mij weer gaan doen waar het goed in is.

  Jammer dat een mening van een minderheid niet wordt gerespecteerd hier.

  Doe nu eens normaal man. Ik word hier zo moe van

  Nu ga je apple aanvallen omdat je het belachelijk vind dat zij aandacht geven aan het overlijden van een Amerikaanse acteur. En dan durf jij vervolgens ook nog eens te beweren dat jou menig niet gerespecteerd word. Terwijl jij de mening van de ander ook niet respecteert. Stop aub met van die stomme opmerking te maken want dit slaat nergens op.

  Het lijkt wel of jij iets tegen apple en robin-williams hebt.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Ik ben het ergens wel met Aerea eens. De man heeft zelf een einde aan z’n leven gemaakt, iets wat in mijn ogen door God zelf moet worden gedaan….

 • Profielfoto
  Macnido

  “Here’s to the crazy ones…”. Robin hoorde bij ons, déze club (Zie commercial). Wij hebben een mooi mens verloren.

 • Profielfoto
  apple-man

  oké reporterdavid das dus duidelijk jij hebt dus iets tegen mensen die zelf moord plegen. Dat wil echter niet zegen dat deze mensen geen recht hebben op eerbetoon. Daarbij moeten jij en Aerea je ook eens inleven in wat voor impact het overlijden van robin-williams heeft op de nabestaande en de vele fans. Robin-williams was geestelijk heel erg ziek en het kan ook zijn dat hij daardoor niet meer goed wist wat hij deed.

  Mensen moeten eerst maar eens goed na denken voor ze kritiek geven op een forum topic.

  Daarbij snap ik niet dat jij iemand als Aerea gelijk geeft. Aangezien ik de manier waarop hij reageert op dit topic niet echt normaal vind. Ik vind hem een beetje respect loos.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Ik vind het gewoon niet dat hij ZELF het recht heeft zijn leven te beëindigen

 • Profielfoto
  Aerea

  Apple-man: je hebt duidelijk geen controle over je emoties. Sla dit eens op en lees het over een paar jaar terug, wellicht lukt het je dan beter.. Ik heb niks gezegd dat respectloos is. Daarnaast is ook je reactie naar reporterdavid een bewijs van het niet in controle zijn over je emoties: iets tegen mensen die zelfmoord plegen? Dramatiseer niet zo, lees eens wat er staat in plaats van je onzekerheid op de voorgrond te zetten. Je voelt van alles, maar je verstand is ver te zoeken. En nergens te vinden.

 • Profielfoto
  Rickje

  O my gawd. Het kind uit Afrika wordt er weer bijgehaald… en oh, ik mis nog 1 ding. Zwarte piet is zeker schuldig!?

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ik ben het ergens wel met Aerea eens. De man heeft zelf een einde aan z’n leven gemaakt, iets wat in mijn ogen door God zelf moet worden gedaan….

  Mocht je God weer spreken, vraag dan even aan hem of hij iets minder zijn recht tot terminatie wil botvieren in Irak, Syrië etc…

 • Profielfoto
  kumi83

  Waar hebben we het in hemelsnaam over. De man is overleden, de doodsoorzaak doet er niet toe. Het blijft ontzettend triest voor alle nabestaanden, het moet je man of vader maar zijn..

  Apple staat stil bij de dood van Robin Williams, iemand waar zij respect voor hadden. En andersom volgensmij ook, gezien het feit dat hij ook gebruik maakte van veel Apple producten. Leuk detail, de laatste tv serie waar hij in speelde refereerde aan de beroemde reclame van Apple ‘The Crazy Ones’.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  H.deweg hij heeft ons vrij wil gegeven…

 • Profielfoto
  apple-man

  kumi83 Je hebt helemaal gelijk. Het is inderdaad niet van belang hoe hij is overleden. Alleen al het feit dat hij is overleden is al erg genoeg. En het is niet nodig dat Aerea er dan zo nodig het kind uit Afrika er bij moet halen.

  PS

  reporterdavid je hebt gelijk hij heeft ons een vrije wil gegeven.

  maar als een mens besluit om een einde aan zijn leven te maken is dat ook vrije wil. Maar jij spreekt dat hier onder wel tegen

  Ik vind het gewoon niet dat hij ZELF het (recht) heeft zijn leven te beëindigen

  Daarbij leg ik nu de nadruk op het woord recht. Een mens heeft Recht op liefde. Recht op voedsel. Recht op zuiver drink water. Recht Op onderwijs. Een mens heeft rechten. Als een mens echt een vrije wil heeft dan heeft hij ook het recht om zijn
  eigen lot te bepaalen dus het pad dat hij bewandeld. Dus als een mens een ander pad kiest dan wat god heeft voorzien. Kan hij niet zomaar aan een touwtje treken van hee dat wil ik niet. Een mens is namelijk geen marionet dat wil god niet.

 • Profielfoto
  apple-man

  Wat ik pas echt diep triest en schandelijk vind. Is het nieuws wat ik op de site van de volkskrant heb gelezen.

  Zelda Williams stopt met Twitter na beledigingen over vader. Wat is er toch gebeurd met het respect voor elkaar in de wereld vroeg ik mij af na het lezen van dit nieuws. Echt diep triest vind ik dit mensen hebben gewoon geen fatsoen meer. oké er zijn mensen die Robin Williams niet moesten dat heb je met elke acteur wel. Maar dat geeft mensen nog niet het recht om de nabestaande beledigingen toe te wensen. In mijn ogen zijn deze mensen erg dom bezig ze begrijpen gewoon niet dat dit soort uitspraken doen op Twitter niet kan.

  Daarbij heeft dochter Zelda Williams tweets ontvangen waarin zij ervan wordt
  beschuldigd de aanleiding te zijn voor haar vaders zelfmoord. Ook kreeg ze bewerkte foto’s waarop haar vader te zien is met blauwe plekken in zijn nek.
  Dit zijn praktijken die echt keihard moeten worden aangepakt. Ik hoop dan ook dat
  Zelda Williams aangifte gaat doen tegen dit soort uitschot. Tevens heb ik begrepen dat twitter al een aantal accounts heeft geblokkeerd en dat is maar goed ook. Dit zijn gewoon gemene oneerbiedige mensen die geen greintje fatsoen in hun donder hebben. En dan druk ik het nog zacht uit.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3718006/2014/08/13/Zelda-Williams-stopt-met-Twitter-na-beledigingen-over-vader.dhtml

  http://www.bndestem.nl/algemeen/multimedia/twitter-strengere-regels-na-dood-robin-williams-1.4488886