Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 augustus 2014

Apple’s eerbetoon aan Robin Williams

Maandagavond overleden acteur en komiek Robin Williams heeft een speciale pagina op de website van Apple en een sectie in de iTunes Store gekregen. Tim Cook tweette eerder al persoonlijk zijn droefheid over het overlijden van de 63-jarige beroemdheid.

Op de pagina Remembering Robin Williams staat een foto en tekstueel eerbetoon aan Williams. In de Amerikaanse iTunes Store is een speciale sectie met films, albums en series waarin de overleden acteur een rol speelde ingericht. Daar wordt ook aandacht besteed aan de filantropische kant van Williams, hij zette zich in voor diverse goede doelen.

De speciale rubriek voor Robin Williams in de iTunes Store.

Naast acteur en komiek was Williams ook stemacteur, bekend als onder andere de geest uit de film Aladdin. De stem van de overleden acteur was ook te horen in een van de Your Verse commercials van Apple. Deze spots zijn geïnspireerd op de film Dead Poets Society en laten zien hoe passie­volle mensen de iPad gebruiken voor werk of hobby. Een monoloog van Williams is te horen in de eerste commercial uit de serie.

https://www.youtube.com/watch?&v=jiyIcz7wUH0

Williams was fervent gebruiker van Apple-producten. Een medewerker van een Apple Store omschrijft de acteur als een vriendelijke en groothartige klant. Op 11 augustus 2014 werd Williams dood in zijn woning gevonden. Een dag later werd bekend dat de acteur zelfmoord had gepleegd, hij werd 63 jaar.

Reageer op artikel:
Apple’s eerbetoon aan Robin Williams
Sluiten