Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 augustus 2014

Apple kondigt [iPhone-]event op historische locatie aan

Daar is ie dan: de uitnodiging die Apple vandaag de deur uit deed. Hierin wordt de pers uitgenodigd voor een evenement op 9 september. Op de uitnodiging is een deel van het Apple-logo te zien met een opvallende harde slagschaduw Daaronder staat de tekst ‘Wish we could say more.’. Zelfs zonder iets te zeggen staat één ding echter al vast: op deze dag zal Apple de nieuwe iPhone(s) aankondigen.

De uitnodiging zelf komt zeker niet als een verrassing maar is eerder een bevestiging van eerdere geruchten. Wél verrassend is de locatie die Apple gekozen heeft voor het evenement; een véél groter theater waar niemand minder dan Steve Jobs meer dan 30 jaar geleden geschiedenis schreef. Zou Apple nog iets véél groters in petto hebben?

De uitnodiging voor het evenement op 9 september

Bijzondere locatie
Apple heeft ervoor gekozen om het evenement te houden in het Flint Center for the Performing Arts in Cupertino. Dit theater is met 2405 zitplaatsen véél groter dan het 757 stoelen-tellende Yerba Buena-theater in San Francisco waar Apple’s evenementen doorgaans gehouden worden. Minstens zo interessant is het feit dat Steve Jobs meer dan 30 jaar geleden in dit theater de eerste Macintosh onthulde.

Op dit moment blijkt het Flint-theater volledig ingepakt te zijn achter witte schotten, zo meldt MacRumors. Eromheen staan hordes veiligheidspersoneel. Het management van het theater wil niet reageren op vragen over de beschutting, ‘op verzoek van een client’.

Het Flint-theater in Cupertino op dit moment (foto via MacRumors)

iPhone
Aangezien de afgelopen jaren altijd nieuwe iPhone-modellen in de tweede week van september werden aangekondigd, is er geen twijfel mogelijk dat de iPhone 6 (of hoe de opvolger van de iPhone 5s dan ook mag heten) centraal zal staan in het Flint-theater. Afgaand op de meest gehoorde geruchten zal de telefoon een groter scherm en een nieuwe, meer afgeronde, afwerking krijgen.

Vandaag dook daarbij nog een gerucht op dat Apple de nieuwe iPhone zal uitrusten met NFC, al dan niet in combinatie met een eigen betaaldienst waar al langer over gesproken wordt.

iWatch/Wearable
De website Re/code, die vandaag als eerste de uitnodiging publiceerde, kondigde vandaag aan informatie te hebben waaruit blijkt dat Apple’s entrée in de wearable-markt ook zal worden aangekondigd tijdens het evenement van 9 september. Algemeen wordt aangenomen dat Apple met een apparaat uit zal komen dat een antwoord biedt op huidige smartwatches en/of ‘health-trackers’ die nog op weinig populariteit kunnen rekenen.

Het lijkt logisch dat Apple’s ‘wearable’ zal samenwerken met het nieuwe HealthKit in iOS 8. Hierin worden gegevens van verschillende sensoren opgeslagen, geanalyseerd en eventueel zelfs toegevoegd aan een digitaal patientendossier. Mogelijkerwijs zal het apparaat ook communiceren met andere onderdelen van de iPhone zoals het tevens in iOS 8 aangekondigde HomeKit of Siri…. wish we could say more to our iWatch misschien?

Livestream
Of Apple een live video-stream van het evenement beschikbaar stelt is onzeker. Tot nu toe zijn videostreams van iPhone-evenementen in september altijd alleen achteraf gepubliceerd. Tegelijkertijd doet de locatie van het evenement vermoeden dat Apple iets dermate groots van plan is dat wellicht wordt afgeweken van deze regel.

Hoe dan ook, één ding staat nu al vast: OMT zal live verslag doen in woord en beeld op 9 september, stream of geen stream.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kondigt [iPhone-]event op historische locatie aan
Sluiten