Apple Store Den Haag onder grote belangstelling geopend

61 reacties

Om 10:00 precies is de Apple Store in Den Haag onder grote belangstelling geopend. Ongeveer 1200 mensen stonden binnen en buiten de passage in de rij om de opening van de winkel mee te maken. Meer foto’s en video’s na de break.

De Haagse Apple Store is gevestigd in een rijksmonument in de Passage. Het pand is meer dan 130 jaar oud en door Apple in ere hersteld. Vroeger zat er een hotel, daarna nam boekhandel Verwijs zijn intrek in het pand.


IMG_9177 IMG_9175 IMG_9167 IMG_9164 IMG_9162 IMG_9159 IMG_9151
hi5
IMG_9146

tshirt

Al om 15:00 uur op vrijdag zaten de eerste wachtenden in de rij, rond middernacht liep dat op naar enkele tientallen. Vlak voor de opening waren er naar schatting 1200 mensen op de been, er stond een rij binnen en buiten de passage.

rij-binnen
Rij omstreeks 09:30 in de Passage.
rij1
Rij buiten omstreeks 10:00 uur.
daag
Nummer 10 in de rij hield het om 10:30 weer voor gezien.

Later een uitgebreid videoverslag op OMT.

Reacties

61 reacties
 • Profielfoto
  Nora Nora

  Dat is mooi nieuws!

  Allen gefeliciteerd met het T-shirt, mijn medeleven gaat uit naar nummer 1001:)

  Maar er komt vast nog een Apple Store in NL, dus dan gewoon net iets vroeger uit de veren;)

  Veel plezier deze dag, en wanneer je kan, even langs Scheveningen, zee, strand, zon, wind! En natuurlijk het Beelden aan Zee museum. Gebouw zelf is erg mooi, maar de beelden zelf ook;)

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Op het risico af om als ouwe zeiksnor te worden gezien: ik vind zolangzamerhand wel dat de volledig identieke inrichting van Apple Stores me ontmoedigt om nog naar binnen te gaan. Er zijn gewoon weinig verrassingen, afgezien van het gebouw zelf: het aanbod is bijna volledig identiek. Slimmere geesten dan ik zullen er wel uitgebreid over hebben nagedacht, maar zowel in het binnenland als in het buitenland volstaat een enkele blik naar binnen om te concluderen dat het weer zo’n store is als alle andere.

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Elke Apple store ziet er dan wel hetzelfde uit, maar het blijft even mooi. Ik ken geen andere elektronica winkel die zo stijlvol is ingericht.

 • Profielfoto
  StefanV

  Maare waar is die 360 graden geniusbar nou?
  en als die er is wat is er dan zo bijzonder aan?

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ligt het aan mij, of zijn het de foto’s of is het pand van binnen relatief donker?

  In Amsterdam vind ik het vaak zo licht binnen, vooral beneden, en je hebt een fantastisch uitzicht op de omgeving boven. Hoe is dat hier?

  Onlangs schreef iemand hier dat het pand van maison de bonneterie nu ook vrij is, ik weet dat dat een soort hoekpand is, wellicht meer licht en mooi uitzicht op de omgeving. Maar volgens mij gaat dat pand meer de hoogte in en zijn de verdiepingen kleiner. Nu hebben ze meer oppervlakte per verdieping volgens mij. Of zie ik dit verkeerd?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De pilaren maken het donker Nora Nora.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @ArthurM.: ik heb het niet over mooi of lelijk (het is me, zeker met al dat doorzichige kunststof, vaak iets te steriel), maar over herhaalbezoek. Voorbeeldje: ik was laatst (toch) in de Apple Store in Lissabon (in de Rua da Carmo). In Portugal maken ze fantastische hoezen (en andere dingen) voor Macs, iPhones en iPads van kurk, een lokaal product. Daar zie je echter niets van in zo’n Apple Store – het ding had net zo goed in Rotterdam of Boston kunnen staan, als je naar het aanbod keek. Kijk, de winkels zijn enorm succesvol, dus ik ben duidelijk in de minderheid. Maar ik zal niet zo snel een Apple Store in gaan en verwachten verrast te worden door het aanbod.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Erg leuk om de opening van de Apple store mee te maken. Sinds zeven uur stond ik er. Ik was ongeveer de 40e die naar binnen liep.

  Store is echt mooi, had het groter verwacht, maar verder een hele mooie store!

  @StefanV, er is geen 360° Genius bar, maar een kleine in de hoek.

 • Profielfoto
  dr.cody

  Ik snap alle ophef niet zo… De mooiste Apple winkel van Den Haag zit er al 20 jaar: LJS op de Lutherseburgwal.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Jammer alleen van die foto met die Beats spullen.:twisted:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik snap alle ophef niet zo… De mooiste Apple winkel van Den Haag zit er al 20 jaar: LJS op de Lutherseburgwal.

  .
  LJS zit wel op een onmogelijk lelijke plek.
  Dat dan weer wel.:)

  Maare waar is die 360 graden geniusbar nou?
  en als die er is wat is er dan zo bijzonder aan?

  .
  Achterin. Het is een tafel waar je omheen kunt lopen.;)

  (2e foto na de video; tafel helemaal links).

 • Profielfoto
  puccini

  Sorry, Maar ik word er onpasselijk van al dat personeel wat daar staat te gillen !

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Sorry, Maar ik word er onpasselijk van al dat personeel wat daar staat te gillen !

  Volgens mij krijgen die een uurtje voor de opening koffie met Prozac erin.:wink:

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe raar dat gejuich ook is als je op afstand kijkt… psychologisch werkt het als het gejuich voor jou persoonlijk is. je voelt je speciaal. en dat is het doel.

 • Profielfoto
  MvdM

  Net geweest. Nette winkel, wel kleiner dan gedacht. Boven kun je alleen op het balkon staan dat uitkijkt op de hal, maar je kunt niet bij de zijhalletjes, die zijn afgesloten door deuren. En boven kun je naar het toilet.
  Houten trap is een mooi ding.

  De genius bar is een tafel, waar je inderdaad rondom bij kunt, hij staat voor de accesoirewand, met wel genoeg ruimte tussen wand en tafel.
  Die hal waar de genius bar in staat is wat smal en wat karig ingericht. Die grote witte muur, daar had nog wel een ornamentje aangemogen, het is nu wel veel wit.

  Die tafels zijn trouwens best geniaal bedacht. Laden en printer en ruimte voor tasjes zitten in de tafel verwerkt. In Haarlem heb ik een medewerker eens zo’n lade electronisch zien openen met z’n iPhone.

  Ik weet niet hoe lang al bekend is dat Maison de Bonneterie weg gaat, maar ik vermoed voordat Apple aan deze winkel begon. Mijns inziens is die winkel mooier en praktischer in te richten.

  Het gejuich is of een afstand inderdaad wel wat vreemd, Apenheul is er niks bij, maar als je erdoorheen loopt is het wel leuk.

 • Profielfoto
  polansky

  Mooie winkel hoor, maar ik begrijp werkelijk niet waarom je in de rij gaat staan om een winkel te bekijken. Het ontgaat me gewoon.

  Het is immers niet zo dat je nu ineens 40% korting krijgt op je iPhone, of ander Apple apparaat. Wat eventueel nog een incentive zou zijn.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …ik begrijp werkelijk niet waarom je in de rij gaat staan om een winkel te bekijken….

  .
  Het T-shirt van de Apple store in Amsterdam deed met gemak 50 euro.

  En we zijn met z’n drieën.(y)

  Nee, zonder gekheid. Dat HOEF je ook niet te begrijpen.
  Ik snap bijvoorbeeld zelf niet waarom mensen PVV stemmen.
  Hoe vaak het me ook uitgelegd wordt. Dat is net zoiets.;-)

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  ik had er graag een MacBook Air van de plank willen halen, maar met 75 medewerkers uit 21 landen in een Ambassadestad als Den Haag liggen er alleen naar MacBooks met Nederlandse toetsenbord indeling … gemiste kans Apple

 • Profielfoto
  Godfather

  Dus ze moeten 75 of tenminste 21 unieke en aparte MacBooks klaar leggen voor een *mogelijke* kans dat iemand deze direct komt ophalen aangezien je geen 5 dagen kunt wachten. Hebben die ambassademedewerkers soms allemaal grootheidswaanzin?

 • Profielfoto
  MvdM

  ik had er graag een MacBook Air van de plank willen halen, maar met 75 medewerkers uit 21 landen in een Ambassadestad als Den Haag liggen er alleen naar MacBooks met Nederlandse toetsenbord indeling … gemiste kans Apple

  Get real.

 • Profielfoto
  JWB

  Tijdje geleden naar de Apple Stores op Regent Street en Covent Garden geweest: je kon er een kanon afschieten en vermoedelijk alleen personeel raken! Je vraagt je dan echt af waar ze hun winst vandaan halen, haha! Mijn dochters vonden het maar een kale zooi, maar die zitten dan ook in de Coolcat-ADHD-fase..
  Ik blijf die bijna eng-steriele ervaring wel leuk vinden in zo’n Apple Store, vooral die discipelen die elke keer de MacBooks weer in de juiste positie en graden zetten.

 • Profielfoto
  iep

  Ligt het aan mij, of zijn het de foto’s of is het pand van binnen relatief donker?

  Het is binnen altijd een stuk donkerder dan buiten. Als je daar met je foto’s geen rekening houdt en je belichting er niet op afstemt worden de foto’s ook donker. In het echt zal het er reuze licht zijn.

 • Profielfoto
  hatolex

  Ja, het creëren van een hype kun je wel aan Apple overlaten.

 • Profielfoto
  janbergstra

  Als nuchtere Noorderling, die al 24 jaar met Apple werkt, verbaas ik me er echt over het feit dat mensen in de rij staan voor een computerwinkel, maar knap dat Apple nog steeds mensen weet te trekken voor de opening van een winkel. De ruimte lijkt me wat inefficiënt, dus benieuwd hoelang ze het volhouden. Nummer 10 lijkt me een aardige en verstandige man.

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Ik zal zelf ook niet voor een winkel gaan staan, maar de mensen die het wel doen vinden het leuk en hebben er plezier in. Dus waarom zouden die mensen geen pret mogen hebben? Ik vind het flauw dat de mensen die het wel leuk vinden om te wachten dan afgezeken moeten worden. Laat die mensen gewoon hun plezier hebben!

 • Profielfoto
  polansky

  KarelWillem – wees gerust ik stem geen PVV.
  Dat ontgaat mij net zo goed.

 • Profielfoto
  Ce

  @ArthurM, “afzeiken” is totaal wat anders dan je absoluut niet voor kunnen stellen waarom mensen in een rij gaan staan voor een winkel waar alleen maar producten zijn te zien die je OF al hebt OF al lang kent en behalve de winkelinrichting helemaal NIETS nieuws. Ik vind het ook bizar en zelfs een beetje lachwekkend. Misschien ga ik morgen toch maar proberen een rijtje te creëren bij de opening van de Kruidvat in Turnhout;-)

 • Profielfoto
  McNismo

  Goeie grap, Ce!
  (Maar niet heus)

 • Profielfoto
  Rolf Willems

  Ik heb er vanochtend in de rij gestaan, (eerste keer) en het was voor mij niet alleen om ‘de macbooks’ of ‘het t-shirt’ (wat natuurlijk wel leuk is;-) ) maar toen ik in de rij stond was het al gezellig met iedereen om me heen, wat praten, “hoeveel zouden er binnen staan”, “kijk die rij achter ons”, en er werden appels uitgedeeld en toen je eindelijk naar binnen mocht was die haag van Apple medewerkers die allemaal voor jou gaan juichen toch vet! Genoeg medewerkers die je verwelkomde in de winkel, vroegen wat je er van vond, en of je het naar je zin had! Het is gewoon al leuk omdat Apple (naar mijn mening dan) er echt een feestje van maakt, waar het voor iedereen leuk is om eens naartoe te gaan! (En de die-hard fans natuurlijk al een dagje eerder!)

 • Profielfoto
  koen

  Is dat de heer A. Mol die in het eerste filmpje pamfletten loopt uit te delen (0:49) ?

 • Profielfoto
  hatolex

  @ Rolf Willems, dat noemen ze nou marketing. De bedoeling is namelijk je tot een aankoop te verleiden. :grin:

 • Profielfoto
  desafiadore

  @ JWB

  quote “Ik blijf die bijna eng-steriele ervaring wel leuk vinden in zo’n Apple Store, vooral die discipelen die elke keer de MacBooks weer in de juiste positie en graden zetten. ”

  Dat doen ze ‘expres’, zodat als jij het scherm goed wilt bekijken, eerst het in een andere hoek moet bewegen, hierdoor raak je het produkt aan en onstaat er een ‘feeling’ of anders gezegd, een ‘connectie/band’ met het produkt. (tja, ik ben ook marketeer, en ik kan je zeggen, al klinkt het vreemd… het werkt wel !)

  Maar ja, inderdaad zie je de medewerkers, als jij je omdraait, het scherm al weer achterover zetten…. haha…

 • Profielfoto
  MacRidge

  Niks mis met applaudiseren of een glimlach geven voor/aan klanten die zo lang willen wachten. Gewoon wederzijds respect en waardering.

 • Profielfoto
  hatolex

  @Macridge,

  Als er al sprake is van respect en waardering van de kant van de Apple medewerkers, is dat enkel en alleen in dienst van het (verkoop) resultaat.

  Bij elk bedrijf telt alleen het resultaat, en alles, inrichting, uitstraling en personeel is daar op gericht.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Het zijn nog steeds mens die daar werken hoor, voor wie het ook een bijzondere dag is, hun nieuwe werk begint!

  En natuurlijk wil een bedrijf verkopen, maar bij de mensen heerst vaak ook een oprechte wil je te helpen en de wil je een mooie ervaring te bezorgen.

  De kille bedrijfsmatige beslissingen en marketing en verkoop-psychologie spelen op de achtergrond heus ook een rol, maar dat betekent niet dat er niets menselijk meer kan zijn, en is. Want dat is er zeer zeker wel.

  Wellicht niet bij iedereen, maar toch. Zoals in vele winkels staan er vaak ook mensen die het leuk vinden om anderen te helpen. Op de achtergrond spelen de managers hun economische spel. Maar in het contact is heel wat meer aanwezig.

  En dat is niet slechts gericht op verkoop, maar ook gewoon op een prettig contact of het hebben van een mooi moment. Heel die overtuiging dat wij mensen zoveel controle hebben over hoe we ons uiten en voortdurend bewust aan het manipuleren zijn, ik geloof er niets van.

  Wanneer je iemand ontmoet in de periode dat langzaam aan aan kinderen gaat denken, dan is je gedrag heus deels daardoor bepaald, bewust en onderbewust, maar er zijn ook nog andere kanten in het contact. Het is niet slechts alleen maar zo doelmatig dat alleen dat voortplantingsinstinct telt. Doch soms is dit wel het geval, maar het zijn uitzonderingen.

  Ik weet dat het wetenschappelijk gewonnen heeft, maar dat betekent nog niet dat heel de wereld ook daadwerkelijk die kille, berekenende op nut-maximalisatie uitzijnde structuur is. Een paradigma is slechts een verklaringstheorie, en delen worden er ook echt goed door verklaard, doch het is niet het enige, en in het contact bijvoorbeeld speelt er heus meer. En ik denk zelfs ook dat er in het management plan meer waarden zitten. En deels helpen die de verkoop natuurlijk, maar ik denk ook dat mensen ook gewoon een product willen maken waar anderen blij van worden, dat anderen gebruiken, etc. En natuurlijk zijn er ook andere machtsspelen, economische beslissingen, manipulaties, etc. Maar het is iet alleen maar dat.

 • Profielfoto
  hatolex

  @Nora Nora,

  ik heb het niet over de mensen, maar over het bedrijf.

  En dat een bedrijf een goed product wil maken geloof ik ook wel, maar het moet wel worden verkocht.

  Wat ik dus zeg, is dat het hele Apple concept daar op is gericht. Dus inrichting, uitstraling, benadering en uitvoering is gericht op het creëren van een soort band tussen klant en product. En de de mens maakt deel uit van de benadering.

  Geloof mij, daar hebben 10talle mensen bij Apple over nagedacht, en het werkt blijkbaar.:lol:

 • Profielfoto
  Romper

  @NoraNora

  …je kunt er allerlei fylosofische analyses en second layer’s op los laten, akkoord. Maar waar je hier deelgenoot van bent is wederom een fraai stukje marketing conform de Apple doctrine. Een beproefd berdijfsconcept zoals je dat heden ten dage bij diverse multinationals ziet. Doel; koude, kille verkoop van producten, jóuw zuur verdiende geld, “Now that’s the core business” isn’t it?? Dat het in het geval van Apple quasi een sektarisch tintje heeft is exemplarisch. Welcome to the church…Dat jij daarnaast de menselijke maat voor het voetlicht brengt siert je. M.i. is de verpakking slechts het middel dat het uiteindelijk doel (€) dient.
  Immers, money rules…edit: …en ja enig cynisme is ook mij niet vreemd

 • Profielfoto
  KarelWillem

  It’s The Gospel of Apple.:)

  http://youtu.be/3obmXvFIxhQ

 • Profielfoto
  defores

  Ik kijk altijd naar de openingstijden voorkomt het lange wachten:idea:

 • Profielfoto
  sannepanne

  Onvoorstelbaar. Vooral die idioten in die blauwe shirtjes, high-five…

 • Profielfoto
  knekkie

  Ligt het nou aan mij of was het gewoon NIET druk met de opening?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat ligt aan jou ja.:)

  Vlak voor de Store stond rij 1.
  Dan in de gang van de Passage rij 2, die meerdere rijen breed was.
  Dan buiten rij 3, die ook meerdere rijen breed was.
  Dan van de McDonalds tot aan de passage de volgende aansluitende rij.

  Het was zeker minder dan in Amsterdam, maar toch was het een aardige groep die zich hier verzameld had.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ja, er zitten achter de schermen natuurlijk ook de verkoop gedreven beslissingen en markering, en ook de medewerkers zullen heus ten dele door verkoop gedreven worden, daarvan is per slot van rekening het bestaan afhankelijk van het bedrijf waarvoor ze werken. Maar het is niet slechts ongemeend theater in mijn ogen. Natuurlijk wordt er een sfeer neergezet, maar er staan daar ook gewoon heel veel mensen die je graag helpen, omdat ze dat hu eenmaal leuk vinden. Zoals veel mensen uiteindelijk toch in werk terecht komen waarvan ze bepaalde aspecten leuk vinden. Dat dit wordt ingezet om mede de verkoop op te schroeven, prima, maar dat maakt een enthousiasme en welwillendheid niet altijd nep of stom of dom of zielig in mijn ogen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  De énige èchte reden om naar de Passage af te rijzen, is die prachtige vulpennen winkel van Akkerman. Passage 15 is ècht de place to be!

 • Profielfoto
  Romper

  @Marius1976

  …Jôhh!!!…

 • Profielfoto
  hatolex

  @ Nora Nora,

  Nogmaals niemand beweerd dat alles nep dom stom of zielig is, alleen de drijfveer is commercie, dat is mijn (en van enkele anderen) punt.

  En de mensen die er staan zijn getraind, en over alles is nagedacht, niets gaat spontaan, alleen wij moeten wel de indruk krijgen dat dat zo is, en bij jou zijn zij daar in geslaagd volgens mij.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is zowel onzin als waar. Zoals in elke winkel.:)

  Vanzelfsprekend is over alles nagedacht.
  Het is geen filantropische instelling in een kraakpand in een achterbuurt.

  Het is een miljardenbedrijf, in één van de duurste winkelpanden per vierkante meter die je maar kunt vinden.

  Dan ga je niet zomaar spontaan een beetje staan freewheelen, in de hoop dat alles wel goed komt.

  Neemt niet weg, dat veel van de spontaniteit, het enthousiasme en de trots van het personeel wel degelijk echt is.

 • Profielfoto
  hatolex

  En als die Apple verkoper morgen een paar tientjes meer kan verdienen bij een andere computer boer wordt hij daar net zo trots enthousiast en spontaan.

  Dus ja,…..

 • Profielfoto
  knekkie

  Op naar de volgende Apple store in NL

  Eentje in het oosten van het land ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En als die Apple verkoper morgen een paar tientjes meer kan verdienen bij een andere computer boer wordt hij daar net zo trots enthousiast en spontaan…

  .
  Nee. Dat denk ik niet.
  Ik persoonlijk heb in ieder geval altijd het plezier in werken voor het geld laten gaan.

  En het overgrote deel van de medewerkers in een Apple Store willen daar ook écht werken.

  Dat fenomeen zie je ook bij seizoenswerkers bij de Efteling, of bij personeel in Disneyland. Hoewel er vaak elders beter verdiend kan worden, is het voor velen een droom die uitkomt als ze er mogen werken. Als je binding hebt met het bedrijf, en je hebt oprecht interesse in het product dat je verkoopt, dan is iets meer of minder loon niet van belang.

 • Profielfoto
  Bento

  Wanneer je iemand ontmoet in de periode dat langzaam aan aan kinderen gaat denken, dan is je gedrag heus deels daardoor bepaald, bewust en onderbewust, maar er zijn ook nog andere kanten in het contact. Het is niet slechts alleen maar zo doelmatig dat alleen dat voortplantingsinstinct telt. Doch soms is dit wel het geval, maar het zijn uitzonderingen.

  Mag ik even een teiltje. Gadverdamme. Gadverdamme. Gadverdamme.
  Ga jij je eens lekker op het Viva forum profileren!

 • Profielfoto
  Bento

  En als die Apple verkoper morgen een paar tientjes meer kan verdienen bij een andere computer boer wordt hij daar net zo trots enthousiast en spontaan…

  .

  Ik persoonlijk heb in ieder geval altijd het plezier in werken voor het geld laten gaan.

  ….en daarom kan je die kids van je niet meenemen op een behoorlijke vakantie.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Bento Nee, je mag geen teiltje, je kotst het maar lekker over jezelf heen:)

  Beterschap.

 • Profielfoto
  McNismo

  Echt niet leuk meer, OMT.

 • Profielfoto
  hatolex

  @ McNismo, ben het deels met je eens, maar als ik dit lees,

  quote van Nora Nora:

  Wanneer je iemand ontmoet in de periode dat langzaam aan aan kinderen gaat denken, dan is je gedrag heus deels daardoor bepaald, bewust en onderbewust, maar er zijn ook nog andere kanten in het contact. Het is niet slechts alleen maar zo doelmatig dat alleen dat voortplantingsinstinct telt. Doch soms is dit wel het geval, maar het zijn uitzonderingen.

  denk ik bij mij zelf, hoe fraai ook verwoord, wat heeft dat te maken met de opening van een Apple store.

  Dit lijkt me meer iets voor het filosofen forum.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Ik persoonlijk heb in ieder geval altijd het plezier in werken voor het geld laten gaan.

  ….en daarom kan je die kids van je niet meenemen op een behoorlijke vakantie.

  .
  Haha, mister happiness.

  Afgezien van wat jij een behoorlijke vakantie noemt, kan IK in ieder geval zeggen dat ik 24 uur per dag voor ze klaar stond en sta (en dat ook kón doen).

  En niet alleen ‘s-ochtends uitzwaaien en ‘s-avond welterusten zeggen.:)

  Al het geld van de wereld neemt dat niet van ons af toch?


  We dwalen wel heel erg af van het oorspronkelijke onderwerp.

  Het is al met al een zeer fraaie Apple Store geworden.
  En absoluut een aanwinst voor de Passage.

 • Profielfoto
  Romper

  @hatolex
  “Dit lijkt me meer iets voor het filosofen forum”

  Wat denk jezelf?;!

 • Profielfoto
  hatolex

  Zou ook het Prenatal forum kunnen zijn.

  Maakt me overigens niets uit ik kom daar namelijk nooit..

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Juist, het heeft weer even geduurd, maar we zijn weer thuis;)

 • Profielfoto
  yellow

  Mooie winkel. Wanneer verhuizen ze naar het pand van Maison de Bonneterie, 100 meter verderop?:lol:

 • Profielfoto
  Haike

  ….en daarom kan je die kids van je niet meenemen op een behoorlijke vakantie.

  Moeten we het toch eerst eens hebben over wat een die zogenaamde “Behoorlijke vakantie” van jou inhoudt. En zolang daar jij daar de definitie niet van kan geven, loop je weer eens flink in je eentje voor de muziek uit….