Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2014

Apple neemt social media-man Nike over

Volg jij @Apple op Twitter? Waarschijnlijk niet, het bedrijf uit Cupertino doet weinig met sociale media. Behalve losstaande accounts voor de App Store en iTunes wordt amper gebruik gemaakt van marketing via Twitter, Facebook of Instagram en YouTube.

Mogelijk komt daar de komende tijd verandering in. Apple heeft Musa Tariq aangenomen, hij was voorheen hoofd van de sociale media afdeling van Nike en hield zich daarvoor bij Burberry bezig campagnes op sociale media. Tariq is niet de eerste medewerker van Nike of Burberry die overstapt naar Apple. Eerder stapte voormalig Burberry-CEO Angela Ahrendts al over.

De nieuwe social media ninja van Apple maakte in 2011 naam door een succesvolle Twitter-campagne voor Burberry te lanceren. Tijdens de London Fashion Week werden door het modemerk onder de noemer ‘Tweetwalk’ exclusieve informatie en previews van hetgeen op de catwalk gedeeld.

Later zette Tariq YouTube in om een nieuwe voetbalschoen voor Nike onder de aandacht te brengen. Hij liet atleten de nieuwe schoen beschrijven zonder dat deze zichtbaar was. Nu zien we Apple niet direct de iPhone 6 via YouTube teasen, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden te bedenken.

https://www.youtube.com/watch?&v=EYWMGSGWr_0

Het is waarschijnlijk dat Apple’s nieuwe topvrouw Angela Ahrendts een rol heeft gespeeld bij het aannemen van Musa Tariq. Hij werkte eerder al voor de voormalig Burberry-CEO, de twee kunnen het naar verluidt goed vinden.

Nieuwe Apple-medewerkers komen de laatste tijd uit de sport- en modebranche. Eerder nam de iPhone-maker al diverse medewerkers van Nike over, recent werd ook de salesmanager van horlogemerk TAG Huer aangenomen. Worden social, fit en fashionable de nieuwe toverwoorden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple neemt social media-man Nike over
Sluiten