Maarten
Maarten Nieuws 27 augustus 2014

Apple introduceert nieuwe iAd-formaten

Heb je een populaire app, dan is er met Apple’s advertentie­systeem iAds veel geld te verdienen. Denk maar aan de ontwikkelaar van Flappy Bird die uiteindelijk meer dan $50.000 per dag verdiende. Gisteren heeft Apple twee nieuwe iAd-vormen toegevoegd.

Voorheen was het mogelijk om via een kleine banner boven of onderin het scherm een advertentie te tonen. Ook kon de reclame door middel van een ‘MREC’, een middelgroot vierkant in het midden van het scherm aan de gebruiker getoond worden. Deze opties zijn nu uitgebreid met een advertentie op volledig scherm en een pop-up video. 

De nieuwe iAd-formaten (klik voor vergroting)

Deze nieuwe vormen bieden nieuwe kansen voor de ontwikkelaars van freemium apps. De advertentie op volledig scherm kan tussen twee schermen in een app getoond worden of als pop-up verschijnen. De pre-roll video is er ook op gericht om het scherm volledig over te nemen en kan video’s bevatten met een lengte van 15, 30 of 60 seconden. Beide nieuwe vormen zijn beschikbaar voor zowel iPhone, iPod Touch als iPad. Naast deze nieuwe advertentievormen heeft Apple het iAd-systeem ook beschikbaar gesteld in Rusland en Zwitserland. De nieuwe functies zijn per direct beschikbaar.

Met een klein bericht introduceerde Apple de nieuwe iAd-formaten

Met de komst van een grotere, nieuwe iPhone worden dit soort grote advertenties erg interessant voor ontwikkelaars. Een grote hoeveelheid content op het scherm van de eindgebruiker, gebaseerd zijn of haar interesses, is een rendabele advertentievorm. Andere advertentieplatformen bieden deze functies al langer aan. De prijzen voor de twee nieuwe advertentievormen zijn uiteraard hoger dan de kleinere advertenties. Desalniettemin goed nieuws voor ontwikkelaars, maar of de eindgebruiker er ook gelukkig van gaat worden…

Bron: Apple Developer via AppleInsider

Reageer op artikel:
Apple introduceert nieuwe iAd-formaten
Sluiten