Apple maakt app-afkeuringstop-10

3 reacties

Er is door ontwikkelaars al het nodige gemopperd op Apple wanneer hun app of app update door Apple werd afgekeurd. Nu geeft Apple met een speciale pagina op de developer-portal inzage in de meest voorkomende redenen voor afkeur.

Apple heeft al vanaf het begin van de App Store guidelines waarin staat waaraan apps moeten voldoen. Volgt een ontwikkelaar deze guidelines netjes, dan zal goedkeuring meestal in een keer goed gaan. Uit de nu gepubliceerde pagina blijkt dat veel ontwikkelaar dat niet goed genoeg doen.

Zo wordt bij 8% van de apps door het review-team bugs ontdekt en bevat 4% van de apps Lorem ipsum-placeholder-tekst. In 14% van de gevallen heeft het review team meer informatie nodig om een goed oordeel te kunnen vellen.

De top 10 redenen voor afkeur onderaan de nieuwe pagina wordt wekelijks door Apple bijgewerkt. Dat maakt het voor ontwikkelaars interessant om deze pagina zo nu en dan te bezoeken.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Het zou nu alleen nog mooi zijn als er ook limieten worden gesteld aan apps die al lang niet meer geupdated zijn. Op een nieuwe iOS-versie werken apps soms ineens heel anders of helemaal niet meer, dus moeten ze dan ook uit de App Store worden geknikkerd.

  Hetzelfde met alle apps die nog 960 pixels hoog zijn, als straks de iPhone 4S verleden tijd is wordt het tijd om alle nog-niet-geoptimaliseerde apps eruit te gooien of een deadline te stellen waarin een update van de app moet worden gedaan.

  Kwantitatief mag de App Store goed zijn, de kwaliteit van het aanbod mag nog wel wat hoger. Bezem erdoor.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Dus iedereen met een wat oudere iPhone mag volgens jou de boom in??

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Nope. Ik heb het over compatibility met 4”-schermen wat een app moet hebben.

  Alle apps kunnen terugschalen naar 960 pixels om de simpele reden dat er nog 3,5” apparaten zijn die de recentste versie van iOS kunnen draaien.
  Er hoeft dus niets te veranderen aan het aanbod voor de 4/4S, ontwikkelaars moeten met hun tijd meegaan.