Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2014

Apple brengt OS X Yosemite beta 5 uit, maar niet als publieke beta

Naast de vijfde beta van iOS 8 is maandagavond ook een nieuwe betaversie van OS X 10.10 Yosemite uitgebracht. Het betreft developer preview 5 met een grootte van 1,12 GB. Ontwikkelaars kunnen de update via de Mac App Store downloaden.

Eindgebruikers die zich aan hebben gemeld voor de publieke betatest van Yosemite hebben geen nieuwe versie gekregen, de software voor de publieke beta loopt niet gelijk met die voor ontwikkelaars. Bekijk een overzicht van de opvallendste wijzigingen in de nieuwe versie.

Indicatoren voor helderheid, volume, toetsenbordverlichting
De indicator die in beeld komt bij het regelen van het volume, de schermhelderheid en de toetsenbordverlichting is opnieuw ontworpen. De afzonderlijke stappen zijn duidelijker zichtbaar.

Verbetering of niet? De meningen lopen uiteen.

Rekenmachine met mooiere blur
Het zit ‘m in de details, de rekenmachine is onderhanden genomen. Het uitslagen-venster heeft nu mooiere blur.

Links OS X Yosemite 10.10 beta 4, rechts beta 5.

Volledige url tonen in Safari
In Yosemite laat Safari alleen de domeinnaam van de website die bezocht wordt zien, de volledige URL wordt niet langer weergegeven. Onder de optie Voorkeuren > Geavanceerd is in te stellen dat het volledige websiteadres toch weer getoond wordt.

Volledige webadres tonen weer mogelijk in beta 5.

Beschikbaarheid en publieke beta
Hoewel de nieuwe versie van OS X pas in oktober van dit jaar verwacht wordt, kan iedereen alvast een voorproefje gebruiken. Apple heeft namelijk een publieke betaversie beschikbaar gesteld. Geïnteresseerden kunnen zich als tester aanmelden via Apple Seed. Lees voor het installeren van de publieke beta eerst onze tips voor optimaal gebruik.

Reageer op artikel:
Apple brengt OS X Yosemite beta 5 uit, maar niet als publieke beta
Sluiten