Apple: App Store goed voor half miljoen Europese banen

7 reacties

Apple zet Europa in de spotlight, in een nieuwe sectie op de Apple-website worden een aantal indrukwekkende cijfers over Apple en de Europese economie op een rij gezet. Zo zijn er 280.500 geregisterde iOS- of OS X-ontwikkelaars binnen Europa actief.

Van al die ontwikkelaars komen er 18.300 uit Nederland. Daarmee is Nederland een van de grootste Europese app-economieën, groter dan bijvoorbeeld Spanje, Zweden of Zwitserland. Al die Europese ontwikkelaars verdienen volgens de cijfers van Apple bij elkaar zo’n 6,5 miljard dollar (4,9 miljard euro) met hun apps voor iPhone, iPad en Mac.

De iPhone-maker heeft verder becijferd dat App Store goed is voor bijna een half miljoen Europese banen. Om precies te zijn hebben 497.000 Europeanen werk dat direct te maken heeft met de App Store voor iOS of Mac. Daarnaast zijn er nog eens 21.000 openstaande vacatures voor iOS-ontwikkelaars.

app-eco-520
Landen met de meeste Apple-ontwikkelaars op een rij.

Naast de banen die bestaan dankzij de App Store, hebben 132.000 Europeanen werk dat direct of indirect met Apple-producten te maken heeft. Denk daarbij aan Apple Premium Resellers, iPhone-reparateurs en toelever­anciers van Apple zelf. De diverse Apple Stores en andere Apple-kantoren houden 16.000 Europese Employees van de straat.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Nooit echt beseft dat er zoveel mensen aan verschillende apps werken, top voor de werkgelegenheid!

 • Profielfoto
  H.deweg

  dat is toch best wel indrukwekkend.

 • Profielfoto
  Zakske

  Nooit echt beseft dat er zoveel mensen aan verschillende apps werken, top voor de werkgelegenheid!

  Het overgrote deel van de mensen die apps voor iOS ontwikkelen komen niet eens uit de kosten. Het is dus meer een hobby dan een vorm van werkgelegenheid.

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, daar ben ik me ook terdege bewust van, maar dat die mensen ervaring en kennis rijker van zijn geworden, is ook mooi meegenomen voor ze. Ook al hebben ze niets aan overgehouden. Het lijkt mij gewoon steeds moeilijker om een innoverende, unieke app te bouwen en te promoten. Ook daarom was ik verbaasd over de cijfers in het artikel.

 • Profielfoto
  erikrydfors
 • Profielfoto
  Nosferatu

  Is Joseph Goebbels tegenwoordig in dienst bij Apple?

 • Profielfoto
  html-junky

  Prachtige cijfers, maar dat Apple goed voor de economie en werkgelegenheid is wisten we eigenlijk al