Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 augustus 2014

Apple: App Store goed voor half miljoen Europese banen

Apple zet Europa in de spotlight, in een nieuwe sectie op de Apple-website worden een aantal indrukwekkende cijfers over Apple en de Europese economie op een rij gezet. Zo zijn er 280.500 geregisterde iOS- of OS X-ontwikkelaars binnen Europa actief.

Van al die ontwikkelaars komen er 18.300 uit Nederland. Daarmee is Nederland een van de grootste Europese app-economieën, groter dan bijvoorbeeld Spanje, Zweden of Zwitserland. Al die Europese ontwikkelaars verdienen volgens de cijfers van Apple bij elkaar zo’n 6,5 miljard dollar (4,9 miljard euro) met hun apps voor iPhone, iPad en Mac.

De iPhone-maker heeft verder becijferd dat App Store goed is voor bijna een half miljoen Europese banen. Om precies te zijn hebben 497.000 Europeanen werk dat direct te maken heeft met de App Store voor iOS of Mac. Daarnaast zijn er nog eens 21.000 openstaande vacatures voor iOS-ontwikkelaars.

Landen met de meeste Apple-ontwikkelaars op een rij.

Naast de banen die bestaan dankzij de App Store, hebben 132.000 Europeanen werk dat direct of indirect met Apple-producten te maken heeft. Denk daarbij aan Apple Premium Resellers, iPhone-reparateurs en toelever­anciers van Apple zelf. De diverse Apple Stores en andere Apple-kantoren houden 16.000 Europese Employees van de straat.

Reageer op artikel:
Apple: App Store goed voor half miljoen Europese banen
Sluiten