Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 augustus 2014

Anonieme mening via app verboden in Brazilië

De app Secret was enkele maanden geleden een enorme hype. Iedereen kan vanaf zijn telefoon ‘secrets’ posten die vrienden en landgenoten kunnen zien. Van berichten over familie-geheimen tot bekentenissen over seks met BN’ers, het werd anoniem gepost.

Die vrijheid om je anoniem uit te spreken is niet in alle delen van de wereld vanzelfsprekend. In Brazilië is anonieme vrijheid van meningsuiting bij wet verboden. Meningsuiting mag, maar niet anoniem. Dat is precies waar secret een platform voor biedt, de is app uit de Braziliaanse App Store gehaald.

Dit is het gevolg van een gerechtelijke uitspraak. Apple moet de App binnen tien dagen uit de App Store halen én van toestellen wissen. De iPhone-maker voldoet altijd aan lokale wetgeving, en vraagt app-makers expliciet hetzelfde te doen. Daarom is het bye bye Secret in Brazilië.

Uit de App Store Guidelines:

Apps must comply with all legal requirements in any location where they are made available to users. It is the developer’s obligation to understand and conform to all local laws.

Uit de Grondwet van Brazilië

IV. the expression of thought is free, and anonymity is forbidden;

Afbeelding via 9to5Mac

Volgens berichtgeving uit het Zuid-Amerikaanse land heeft Apple de app nog niet van de iPhones van gebruikers verwijderd. Het zou de eerste keer zijn dat deze mogelijkheid actief door Apple gebruikt wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anonieme mening via app verboden in Brazilië
Sluiten