‘Aankondiging iWatch gelijk met iPhone 6’

25 reacties

Tot vandaag werd op basis van geruchten aangenomen dat de aankondiging van de iWatch later zou plaatsvinden dan 9 september. Het vaak goed ingelichte Re/code weerlegt dit vandaag en spreekt over een gecombineerde aankondiging.

Eerder werd door de, in de regel goed geïnformeerde, journalist John Paczkowski van Re/code de maand oktober genoemd voor de aankondiging van de iWatch. In een nieuwsbericht wat woensdagavond verscheen, neemt hij zijn beweringen terug op basis van door hem verkregen informatie. De iWatch wordt volgens Paxzkowski samen met de iPhone 6 op 9 september aangekondigd.

Dat de aankondiging gelijk met die van de iPhone 6 zal plaatsvinden, zegt helaas nog niets over het moment wanneer deze te koop zal zijn. De geruchten wijzen tot nu toe op een verkoop nét voor kerst 2014 of begin 2015. De focus van de iWatch zal liggen op gezondheid. Aangenomen wordt dat het bandje verschillende sensoren zal bevatten die biometrische informatie kunnen verzamelen voor de iOS 8 app Health.

Apple heeft voor de ontwikkeling van de iWatch een groot team samengesteld met veel specialisten op uiteenlopende gebieden. Zowel mensen met verstand van mode, als specialisten op het gebied van biometrische sensoren werken aan Apple’s nieuwe gadget. Ook zijn er een aantal ex-medewerkers van Nike’s Fuelband team aangetrokken om het team te ondersteunen.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ben benieuwd!!

 • Profielfoto
  Sunny61

  Dan zullen we dus gelijk weten ‘hoe laat het is’

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Vraag me af of het een echte aankondiging word of meer een soort van mac pro achtige sneak peak

 • Profielfoto
  polansky

  Nou ik heb er weinig hooggespannen verwachtingen van.

  Eerst maar eens zien of het een ‘game changer’ wordt of gewoon een ‘flop’.

  Volgens mij is het ding overhyped en heeft het alleen interesse bij wat apple freaks.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Dan zullen we dus gelijk weten ‘hoe laat het is’

 • Profielfoto
  Niels

  En waar blijft de invite naar de media voor het iPhone event? Meestal is dit toch twee weken voor het event? Betekend dit ‘uitstel’ naar 16 september of later?

 • Profielfoto
  Mr.Bonzo.

  En waar blijft de invite naar de media voor het iPhone event? Meestal is dit toch twee weken voor het event? Betekend dit ‘uitstel’ naar 16 september of later?

  goed punt

 • Profielfoto
  roeien01

  @NielsDam: meestal worden de uitnodigingen voor het event een week van te voren de deur uit gedaan

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  de iwatch voegt helemaal niks toe.

 • Profielfoto
  wensink

  Kun je dat ook onderbouwen? Of kun je alleen maar roepen wat je van iemand anders gehoord hebt?

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Ben benieuwd. Ik zou het trouwens ook njet erg vinden om een jaartje te wachten. Als er maar een geweldig product uit komt. Niet dat je eerst eigenlijk weer op de ‘iWatch 2’ moet wachten voordat de functionaliteiten fatsoenlijk geregeld zijn.

 • Profielfoto
  mmww

  @BartFolkers reken daar maar niet op. De 1e generatie kun je meestal beter overslaan.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Jaaaaaa, hebbuuuhhhhnn!!! Oh wacht, horloge? Die zit toch op je telefoon?

 • Profielfoto
  Aidovive

  De iWatch wordt een verlengstuk van de iPhone waar medische sensoren worden ingebouwd. Misschien kan hij zelfs via wifi of 3g verbinden met je iPhone op een andere plek. Zodat je, wanneer je je iphone thuis bent vergeten toch gewoon gebeld kunt worden of berichten kunt ontvangen. Bij het sporten is de iWatch al helemaal een uitkomst omdat je op je pols alles kunt bedienen.

  Ik denk nu al dat het een succes gaat worden.

 • Profielfoto
  SvS

  Ach ik heb sinds de zomer na paar jaar weer een horloge (analoog, zonder digitale poespas) om, van een Zwitsers merk. En ik moet zeggen; ik ben blij dat ik weer horloge om heb. Kan ik mobiel wat vaker thuis laten. Waar ik hier nu mee wil zeggen, is dat het best wel een succes kan worden ipv dat mensen denken, ja tijd kan je ook op je mobiel kijken.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik ben benieuwd. Echter denk ik dat er wel een paar maanden tussen introductie en verkoop kan zitten. Even een geschiedenisles: tussen de introductie en verkoopdatum van de eerste generatie iPhone zat 5 maanden, tussen de introductie en verkoopdatum van de iPad zat 2 maanden.

 • Profielfoto
  McNismo

  Shit, ik heb gewoon geld tekort!!
  Poosje bezig geweest om een berg geld bij elkaar te sprokelen voor een nieuwe MacPro die ik volgende maand ga bestellen.
  Komt er ook een Iphone 6 uit, en dan waarschijnlijk ook nog de iWatch.
  Ik wil het allemaal!!!

 • Profielfoto
  SvS

  @Xcode, Eerste iPhone was toen nog niet af. Nog veel problemen, maar Jobs wilde het toen al presenteren.

  @McNismo, december = kadomaand, je kan nog 2 maanden extra sparen om het zelf onder de boom te leggen;-) Ik herken je probleem:D

 • Profielfoto
  McNismo

  :D

  Ja, ik kan ook nog wat aan die ouwe klaas vragen!

 • Profielfoto
  Petje

  de connectie van de iWach met de iPad of iPhone gaat vast en zeker via Bluetooth 4.1. Dat is qua afstand goed te doen en het gebruikt nauwelijks energie.

 • Profielfoto
  sannepanne

  McNismo 1 uur geleden
  :D

  Ja, ik kan ook nog wat aan die ouwe klaas vragen!

  Ja, of een keer tevreden zijn met wat je hebt…

 • Profielfoto
  McNismo

  Ja, dat kan ook.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @mmww: Ik bekijk Apple meestal met een kritische blik in plaats van een roze Apple bril op te zetten. Maar ere wie ere toekomst, Apple heeft zelfde een grote fout bij het lanceren van nieuwe hardware. Sterker nog, updates hebben vaker fouten gehad dan de lancering.

 • Profielfoto
  wdele
 • Profielfoto
  Macnido

  De iWatch zou de oplossing kunnen zijn die Steve Jobs in gedachte zou kunnen hebben gehad.

  In de iPhone zit een soort kompas (vibrerende metalen plaatjes) welke klein genoeg is om in een “polsband” te plaatsen. Te gebruiken als pedometer maar ook als afstandsbediening. Deze zou kunnen fungeren als een soort 3D muis die in de ruimte (tov een desktopmuis) meerdere Apple producten zou kunnen aansturen. Pols naar links roteren is “nummer terug”, pols naar voren is “geluidsniveau verhogen” en met vingers knippen is “bevestigen”. Of naar rechts roteren is volgend tv-kanaal. Naast de medische sensoren zou de batterij kinetisch geladen kunnen worden (lekker groen).

  Uiteindelijk zou de iWatch de aansturing/herkenning kunnen worden voor de domotica in je huis.

  We gaan het zien (watch):razz: