Maarten
Maarten Nieuws 27 augustus 2014

‘Aankondiging iWatch gelijk met iPhone 6’

Tot vandaag werd op basis van geruchten aangenomen dat de aankondiging van de iWatch later zou plaatsvinden dan 9 september. Het vaak goed ingelichte Re/code weerlegt dit vandaag en spreekt over een gecombineerde aankondiging.

Eerder werd door de, in de regel goed geïnformeerde, journalist John Paczkowski van Re/code de maand oktober genoemd voor de aankondiging van de iWatch. In een nieuwsbericht wat woensdagavond verscheen, neemt hij zijn beweringen terug op basis van door hem verkregen informatie. De iWatch wordt volgens Paxzkowski samen met de iPhone 6 op 9 september aangekondigd.

Dat de aankondiging gelijk met die van de iPhone 6 zal plaatsvinden, zegt helaas nog niets over het moment wanneer deze te koop zal zijn. De geruchten wijzen tot nu toe op een verkoop nét voor kerst 2014 of begin 2015. De focus van de iWatch zal liggen op gezondheid. Aangenomen wordt dat het bandje verschillende sensoren zal bevatten die biometrische informatie kunnen verzamelen voor de iOS 8 app Health.

Apple heeft voor de ontwikkeling van de iWatch een groot team samengesteld met veel specialisten op uiteenlopende gebieden. Zowel mensen met verstand van mode, als specialisten op het gebied van biometrische sensoren werken aan Apple’s nieuwe gadget. Ook zijn er een aantal ex-medewerkers van Nike’s Fuelband team aangetrokken om het team te ondersteunen.

Reageer op artikel:
‘Aankondiging iWatch gelijk met iPhone 6’
Sluiten