Zwitserse horlogeman aan iWatch-team toegevoegd

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Er is een nieuwe grote naam aan het iWatch-team toegevoegd. Dit keer geen expert op het gebied van fitness of gezondheid, maar de verkooptopman van de Zwitserse horloge-maker TAG Heuer. Waarschijnlijk gaat de topman, van wie de naam niet bekend is gemaakt, Apple helpen bij het in de markt zetten van de iWatch.

TAG Heuer is onderdeel van het conglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy dat ook de horlogemerken Hublot en Zenith voert. Jean-Claude Biver, directeur van de horloge-tak van het bedrijf, bevestigde de overstap van de verkooptopman naar Apple in een gesprek met CNBC.

De sales manager is afgelopen week naar Apple overgestapt, zo vertelde Biver. Hij noemt in het interview bovendien specifiek de iWatch als product waar zijn ex-medewerker aan gaat werken. Apple zelf zwijgt over de iWatch en de overstap van grote namen uit de horloge- en gezondheidswereld.

Hoe technologisch goed een horloge ook in elkaar kan zitten, het ontwerp is bij een modegevoelig object minstens van even groot belang. Daarbij komt een Zwitsers oog dat alles van de horlogemarkt weet zeker van pas.

iWatch-concept: Gábor Balogh
Een van de vele iWatch-concepten.

Volgens de laatste geruchten komt de iWatch nog dit jaar op de markt en bevat deze meer dan 10 sensoren die fitness- en gezondheidsdata meten. Eerder nam Apple al diverse prominenten over om aan de iWatch te werken.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  venco58

  Weet niet of Apple zo blij is met deze uitspraak.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Die smartwatch van Apple dat gaat wat worden niet normaal.
  Ze trekken het helemaal naar een hoger plan. De samsungs kosten €200 maar die van Apple wordt zo’n €500+ en dan zul je zien dat iedereen het normaal gaat vinden. Net als met de iPhone. Steve Balmer lachte Apple toen nog uit haha.
  Ze gaan precies hetzelfde doen als ze met de smartphone hebben gedaan echt vet!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Bij elke “grote naam” die aan het iWatch-team wordt toegevoegd stijgt de prijs van de iWatch.. Het ding mag wel heel mooi worden:-)

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Nu denkt iedereen nog huh huh smartwacht nee joh wat moet ik er mee.
  Precies hetzelfde was het met de iPad, dat ding kreeg zoveel kritiek dat het onnodig was en wat blijkt nu iedereen moet zo’n ding hebben. Geweldig vindt ik hetl go Apple!

 • Profielfoto
  Zakske

  De samsungs kosten €200 maar die van Apple wordt zo’n €500+ en dan zul je zien dat iedereen het normaal gaat vinden. Net als met de iPhone.

  De iPhone is met name hyper populair in landen waar je hem zogenaamd “gratis” krijgt bij een abonnement (US, UK, JP, NL, enz.). Vervolgens dok je iets van €40 per maand voor een kleine hoeveelheid belminuten / data en de rest gaat naar het afbetalen van je telefoon. Als je het sec bekijkt leven al die kopers ver boven hun stand, anders zouden ze hem niet op afbetaling kopen.

  Apple haalt tegenwoordig haast driekwart van haar winst uit de iPhone, de rest is dus bijzaak. Een smartwatch kun je vergelijken met een iPad; een stuk goedkoper dan een iPhone en met een lagere winstmarge, omdat je niet aan een abonnement vast zit. Als jij €500+ voor zo’n ding wil betalen vind ik prima, maar voor dat geld en een paar flappen extra koop je al een MacBook Air.

  Just my $0.02…

 • Profielfoto
  polansky

  Je hebt hem al gezien begrijp ik John Henry?

  Misschien wordt het wel gewoon een grote flop.
  Het is heus niet zo dat alles dat Apple maakt ‘goud’ wordt…

  Wie kent hem nog:
  – de iPod Hi-Fi…
  – de knoploze iPod Shuffle (3e generatie)
  – de iPod Photo
  – de Pippin…
  – de QuickTake
  – eWorld
  (alhoewel dat wel zijn tijd ver vooruit was (eerste social media platform) en nu een grote hit zou zijn denk ik)
  – de geweldige Puck Mouse
  – de Newton
  – Macintosh TV
  – de Lisa..
  – The Power Mac G4 Cube (ook al is ie nog steeds prachtig)
  – Apple TV…

  En om eerlijk te zijn ben ik inderdaad behoorlijk sceptisch over een ‘wonderhorloge’. Ik zie niet hoe een horloge mijn leven gaat veranderen als ik alles gewoon ook via een handcomputertje kan. Mijn iPhone is prima en ik zie niet in waarom ik naast een iPhone van 700 Euro straks een horloge nodig heb van nog eens 500 of 600 euro… Dat wordt dan altijd nog eerder het een óf het ander….

 • Profielfoto
  knekkie

  Het zou goed kunnen dat Apple alle expertise in huis haalt om healt kit klaar te stomen en compatibel te maken op alle 3rd party hardware die er gebruik van kan en moet gaan maken.

  Of Apple moet toch zelf brood zien in een over featured fitnes tracker

 • Profielfoto
  Ce

  Hmmmm..hebben we hier te maken met het fenomeen dat goeie marketing een (veel te) hoge verkoopprijs moet gaan rechtvaardigen?

 • Profielfoto
  essiw

  @Zakske, Volgensmij haalt Apple meer winst uit de 30% inkomsten van de iOS apps dan door de verkoop van iPhones.

 • Profielfoto
  Zakske

  Volgens mij haalt Apple meer winst uit de 30% inkomsten van de iOS apps dan door de verkoop van iPhones.

  Die dertig procent die ze op apps verdienen stelt weinig voor, het grote geld komt van de iPhone.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als de iWatch maar niet net zo saai en lelijk wordt als op de foto bij dit artikel! Alles wat ik nodig heb zit al in mijn iPhone. De enige echte meerwaarde die Apple aan de iWatch kan geven (naast een fraai design etc) is écht belangwekkende info over je gezondheid en conditie in Health Kit. Verzameld door eigen sensors. Dán kan het groot worden. De geplande experimenten van Apple met het Radbout Medisch Centrum in Nijmegen zijn wat dat betreft hoopgevend. Als Apple aannemelijk kan maken dat de iWatch je gezondheid goed kan monitoren en risico’s kan verlagen en daarbij ook voor sporters je conditie op een slimme manier in de gaten houdt, dan gaat het werken. En dan willen mensen ook betalen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als gezondheidsrisico’s goed gemonitord kunnen worden met de iWatch en deze – zoals op de Keynote is gezegd – zelf anderen (familie of zelfs arts of ziekenhuis) kan waarschuwen om bijvoorbeeld een dreigende hartaanval te voorkomen, kan ik me zelfs voorstellen dat ziektekostenverzekeringen mee gaan betalen aan de aanschaf van de iWatch, omdat dan niet alleen de gezondheid wordt gemonitord maar daardoor ook (grote) medische kosten kunnen worden vermeden. Zoiets zou een giga gat in de markt zijn. Daar kunnen geen fitbandjes of stappentellers tegenop!

 • Profielfoto
  Ce

  Ik krijg zo langzamerhand het idee dat de iWatch een welhaast wonderbaarlijk apparaat moet worden dat zo ongeveer alles qua gezondheid kan meten, dat kan bijdragen aan een kostenreductie in de gezondheidszorg, sporters helpt aan betere prestaties, bijdraagt aan de afname van het aantal sterfgevallen…..en dat allemaal met een horloge. Een horloge wat geen bloed af kan nemen voor allerlei onderzoeken, niet de bloeddruk op kan meten, geen hartfilmpje kan maken, geen echo en geen scan kan maken etc. om nog maar te zwijgen dat de zorg wordt overbelast door allerlei foutmeldingen als gevolg van onoordeelkundig gebruik, jailbreak, bugs in software of foutieve interpretaties van de gebruiker. Vergeet niet…het is een commercieel product. Je moet er toch niet aan denken dat straks op enig moment duizenden mensen de zorg in rennen om de simpele reden dat hun horloge iets aangeeft wat na ECHT onderzoek niet blijkt te kloppen.

  Het mag allemaal een gat in de markt zijn, het monitoren van gezondheid is een serieuze aangelegenheid. Ik laat dit liever over aan de specialisten dan aan een fabrikant van computers en telefoons. Wat gaan we doen met aansprakelijkheid in geval van fout-positieve of fout-negatieve data?? Jouw hartaanval heeft het horloge niet zien aankomen of andersom…je denkt een hartaanval te krijgen maar daar blijkt absoluut geen sprake van? Alleen de gedachte al voelt absurd.

  tenslotte nog dit: Ik lees vaker wat over het in dienst nemen van design- of marketing specialisten dan het aantrekken of samenwerken met medisch specialisten, d.w.z. dat laatste hoor/lees ik eigenlijk nooit. Ik denk dat de IWatch een iets “luxere” stappenteller en hartslagmeter wordt waarmee je oppervlakkig een paar gezondheid gerelateerde zaken kunt monitoren. Zou Apple op dit gebied echt het Ei van Columbus ontdekt hebben zou men het nu al commercieel van de daken geschreeuwd hebben, samen met toonaangevende instanties in de gezondheidszorg….en niet een dure marketingdeskundige van Tag Heuer inhuren die moet gaan proberen iets voor veel geld te verkopen wat z’n geld eigenlijk niet waard is.

 • Profielfoto
  polansky

  Dat zie ik heel anders Mac Aan Zee.

  Het interesseert mij totaal niet hoe hoog mijn suikerspiegel is, wat mijn hartslag is, mijn BMI, of andere zaken. Prima als een ander dat wil weten voor zichzelf, maar ik ben niet zo obsessief om te weten of ik wel voldoende gezond leef.

  Daarnaast zou het weleens een grote inbreuk kunnen worden op mijn privacy en de manier waarop ik mijn leven wil leiden.

  Voor je het weet stelt je ziektekostenverzekeraar je verplicht om zo’n idioot horloge te moeten dragen omdat zij continu een risicoanalyse wil kunnen maken, afhankelijk van wat dat ‘horloge’ voor informatie kan verzamelen…

  Nee, dank je. Een commercieel horloge hoort geen andere commerciele organisatie te kunnen spekken (de verzekeraars) die straks gegevens over jou willen verzamelen voor hun eigen winstbejag.

  Ik zie het al helemaal gebeuren.
  Jij betaald Apple eerst voor een horloge. Apple verzamelt alle gegevens over je ‘gezondheid’. Je verzekeraar betaalt Apple om die gegevens over jou te kunnen kopen….

  Leuk vooruitzicht….
  Apple en je verzekeraar dicteren daarmee straks hoe jij je leven nog mag leven.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @polansky Juist, ik begin er niet eens aan om hierop inhoudelijk te reageren;)