Volume Purchase Program ook voor ons!

Door: Jan David Hanrath - 4 reacties

Wanneer je Apple apparaten inzet op een school of in een bedrijf, was je in Nederland en België altijd een beetje achtergesteld op de in de ogen van Apple ‘grote landen’ als Amerika, Canada, Engeland en dergelijke. Zij konden namelijk vanuit het bedrijf of de school in bulk licenties kopen voor betaalde iOS en Mac Apps en iBooks en wij waren overgeleverd aan gratis apps, Gutenberg-boeken of individuele aanschaf.

Daar gaat eindelijk verandering in komen, want Apple’s Volume Purchase Program (VPP) voor bedrijven en onderwijs breidt uit naar 16 nieuwe landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg.

Om gebruik te maken van VPP registreer je een bedrijf of school bij Apple, maak je een speciaal Apple ID aan en selecteer je in de speciale VPP Store een app. Je geeft de gewenste hoeveelheid licenties aan en rekent het af met een credit card. Voor scholen kunnen App ontwikkelaars korting geven. Vervolgens krijg je een lijst met inwisselcodes die je kunt verdelen onder je medewerkers, scholieren, of in kunt voeren in Apple Configurator of een Mobile Device Management (MDM) omgeving.

Sinds vorig jaar kun je wanneer je gebruik maakt van Configurator of MDM uitgegeven inwisselcodes intrekken, zodat een hoog personeelsverloop niet tot onnodige kosten voor apps leidt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Nickvd

  Nu nog de verplichting voor het gebruik van Credit Cards laten vervallen.
  Dat is zeker binnen Nederlandse bedrijven geen gemeen goed.

 • Profielfoto
  Max14

  Dat werd tijd. Wel heel prettig!

 • Profielfoto
  hardstylemaster

  A knnii kk ko

 • Profielfoto
  cmug

  He, he, werd ook wel tijd. Maar mooi en wijs gegeven, prima. Maar laten ze bij Apple wel even informeren hoe het werkveld werkt en niet hun eigen route uitstippelen. Betalen is bijna onmogelijk als het niet op rekening geleverd kan worden. En smeken om geld en dan vervolgens bij de supermarkt om de hoek een iTunes kaart kopen om een bestelling te kunnen doen, die work-flow, daar ben je snel flauw van. Maar is wel de praktijk, zou houdt het behouden ICT personeel zijn PC inventaris in zijn monopoly positie.