Vakantietip: Ontdek door locals aangeraden restaurants met Citytrip

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Hoewel het vervelende weer niet voor een vakantiegevoel zorgt, is de tijd van koffers pakken en op reis gaan weer aangebroken. Daar komt een iPhone als handzame reisgids prima van pas. Maar hoe ontdekt je die leuke plaatsen die niet in iedere reisapp staan?

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft de webapp CityTrip gemaakt die helpt bij ontdekken van door locals aangeraden restaurants. De tips die worden verzameld, zijn aanbevelingen van lokale verhuurders op Airbnb en daardoor veel onpartijdiger en persoonlijker dan de gemiddelde reisgids.

De restaurants zijn onderverdeeld in de categorieƫn socialite (sjiek), hipster (hip en modern) en tourist (typisch voor reizigers). Het is ook mogelijk om verder te filteren op budget en type. De service is momenteel beperkt tot New York, Rotterdam, San Francisco, Amsterdam en Barcelona. Nieuwe steden worden snel toegevoegd.

Schermafbeelding 2014-07-08 om 21.16.16
Ontdek door Airbnb

Airbnb is een website waar particuliere verhuurders een accommodatie voor korte tijd te huur aan kunnen bieden. De service wordt vaak gebruikt als alternatief voor een hotel of camping. Bij het verhuren van een accommodatie kunnen verhuurders ook een aantal plaatsen in de buurt tippen. Citytrip verzamelt al deze tips op Ć©Ć©n plaats.

 • Bezoek Citytrip op je desktop, telefoon of tablet (responsieve webapp).

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  mantz002

  Dekstop? Nieuwe Mac?

 • Profielfoto
  essiw

  ^Een desktopcomputer is een vaste computer, daaronder vallen de Mac Mini, de iMac en de Mac Pro

 • Profielfoto
  Targaryen

  Essiw, het was een verbetering van een typefout uit het artikel. Kijk eens goed: dekstop.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Had ik gezien, maar aangezien het in het artikel wel goed staat (misschien heel snel aangepast, zou kunnen) ging ik er van uit dat mantz niet wist wat een desktop computer is. In het geval dat het wel om een spelfout ging ben ik teleurgesteld in mantz dat hij dat hier post.