Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2014

Vakantietip: Ontdek door locals aangeraden restaurants met Citytrip

Hoewel het vervelende weer niet voor een vakantiegevoel zorgt, is de tijd van koffers pakken en op reis gaan weer aangebroken. Daar komt een iPhone als handzame reisgids prima van pas. Maar hoe ontdekt je die leuke plaatsen die niet in iedere reisapp staan?

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft de webapp CityTrip gemaakt die helpt bij ontdekken van door locals aangeraden restaurants. De tips die worden verzameld, zijn aanbevelingen van lokale verhuurders op Airbnb en daardoor veel onpartijdiger en persoonlijker dan de gemiddelde reisgids.

De restaurants zijn onderverdeeld in de categorieën socialite (sjiek), hipster (hip en modern) en tourist (typisch voor reizigers). Het is ook mogelijk om verder te filteren op budget en type. De service is momenteel beperkt tot New York, Rotterdam, San Francisco, Amsterdam en Barcelona. Nieuwe steden worden snel toegevoegd.

Ontdek door Airbnb

Airbnb is een website waar particuliere verhuurders een accommodatie voor korte tijd te huur aan kunnen bieden. De service wordt vaak gebruikt als alternatief voor een hotel of camping. Bij het verhuren van een accommodatie kunnen verhuurders ook een aantal plaatsen in de buurt tippen. Citytrip verzamelt al deze tips op één plaats.

  • Bezoek Citytrip op je desktop, telefoon of tablet (responsieve webapp).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakantietip: Ontdek door locals aangeraden restaurants met Citytrip
Sluiten