Maarten
Maarten Nieuws 9 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Twee Nike Fuelband-teamleden naar Apple

Het wordt steeds gezelliger op de afdeling ‘iWearable’ in Cupertino. Terwijl Nike de ontwikkeling van de Fuelband heeft gestopt, timmert Apple juist hard aan de weg om een wearable te lanceren. De hulp van Fuelband-specialisten lijkt hierbij meer dan welkom.

Afgelopen maand heeft Apple twee voormalig Nike-medewerkers aangenomen. Ryan Bailey en Jon Gale van het Fuelband-team hebben de overstap gemaakt. Beide heren zijn gespecialiseerd op het gebeid van wearables. Hoewel het niet bevestigd is dat ze werken aan een ‘iWearable’, kunnen we daar gezien hun achtergrond bijna niet omheen.

Ryan Bailey en Jon Gale zijn overgestapt van Nike naar Apple. Via: 9to5Mac

Ryan Bailey werkte bij Nike als Senior Test & Validation Engineer, Digital Sport. Hij gaf feedback op alle elementen van de Nike-wearable. Zowel op het gebied van software als hardware en design is hij deskundig. Ook schreef hij specifieke protocollen om prototypes op een goede manier door te lichten in het lab. Bij Apple draagt hij nu de titel: Mechanical Design Enigeer . De concrete werkzaamheden die hieronder kunnen vallen zijn helaas te veel om de werkzaamheden van Bailey te kunnen voorspellen.

Jon Gale was de man achter de software van Nike Digital Sport. Denk hierbij aan de app, maar ook de communicatie tussen wearable en smartphone. Hij gaat bij Apple werken als Sensing Systems Enigeer. Wederom een titel waar vele werkzaamheden onder kunnen vallen.

De aanstelling van Bailey en Gale bij Apple onderstreept nog maar eens de geruchten over een iWearable met een sportief tintje. Eerder deze week beschreven we op OMT hoe een dag met zo’n iWearable eruit kan gaan zien.

[Bron: 9to5Mac]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee Nike Fuelband-teamleden naar Apple
Sluiten