Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juli 2014

TorrenTV streamt torrents direct naar Apple TV

Eerder dit jaar haalde Popcorn Time veelvuldig het nieuws, deze app maakt het mogelijk om op een Netflix-achtige films te streamen. Als bron wordt gebruik gemaakt van Torrent-bestanden die beginnen af te spelen tijdens het downloaden.

Het nadeel van Popcorn Time is dat dit alleen op dekstop of laptop werkt. Terwijl de Apple TV juist hét apparaat is om films op te kijken. TorrenTV, een spin-off van Popcorm Time, maakt het nu mogelijk direct torrents naar de Apple TV te streamen. Zodra het eerste stukje van een film gedownload is begint het streamen, tijdens het kijken druppelt de rest binnen.

TorrenTV is een erg simpele app die uit één venster bestaat. Sleep er een magnet-link of torrent-bestand naartoe en het streamen naar de Apple TV begint meteen. Dit is lastig voor wie meerdere Apple TV’s in huis heeft, een mogelijkheid om te selecteren welke Apple TV gebruikt moet worden ontbreekt nog.

De interface van TorrenTV is erg simpel.

In tegenstelling tot Popcorn Time heeft TorrenTV geen catalogus met films, tegenover TorrentFreak geeft de ontwikkelaar aan dat hij het graag zo basic mogelijk wilde houden. Ook zorgt dit ervoor dat de applicatie legaal is, er worden geen directe links aangeboden naar mogelijke illegale content. De gebruiker moet deze er zelf in slepen.

TorrenTV is beschikbaar for Mac, Windows en Linux. De app is momenteel in beta maar kan via de officiële website al wel gedownload worden. Aan ondersteuning voor Chromecast wordt gewerkt. Maar dat heb jij als brave Netflix-kijker natuurlijk niet nodig.

Reageer op artikel:
TorrenTV streamt torrents direct naar Apple TV
Sluiten