Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2014

Tim Cook wil frisse wind op hoogste niveau

De iPhone 5c lanceren, meelopen in de Gay Pride van San Fransico en flink inzetten op groene initiatieven. Dingen die onder Steve Jobs misschien nooit gebeurd zouden zijn. Tim Cook is bezig met het transformeren van Apple. En de opvolger van Jobs wil verder.

Uit een interview met The Wall Street Journal blijft dat Cook actief op zoek is naar nieuwe leden voor Apple’s raad van bestuur. Het huidige bestuur werd nog door Steve Jobs samengesteld en enkele leden zitten al sinds 1990 in de boardroom. Destijds was men nog lang niet bezig met de iWatch of Cloud en over homoseksualiteit praten was nog taboe.

De huidige raad van bestuur bestaat uit 8 mannen, waarvan Tim Cook de jongste is. De meeste leden zijn ouder dan 63 en het oudste lidis 74 jaar. Tijd voor een frisse wind dus. Mogelijk met een vrouwelijk bestuurslid? Over de concrete uitwerken van de plannen is nog niets bekend.

William Campbell is met 74 jaar Apple’s oudste bestuurslid.

Wie zou niet misstaan in Apple’s raad van bestuur. Misschien iemand met een kijk of mode en sport; Nike CEO Mark Parker is een mogelijke naam. Ook Elon Musk van Tesla Motors zou een kandidaat kunnen zijn. Welk zakelijk ‘zwaargewicht’ zou jij in de raad van bestuur van Apple willen zien?

Reageer op artikel:
Tim Cook wil frisse wind op hoogste niveau
Sluiten