Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2014

Swingen met de Apple TV en Dance Party

De Apple TV kan meer dan je denkt, in combinatie met de iPhone is het mogelijk om Nintendo Wii-achtige games te spelen. Een voorbeeld daarvan is Dance Party. Dit lijkt op de Just Dance games voor Playstation en Wii, maar werkt met iPhone en Apple TV.

Ga met een iPhone in de hand voor de TV staan en dans mee. Door middel van Airplay wordt video op de TV geprojecteerd. Met de gyroscoop, kompas en versnellingsmeter in de iPhone worden dansbewegingen geregistreerd. De eerste nagel aan de doodskist van de Wii, Xbox of Playstation? Wel oppassen dat er geen iPhone door de TV vliegt.

Omdat de iPhone de bewegingstracker is, kan iedereen met een iPhone meedoen, het aantal spelers is niet beperkt door de beschikbare hoeveelheid controllers. Naast een multiplayer modus is er ook de mogelijkheid om via internet tegen anderen te spelen. Zo’n dansroutine is een pittige workout, met de komst van iOS 8 wordt het dan ook mogelijk om de hoeveelheid verbande calorieën en andere statistieken in de Health-app op te slaan.

Dance Party voor Apple TV is nog deze maand beschikbaar in de App Store. Wie niet kan wachten om met de Apple TV en iPhone te gaan swingen kan zich via de website van de game zijn e-mail adres achterlaten om als een van de eersten een gratis download te krijgen.

Reageer op artikel:
Swingen met de Apple TV en Dance Party
Sluiten