Swingen met de Apple TV en Dance Party

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De Apple TV kan meer dan je denkt, in combinatie met de iPhone is het mogelijk om Nintendo Wii-achtige games te spelen. Een voorbeeld daarvan is Dance Party. Dit lijkt op de Just Dance games voor Playstation en Wii, maar werkt met iPhone en Apple TV.

Ga met een iPhone in de hand voor de TV staan en dans mee. Door middel van Airplay wordt video op de TV geprojecteerd. Met de gyroscoop, kompas en versnellingsmeter in de iPhone worden dansbewegingen geregistreerd. De eerste nagel aan de doodskist van de Wii, Xbox of Playstation? Wel oppassen dat er geen iPhone door de TV vliegt.

Omdat de iPhone de bewegingstracker is, kan iedereen met een iPhone meedoen, het aantal spelers is niet beperkt door de beschikbare hoeveelheid controllers. Naast een multiplayer modus is er ook de mogelijkheid om via internet tegen anderen te spelen. Zo’n dansroutine is een pittige workout, met de komst van iOS 8 wordt het dan ook mogelijk om de hoeveelheid verbande calorieën en andere statistieken in de Health-app op te slaan.

Dance Party voor Apple TV is nog deze maand beschikbaar in de App Store. Wie niet kan wachten om met de Apple TV en iPhone te gaan swingen kan zich via de website van de game zijn e-mail adres achterlaten om als een van de eersten een gratis download te krijgen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Leuk, maar wat een onzin is dit weer. Net als met ‘bowlen’ op de Wii. Je kunt er natuurlijk super professioneel voor staan, of je ligt op de bank en beweegt je pols. Resultaat is hetzelfde.

  Kom nou maar eens met een camera, of morphsuit vol met sensoren aanzetten. 1 Sensor in je hand… laat me niet lachen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Leuk gevonden om via airplay je game op TV te krijgen maar als ik dit zo zie hoeven sony en MS zich nog geen zorgen te maken.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Calorieën zouden ze inderdaad moeten verbannen;-)

 • Profielfoto
  npu

  Oke, dus zo bekeken is de Apple TV al meer een gameplatform dan ik dacht. En ik gok dat de sensoren in een iPhone nauwkeuriger zijn dan in een Wii console.