Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2014

Storing bij tellen dataverbruik Vodafone; gebruik de teller van je iPhone

Vodafone kampt al enkele maanden met een storing in het systeem dat verantwoordelijk is voor het tellen van het aantal verbruikte MB’s. Bepaalde klanten krijgen geen waarschuwing bij 80 procent verbruik en de weergave in My Vodafone (ook de app) klopt niet.

Pas bij een gebruik van meer dan 100 procent van het aantal beschikbare MB volgt een SMS. De kosten tot aan het moment van het sms’je voor zijn rekening van Vodafone, alles daarna voor de klant. Het is daarom raadzaam een goede teller achter de hand te hebben, gelukkig heeft de iPhone een ingebouwde teller die het datagebruik bijhoudt.

Het nadeel van de ingebouwde teller is dat deze zichzelf niet iedere maand automatisch reset. Niet schrikken, de hoeveelheid gebruikte dataverkeer die wordt aangeven is waarschijnlijk sinds het eerste gebruik van de iPhone. De teller is helemaal onderaan het scherm met de gebruiksinformatie opnieuw in te stellen. Doe dit op de eerste van de maand.

De ingebouwde datameter is te vinden onder instellingen > mobiel netwerk.

Volgens Vodafone heeft minder dan 2% van de klanten (in wisselende samenstelling) met een abonnement binnen de RED-familie last van de fouten in het systeem. De provider gebruikt twee aparte systemen om de MB’s te tellen, het systeem dat verantwoordelijk is voor de communicatie met de klant is van slag. Gezien er nog geen oplossing in zicht is, is het raadzaam zelf een oogje op het aantal gebruikte MB’s te houden.

Reageer op artikel:
Storing bij tellen dataverbruik Vodafone; gebruik de teller van je iPhone
Sluiten